Kako onemogočiti datoteko wif na prenosnem računalniku? Kako spremeniti geslo za datoteko wai

Želja po onemogočanju datoteke .avi na prenosnem računalniku je lahko posledica različnih razlogov. Na primer, ste na poti. Ni interneta in oddajnik preprosto zapravlja računalnik za iskanje neobstoječih omrežij. Ali pa imate v prenosnem računalniku priključeno žično internetno povezavo in vam brezplačne datoteke wifi ne potrebujete. V vsakem primeru morate vedeti, kako onemogočiti datoteko wif na prenosnem računalniku. Ista zgodba in zamenjava gesla. Če opazite, da je "vampir" vstavljen v vaše omrežje, je najboljša možnost vedeti, kako spremeniti datoteko wai in jo narediti. Torej bo ta majhna klinika koristna za vse.


Kakšen je lahko učinek onemogočanja va-datoteke?

To je legitimno vprašanje, saj vsi želijo vedeti o možnih tveganjih, posledicah in bonusih. V bistvu, če je omrežje Wi-Fi odklopljen na vašem prenosniku, se ne bo zgodilo nič hudega. No, internet bo izginil. Samo vse. Namesto tega dobite velik bonus: vaš prenosni računalnik lahko traja veliko dlje na baterije. V nekaterih primerih je to ključnega pomena. In internet ni tako pomemben. Lahko živiš brez njega. Ista zgodba in zamenjava gesla. Ampak tukaj je malo bolj zapleteno. Vaš prenosnik se ne bo več samodejno povezal z dostopno točko, ker je bilo geslo spremenjeno. Povezavo boste morali ponovno konfigurirati. Samo vse. Ampak, če ste prišli do "zobne ščetke" geslo, potem noben napadalec ne more biti bolj brezobzirno povezan z vašo va datoteko in nesramnouživajte v prednostih brezplačnega interneta.

Lenovo. Kako onemogočiti datoteko wif na prenosnem računalniku Lenovo? To je mogoče storiti na več načinov. Prvi je uporaba vročih tipk na prenosnem računalniku. V večini modelov, da onemogočite va-datoteko, samo pritisnite bližnjico Fn + F5. Tako boste takoj izklopili oddajnik. Omrežje lahko vklopite z isto kombinacijo. Vse se vklopi in izklopi zelo hitro.


Vendar pa obstajajo nekateri modeli (zlasti stari), ki se nahajajo na ohišju naprave. Lahko je kjerkoli: od strani, od spredaj, od zadaj. Ampak on je. Za odklop oddajnika je dovolj, da stikalo premaknete v položaj "Izklop" - omrežje in nato izklopite. To je način strojne opreme, s katerim onemogočite va-datoteko. In prva je bila programska oprema, ki deluje le, če ima prenosni računalnik nameščene potrebne sistemske gonilnike.

Prenosni računalniki ASUS

V primeru korejskega proizvajalca je vse videti nekoliko drugače. Mnogi modeli imajo hotkeys za izklop oddajnika wifi, vendar vsak model ima lahko svojo kombinacijo. Tukaj ni posebne stalnosti. Kako onemogočiti WiFi na prenosnem računalniku Asus? Za to morate pritisniti kombinacijo tipk Fn + F2. Če to pomaga, se ne bomo morali zateči k drugim metodam.
Če ta kombinacija ne deluje, boste morali skrbno preučiti ikone, prikazane na funkcijskih gumbih. Poiščite nekaj podobnega sliki oddajnika s signalom. Če najdete - pogumno pritisnite. Če je vaš prenosnik tako star, da so ikone izbrisane, potem morateposkusite naključne kombinacije. Čeprav ena deluje na ta način. Vse, kar nehote izklopite, lahko zlahka ponovno vklopite. Nadaljujmo do naslednje točke navodila "Kako onemogočiti WiFi na prenosnem računalniku".

Uporabljamo sistemske funkcije

Če vroče tipke prenosnih računalnikov iz nekega razloga ne delujejo, lahko uporabite alternativno možnost - sistemske možnosti. Kako onemogočiti datoteko wif na prenosnem računalniku s pomočjo zmogljivosti operacijskega sistema? Zelo preprosto. V operacijskem sistemu Windows deseta in osma različica kliknite levi gumb miške na sliko wi-datoteke v sistemski vrstici. Tukaj se pojavi stranski meni, v katerem je dovolj, da drsnik premaknete v položaj "Izklop". Oddajnik se takoj izklopi.
Pri sedmih je vse bolj zapleteno. Ni možnosti, da bi datoteko .avi onemogočili neposredno iz vmesnika. Če želite onemogočiti, morate z desno miškino tipko klikniti ikono wai-datoteke, pojdite v točko menija »Središče za omrežje in skupno rabo«, nato kliknite zavihek »Spremeni nastavitve adapterja«. Tu izberemo brezžično povezavo, z desno tipko miške kliknemo element "Onemogoči". Nekoliko težje kot osmi in deseti. Toda rezultat je enak.

Zamenjajte geslo wai datoteke

Spremenite geslo iz wi-datoteke v nastavitvah samega usmerjevalnika (usmerjevalnika). Zaporedje dejanj je odvisno od posameznega modela in proizvajalca. Toda na splošno in na splošno je nadomestni algoritem podoben. Zato si poglejmo primer spremembe gesla na usmerjevalniku iz "Asus".
Za začetek morate vstopiti v meni usmerjevalnika. To naredite v naslovni vrstici brskalnikavnesite http: //1921681.1. Prosimo vas, da vnesete uporabniško ime in geslo. V obeh poljih vnesite besedo admin. Zdaj smo v meniju usmerjevalnika. Iščemo "Nastavitve", nato "Brezžično" in "Splošno". Geslo iz va-datoteke je skrito pod zvezdicami v polju "WPA ključ". V tem polju moramo vnesti novo geslo. Po vnosu pritisnite gumb "Uporabi". Vse. Geslo je bilo uspešno spremenjeno. Zdaj brez laptop wifi datoteke ne bo dobil nikomur drugemu.

Splošne smernice za gesla

Preden se lahko naučite, kako spremeniti geslo za datoteko wai, morate razumeti nekatere značilnosti ustvarjanja novega gesla, da bi bilo vaše omrežje wif datoteke težko crack. Sodobna varnostna omrežja privzeto uporabljajo osemmestno geslo. Vendar je osem znakov minimalno. V bistvu je lahko geslo poljubno število znakov. In bolj, bolje.
Za ustvarjanje gesla je najbolje uporabiti kombinacijo naključnih številk, velikih in navadnih angleških črk. Poleg tega, kot naključna kombinacija, bolje je. Poleg tega se lahko upamo, da bo geslo odporno tudi na najbolj izpopolnjene metode vlomov. Vse ostalo se nanaša na čisto tehnično stran vprašanja. Če želite ustvariti naključno geslo, je najbolje uporabljati spletne generatorje. Na noben način ne uporabljajte imen ali generičnih imen. Za najboljši rezultat uporabite naslednjo metodo: vzemite osem naključnih besed in izberite vsako naključno črko. To ne bo omogočilo napadalcem, da zlahka razpadejo.

Kaj je potrdilouporabljati?

Varnostni certifikat zagotavlja zaščito za povezavo. Bolj kot je popolna, varnejša je. Danes obstajajo vrste certifikatov WEP, WPA-PSK in WPA-PSK2. Prva dva sta brezupno zastarela. Da, in v boljših letih so bili precej sveti. Toda zadnji doslej je najbolj zaščiten. Uporabiti ga je treba. Ker mora biti povezava zanesljivo zaščitena pred penetracijo od zunaj. Glavna stvar - ne pozabite, da ne glede na to, kako varno je bil certifikat, se spremeni v nič s šibkim geslom. Če imate geslo štirih, potem vam ne bo pomagal super-zavarovan varnostni certifikat. Vsaka opica za tipkovnico bo lahko prekinila vaš wi-fi. Prenosnik bo napaden tudi, če imate skupne datoteke in mape.

Kaj izbrati vrsto šifriranja?

Tu je vse preprosto. Vsako potrdilo ima svoj tip šifriranja. Če se spremeni samovoljno, se wi-datoteka ne bo povezala. S certifikatom WEP je bil uporabljen zastareli in nevarni tip TKIP. Samoumevno je, da bo zdaj njegova uporaba nemogoča. Vendar WPA-PSK2 uporablja vrsto šifriranja AES, ki je veliko bolj zanesljiv kot njegov prednik. Če poskušate prisiliti vrsto šifriranja na silo, potem preprosto ne boste imeli povezave. Torej vam ni treba eksperimentirati.
Vrsta šifriranja vpliva na številne dejavnike. Najpomembnejši pa je varnost. Boljše je šifriranje, težje je prekiniti povezavo. Vendar ne pozabite, da je 100% varnih načinov zaščite. Tudi najbolj napredna vrsta šifriranja je lahkorazdeljen od enega ali dveh samouk. Zato je najboljša možnost, da dosežete maksimalno varnost, vsaj enkrat mesečno spreminjanje gesla.

Zaključek

Zaradi te majhne "povezave" ste se naučili, kako onemogočiti prenosni računalnik na prenosnem računalniku in spremeniti geslo na usmerjevalniku. Zelo koristne so bile tudi informacije o varnostnih certifikatih in vrstah šifriranja. Zdaj lahko enostavno naredite vse, kar potrebujete. Glavno je, da sledite temu navodilu jasno in da se ne ukvarjate z ljubiteljsko dejavnostjo. V nasprotnem primeru lahko naredite stvari, ki jih noben specialist ne more popraviti.

Sorodne publikacije