Sesalnik Electrolux Z7870: pregledi, specifikacije

Čiščenje s pomočjo sesalnika je močno olajšalo življenje sodobnih gospodinj. Funkcionalnost teh električnih pomočnikov se nenehno povečuje, saj njihovi razvijalci razvijajo vedno več novih šob in zmogljivosti. Poleg tega se izboljša sistem za filtriranje zraka, ki ga motor poganja skozi stroj. Eden od modelov, ki so dobili izboljšave v filtrirnem sistemu, je sesalnik Electrolux Z7870. Recenzije o tem vam bodo pomagale razvrstiti, kako dobro je in ali je vredno kupiti v gospodinjstvu v vašem stanovanju.

Ključne značilnosti

Model, ki se obravnava, spada v kategorijo sesalnikov, ima megleno vrsto filtriranja zraka. Vse smeti so shranjene v posebej oblikovani posodi. Njegova notranja oblika je narejena tako, da turbulenco stisne turbulenca v odprtinah, ki so ji namenjene, brez uporabe nenehno rezanih vrečk, mimo prahu in poslabšanja sesalne moči.


Kot pogonska enota se uporablja motor z 1800 W, kar je precej visok indikator za gospodinjske sesalce. Ta moč je dovolj za odstranjevanje prahu s težko dostopnih mest, kot tudi kakovostno čiščenje vseh vrst talnih oblog. Na primeru je regulator, ki lahko zmanjša sesalno moč pri delu z občutljivimi vrstami palas ali tkanin. Namenjen je za suho čiščenje, zato zbirajte vodo ali delajte z vlažnimi površinamipomoč ne more. V prodaji sesalniki tega modela v dveh barvnih različicah - s prevladujočo rdečo ali modro barvo. Oba sta dovolj svetla in lahko donosno izstopata na ozadju okolice. Ohišje je izdelano iz trpežne plastike, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in odpornost na udarce in celo pade.


Paket

Poleg sesalnika je tovarniški pribor opremljen s fleksibilno cevjo dolžine približno 2 metra, kot tudi s primerno teleskopsko kovinsko cevjo, katere višino je mogoče prilagoditi za udobno delo. Da bi v celoti razkrili zmožnosti značilnosti sesalnika Electrolux Z7870 kot glavne šobe uporabljajo standard "talne preproge" s stikalom za način, kot tudi posebno pritrditev za parket, laminat ali linolej.
Poleg tega je proizvajalec sesalnikom priskrbel šobo z režami, katere funkcionalnost se lahko podaljša z majhno konico čopiča, zasnovano za delo na trdnih površinah.

Filtrirni sistem

Inovativni vakuumski ciklon služi kot glavni zbiralnik prahu. Predstavlja okroglo posodo, v središču katere je perforirana cev, ki tvori potrebno smer gibanja zraka. Zahvaljujoč tej zasnovi je večina drobnega prahu in vseh velikih smeti odloženih v posodo, iz katere se je nato mogoče preprosto stisniti v smeti. Ko zrak preide skozi ciklonski filter, se nadalje očisti od naključno prenesenih velikih fragmentovfilter za gobice, ki se nahaja pred motornim prostorom. Glede na preglede sesalnika Electrolux Z7870 lahko ta filter speremo z vodo, ker je to v bistvu običajna goba z določenim premerom lukenj. Če ga ne čistite redno, lahko moč sesanja znatno pade, kar negativno vpliva na kakovost čiščenja.
Po motorju zrak vstopi v končno fazo čiščenja, in sicer - v posebej izdelan higienski filter za ta model. Je večplasten, sposoben kvalitativno, nevsiljivo zadržati prašne delce s prostim očesom. Precej redko ga je mogoče izklopiti za popolno čiščenje, tega filtra ni mogoče sprati.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Da bi razumeli, kako uspešen ali neuspešen je eden ali drug model, ni dovolj, da se le seznanite z značilnostmi proizvajalca. Samo resnične ocene uporabnikov lahko pokažejo njene prednosti in slabosti. Med pregledom sesalnika Electrolux Z7870 se najpogosteje razlikujejo naslednji pozitivni momenti:
 • Visoka sesalna moč. Namestitev motorja s porabo 1800 W je bila prava odločitev, saj je takšen premik omogočil, da je sesalnik tako učinkovit in sposoben zbirati smeti iz težko dostopnih mest.
 • Dobra zasnova. Ta model je videti dokaj futurističen in izstopa konkurenčno. Posebna oblika ciklona za sesalnik je omogočila videz njegovega poleta, zaradi česar takoj zadene v oči. In svetla barva odlično dopolnjuje to nenavadno podobo.
 • Priročna, mehka cev. Med delovanjem se ne zvija in vam omogoča, da zlahka pridete do katerega koli kraja.
 • Sprejemljivi stroški. Sesalnik Electrolux Z7870, ki stane približno 8 tisoč rubljev, je v primerjavi z ostalimi modeli ugodno razporejen tako po produktivnosti kot po zasnovi.
 • Kljub takšnemu seznamu prednosti ima model tudi številne pomembne pomanjkljivosti. Pomembno je, da se seznanite z njimi, preden se odločite za pridobitev, tako da kasneje ni razočaranja.

  Negativni vidiki modela

  Glavna pomanjkljivost, ki jo mnogi uporabniki imenujejo draga oskrba. Enak higienski filter se pri čiščenju zlahka poškoduje, nekateri pa ga morajo zamenjati enkrat na pol leta, kar povzroča dodatne stroške. Nekateri uporabniki v svojih pregledih sesalnika Electrolux Z7870 prav tako poudarjajo, da ni zelo priročen sistem za čiščenje posode iz smeti, ki zahteva, da sta obe roki prosti. To ni vedno priročno, še posebej, če drgnete smeti na cesti v bližini rezervoarjev.
  Še ena pomanjkljivost je precej visoka stopnja glasnosti. Toda to je v bistvu posledica povečane moči, saj ima motor višje zavoje, manj močne variante. Rezultat je tresenje na visokih frekvencah, kar ni zelo prijetno za uho tako čistilca kot njegovih sosedov.

  Zaključek

  Obravnavani model ima zanimivo, opazno zasnovo in dobro moč. V svojem cenovnem razredu ponuja priložnost za proizvodnjo visoke kakovostičiščenje brez težav. Vendar pa filter sistem zahteva stalno vzdrževanje in zamenjavo, kar povzroča dodatne stroške, ki bi morali biti pripravljeni za nakup tega sesalnika.

  Sorodne publikacije