Quad-Core DJI Phantom 3 Standard: pregledi strank

DJI je izdal tretjo generacijo Phantomovih brezpilotnih letal, ki so praktično takoj postala ena najboljših. Vaja DJI Phantom 3 je bila predstavljena širši javnosti pred več kot enim letom v dveh različicah in zelo hitro pridobila popularnost po vsem svetu, vendar so se kitajski proizvajalci odločili, da gredo še dlje. Proizvajalci so predstavili novo modifikacijo quadcopterja - DJI Phantom 3 Standard, ki se je izjemno razlikoval od profesionalnih in naprednih modelov: razdalja med dvema kilometroma je bila zmanjšana in fotoaparat z video snemanjem v 4K ločljivosti je bil odstranjen. Kljub temu, da uradni proizvajalec imenuje svoj novi standard Standard, v mnogih medijih in zunanjih virih, je ime napisano prek T - Standart.


Kaj razlikuje Quadcopter DJI Phantom 3 Standard od njegovih predhodnikov in kakšne funkcije ima?

Paket

Na voljo v standardu DJI Phantom 3 v kartonski embalaži, kot sledi:
 • DJI Phantom 3.
 • Li-Pol kapacitivna baterija.
 • Polnilnik z močjo 57W.
 • Daljinski upravljalnik s polmerom delovanja 500 metrov.
 • 4 rezervnih propelerjev.
 • Navodilo za standard DJI Phantom 3, pokrov za shranjevanje in prevoz propelerjev, ovojnica s posebnimi nalepkami na ohišju.
 • Kabel za sinhronizacijo z računalnikom.
 • Paket novega modela se praktično ne razlikuje od analogne različice DJI Phantom 3 Advanced. Edina posodobitev je daljinski upravljalnik. V dobavo je vključen močan polnilniksamo profesionalna različica quadcopterja. Oblika in značilnosti standarda DJI Phantom 3
  Standard Phantom 3, kot v prejšnjih modelih, je izdelan iz visoke trdnosti bele plastike, odporen na mehanske in fizikalne vplive. Čist beli kvadrokopter se na nekaterih mestih prekriva z napisi in nalepkami. Nekateri deli standarda DJI Phantom 3 - na primer imenska tablica na ohišju in podvozje šasije so izdelani iz kovine. V primerjavi s prejšnjimi modeli je novi standard manj pomemben - quadcopter je postal lažji za 64 gramov, kar je postalo pomembno izboljšanje standardov za letalsko gradnjo. Uporabniki v svojih ocenah DJI Phantom 3 Standard upoštevajo, da se zunanjost drona praktično ni spremenila. Razvijalci so izboljšali notranjo postavitev ohišja in nadomestili nekatere plastične dele s plastiko. Navzven, DJI Phantom 3 Standard se od različic Advanced in Pro razlikuje po odtenku nalepk na ohišju. Trakovi v rdečem standardu, v profesionalnem modelu - zlati, v Advanced - srebrni. Ni drugih zunanjih razlik v teh spremembah kvadrokopterjev.

  Oskrba z električno energijo

  Napajanje quadrocopterja ostaja nespremenjeno. Kot baterija dron, baterija je 4480 magic. Kljub temu, da je bila teža standarda znižana, je trajanje leta ostalo nespremenjeno: največji čas, v katerem je kvadrokopter lahko v zraku - le 23 minut.
  Teža akumulatorja je 365 gramov. Baterija se polni iz polnilnika z nizko porabonapravo. Proizvajalec trdi, da je baterija koptera inteligenten in popolnoma napolni v eni uri in pol. Uradna spletna stran proizvajalca lahko kupite moči 100W polnilnik, ki bo zmanjšala akumulator čas polnjenja do ene ure. Mnenja uporabnikov za DJI Phantom 3 standarda je priporočljivo pred polnjenjem in desno baterija let popolnoma ohladi, in šele nato ga zaračuna, ker proizvajalec ni uspelo rešiti problem svojega toplote med delovanjem. Idealna možnost je nakup dodatne baterije. Nova baterija bo stala približno 149 dolarjev, polnilnik pa 85 evrov.

  kvadrokoptera kamere

  Nova sprememba standarda je bil izdan s strani proizvajalca, da mnogi uporabniki niso mogli kupiti prejšnjih top modelov zaradi visokih stroškov. Razvijalci rešiti ta problem, ki ga sprošča novo različico Phantom 3 - preprost, vendar opremljen z boljšo kamero kot je tista, ki je bila ustanovljena na napredni. Značilnosti DJI Phantom dobra 3 Standard: dvenadtsatymehapykselnыy Exmor senzor Sony potekala trehosevыm kovinsko vzmetenje, ki stabilizira kamero in jo ščiti pred sunki vetra. Sam je ostal modul kamere z enakimi lastnostmi, vidnim kotom 94 stopinj vosmydyuymovaya matriko, shranjevanje slik v RAW in JPG z ločljivostjo 4000 x 3000 slikovnih pik avtoэkspobreketynh. Snemate lahko videoposnetke v formatu UltraHD in videoposnetke s časovnim zamikom Sodeč po pregledih DJI Phantom 3 standarda, je kamera v novem modelu predstavlja nekaj med temi napredne in Pro-različice: prvi zapisse izvaja v polni HD, v drugi - 4K. Vse posnete video posnetke lahko posnamete na pomnilniške kartice microSD in SDHX. Na voljo je tudi pretočni prenos videa visoke ločljivosti na daljinski upravljalnik prek pametnega telefona Wi-Fi.

  Razlike med naprednimi, standardnimi in profesionalnimi

  Modifikacije DJI Quad Coderjev se razlikujejo ne samo od barvnih trakov, ampak tudi z naslednjimi značilnostmi:
 • Snemanje video ločljivosti: 2.7K za DJI Phantom 3 Standard, Advanced - FullHD, Professional - 4K.
 • Profesionalni model je dopolnjen s 100W polnilnikom, napredne in standardne modifikacije pa so opremljene s konvencionalnim 57W močnostnim polnilnikom.
 • Standardna nadzorna plošča je veliko lažja za uporabo.
 • V standardu DJI Phantom 3 so obseg in višina letenja 4-krat nižji od podobnih lastnosti v Pro in Advanced različicah.
 • Standard ne podpira sistema GLONASS in nima funkcije Overflow.
 • UPRAVLJANJE Z DRONOM IN DODATNE ZNAČILNOSTI

  Obseg letenja standarda DJI Phantom 3 je proizvajalec zmanjšal na 500 metrov, čeprav je bil prej dva kilometra. Vendar pa funkcija vračanja operaterju povratnega doma ostane nespremenjena. Model je opremljen tudi z vsemi funkcijami, ki so bile na voljo v prejšnjih modifikacijah: Follow Me - avtopilot, način Newbie in mehko pristajanje. Obseg DJI Phantom 3 Standarda v načinu "Newbie" je 30 metrov, kar uporabniku omogoča, da se nauči upravljati drone. Proizvajalec je znižal tudi višino dviga na 120 metrov, kar ne bo uspeloNaredite panoramske fotografije s ptičje perspektive. Nadzorna plošča je ostala enaka ergonomska, vendar je razvijalec zmanjšal število gumbov na njem, pri čemer so ostala le tri pozicijska stikala za načine in fotoaparat ter nekaj odtokov. Dronalno gibanje je vodoravno nadzorovano z desnimi sklepi, zavoji okoli osi in gibanje navpično - levo. Držalo za pametni telefon in kovinski nosilec za pritrditev daljinskega upravljalnika sta ostala na istih mestih.

  Nadzorna plošča

  Na zgornjih vogalih kontrolne plošče Phantom 3 Standard sta dva odtoka, ki ju poganja vrtalnik. Način letenja se izbere s stikalom s tremi položaji: smer smeri in stabilizacijo leta. Če Phantom izgubi signal, se bo samodejno vrnil k lastniku po pritisku na ustrezno tipko na pametnem telefonu. Koordinate vračanja so določene z GPS-om. Na levi je kolo, ki nadzoruje kamero. Na sprednji plošči je tudi indikator napolnjenosti akumulatorja in obračalni vzvod. Na kovinsko sponko nadzorne plošče s pomočjo nosilca je priključen pametni telefon. Če se ta oblika uporablja lepo, potem je drugačna zanesljivost, vendar z ostrimi gibi gadget je enostavno odleteti. Zaželeno je, da prvi let opravite šele, ko se prepričate, da sta daljinski upravljalnik in akumulatorska baterija popolnoma napolnjena.

  Polnilnik

  Vhodi za polnjenje daljinskega upravljalnika in akumulatorske baterije se odklopijo po odstranitvi polnilnika iz embalaže. Na strani baterijeObstaja posebna reža, v katero je vstavljen vtič. Daljinski upravljalnik je napolnjen s posebnim kablom USB, ki ga priključite na oddajnik. Med polnjenjem se indikatorji prižgejo rdeče, ki se spremeni v zeleno, ko je daljinski upravljalnik popolnoma napolnjen. Nato ga lahko izključite iz vira napajanja.

  Značilnosti Quadrocopterja

  V mnenjih o DJI Phantom 3 Standardu uporabniki upoštevajo naslednje značilnosti drona:
 • Največja hitrost leta je 16 km /h.
 • 4 motorji.
 • Fotoaparat z 12 milijoni slikovnih pik.
 • Majhna teža - 1200 gramov.
 • Trajanje leta - 23 minut.
 • Polna baterija traja pol ure.
 • Največja hitrost pri vzletu je 5 m /s.
 • Hitrost pri hitrosti navzdol je 3 m /s.
 • ​​
 • Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 68 W.
 • Način avtopilota in podpora GPS.
 • Proizvajalec - Kitajska.
 • Garancija proizvajalca - eno leto.
 • Med sodobnimi modeli quad-kompaktorjev ima standard DJI Phantom 3 najboljše tehnične lastnosti, vključno s horizontalnimi in vertikalnimi hitrostmi 16 m /s in 3-5 m /s. Za tiste, ki prvič uporabljajo quad quadrocycles, obstaja omejitev nadmorske višine in hitrosti letenja. Največja višina letenja je 120 metrov, hitrost - 30 m /s. Sčasoma se številke povečajo: na primer, območje letenja je 500 metrov. Oprema, vključena v standard, vam omogoča, da letite po vnaprej določeni poti. Navigacijski sistem kvadrokopter si zapomni pot in jo popravismer gibanja drona. Ko omogočite poseben način, lahko zaženete Phantom 3 za sledenje določenim točkam. Mod "Zanimiv predmet" vam omogoča, da popravite kvadrokopter sam in njegovo kamero na določenem predmetu. Uporabnik lahko leti z zanimanjem za svoj predmet tako, da ga pogleda z vseh strani. Na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku lahko aktivirate način Flight by Operator, v katerem se bo drona vodila z napravo, ki se uporablja kot svetilnik. Montaža Quadcopter je zelo enostavna: celoten postopek je podrobno opisan v navodilih za uporabo. Vse dele in dodatke je enostavno odstraniti, tako da se lahko Phantom 3 transportira.

  Povezava z mobilnim telefonom

  Proizvajalec je pri razvoju novega modela kvadrokontrolerja tretje generacije stavil na možnost pilotiranja drona zunaj območja vidljivosti in območja letenja. To je uspelo zahvaljujoč vgrajeni kamero in funkciji pretakanja videa v pametni telefon. Razvijalec predstavi posebno aplikacijo DJI GO za Android in iOS, s katero lahko sinhronizirate pametni telefon z nadzorno ploščo quad krmilnika. Povezava s telefonom je potrebna predvsem za sledenje odčitkov senzorjev in nadzor kamere, medtem ko je lahko pilotiranje drona izvedeno brez te funkcije. Zato je treba lete brez pametnega telefona izvajati na kratkih razdaljah. Kamera prevede visoko kakovostne slike skoraj na celoten zaslon pametnega telefona. Gumbi za snemanje in shranjevanje videa se nahajajo na strani. Spodnji levi kot je majhenOkno, v katerem lahko sledite trenutni lokaciji quadcopterja ob prisotnosti signala GPS. Izbrani način letenja, polnjenje baterije, raven signala GPS in druge nastavitve so prikazani na vrhu zaslona. Višina in hitrost leta sta prikazana na dnu zaslona.

  Povzetek

  V pregledu standarda DJI Phantom 3 je treba omeniti stroške kvadrokopterja: na uradni strani proizvajalca je 499 dolarjev. Za to ceno uporabnik dobi visoko kakovostno vajo z odlično avtonomijo in odlično kamero. DJI quadcopters v celoti opravičujejo denar, porabljen za nakup, in veljajo za eno najboljših v svetu med podobnimi napravami. Enostavno upravljanje in kakovostno snemanje sta Phantom 3 popoln pripomoček za tiste, ki raje fotografirajo ptičje razglede.

  Sorodne publikacije