Najboljši urbani simulator na računalniku

Vsak mestni simulator na osebnem računalniku ima svoje posebnosti, za katere si zasluži svoje mesto na seznamu slavnih iger. TOP-10 takšnih projektov je kraj za stare dogodke, saj avtorji v zadnjem času redko proizvajajo novosti tega žanra. Vsaki igri je dodeljena nastavitev in njene izključne zmožnosti za igralca.

Značilnosti žanra

Mestni simulator na osnovi osebnega računalnika ima veliko število strateških elementov, saj mora uporabnik vzpostaviti poravnavo in jo razviti do najvišje ravni. V takšnih projektih je ena od ključnih vlog izboljšanje prebivalcev v tem mestu ali naselju. Uporabnik mora razvijati trgovino, zabavo, gledati kulturo, vero in celo voditi diplomatske pogovore. Vse je odvisno od tega, koliko so avtorji poskrbeli za raznolikost igranja. Zgraditi lastna naselja in jih upravljati številnim ljudem je zanimivo, zato je vredno poznati najboljše projekte tega žanra.

Klasična srednjeveška

Kategorija najboljših mestnih simulatorjev na PC-ju odpre igro Luke Hodoroviča, imenovanega izgnan. Zgodba je precej preprosta v smislu, da za takšne projekte ni potrebna. Majhna skupina beguncev je našla dober kraj za življenje in se odloči, da se bo tukaj naselila.
Nato se začne vloga uporabnikov, ki mora to nalogo dejansko uresničiti in čim bolj razviti. Igra je realistična in resna. Tu se pojem »preživetje zime« ne šteje za običajno zadevo.Vsi meščani morajo študirati obrt, ki skupaj znaša 18 kosov. Na zemljevidu se naključno ustvarijo viri v obliki drevesa, rude, vegetacije in podobno. Vedno bomo morali pošiljati ljudi, da jih zbirajo in upajo na najboljše. Avtor projekta je poskrbel, da se uporabniki ne bodo sprostili s pritiskom na gumb in se vedno spomnili pomembnih vidikov naselja. Samo pod takimi pogoji bo majhna vasica zrasla v ogromno mesto.

V čast imperiju

Veliko uporabnikov se zagotovo zanima, da na računalniku obstaja simulator gradnje mest, ki bo nosilca igralca med rimskim imperijem. Ta postavitev je vključevala vrsto projektov Cezar, ki je bil nekoč na vrhuncu priljubljenosti. V smislu igranja se tretji del šteje za najboljši, četrti razvoj pa je v grafični komponenti vsebine še veliko dlje.

Bistvo igre je postopno prodreti v zgodovino starega Rima in hkrati razviti različna naselja. V igri je kampanja, kjer bo uporabnik prejel misije in se postopoma dvignil v čin. Samo tako lahko postanete pravi Cezar in stojite na čelu celotnega imperija. Projekt ima poleg premišljene kampanje tudi postavitev grafičnega prikaza. Vse stavbe ponavljajo stil stavb teh stoletij. Obstajajo verski objekti, kot so amfiteater, Kolosej, forumi in celo kipi mitskih bogov. Prav ta serija "Cezarja" je pritegnila večino oboževalcev.

Novi svet

Mnogi ljubitelji industrije trdijo, da je treba vzpostaviti vsak simulator gradnje mest na osebnem računalnikupravzaprav ni tako pomembno. To dejstvo so francoski avtorji ponovno potrdili kot mojstrovino City Lifea. Niso prišli do številnih novih in so preprosto vzeli za osnovo preizkušen koncept razvoja lastnega mesta v sodobnih razmerah. Namesto zunanje lupine, so se razvijalci osredotočili na zunanje dejavnike in za to so prejeli veliko pohval v pregledih.
Igra poleg splošnih udobnosti opozarja uporabnika na kulturne in družbene skupine v skupnosti, na interakcijo med njimi in konflikti iz različnih razlogov. Igralec bo moral za to poskrbeti skupaj z razpoložljivostjo denarja za razvoj, stopnjo zadovoljstva prebivalcev in drugimi parametri. Francoski projekt se pogosto imenuje klon najstarejših in najbolj znanih serij v kategoriji, vendar ni. Oboževalec žanra iz prvih minut v svetu bo občutil svojo edinstvenost in izvirnost.

Standard ne pomeni slab

Vsak žanr igralnega sektorja ima kanone, za katere uporabniki imajo radi in njihove kršitve so pogosto tvegan. Avtorji projekta Monte Cristo so se odločili, da gredo skozi preizkušeno pot, saj so njihovo igro City Life uporabniki že toplo zaznali. Zato so leta 2009 izdali novo mojstrovino Cities XL, ki se nadaljuje na vrhu mestnih simulatorjev na osebnem računalniku. V tem času so avtorji podkupili vse tiste, ki so uspeli okrasiti vse standardne elemente žanra in ga predati popolnoma novi lupini.

Zaradi tega so ljudje, ki se ukvarjajo z žanri, glede na sedanjo postavo v tem projektu igrali le štiri leta. Uporabnikom je všečPreizkušen je koncept delitve mesta na četrti in gradnja specializiranih stavb v njih. Na primer, stanovanjska četrt bi morala biti blizu nakupovalnega območja in čim dlje od industrijske. To je samo en element kompleta, ki ga boste morali upoštevati v igri.

Stari predstavnik žanra

Vsi, ki imajo radi takšne igre, urbane simulatorje na klasičnem klasičnem srednjeveškem računalniku, bodo cenili. Najbolje je, da ste pozorni na serijo Stronghold. Projekte iz te vrstice lahko imenujemo standardni člani žanra, saj je v središču pozornosti uporabnika tukaj prisotnost vojaških akcij proti zunanjim sovražnikom. Kljub temu pa je močna gospodarska komponenta in potreba po nenehnem razvoju mesta omogočila, da je serija dobila svoje mesto v kategoriji najboljših simulatorjev mestnih stavb.
Glavni edinstveni element tukaj je srednjeveška narava prebivalstva. Znaki ne želijo delati in jih morajo prisiliti. Dvigovanje davkov povzroča upor in morate naložiti kazni ali druge kazni. Hkrati pade tudi kakovost dela ljudi in vladar mora urediti praznovanje, da bi ponovno vzpostavil prejšnjo raven zadovoljstva. Težko je najti podobno ravnotežje in to je ena glavnih nalog igralca.

Serija Anno

Pri iskanju mestnih simulatorjev za šibke računalnike je treba prekiniti izbiro na seriji "Anno". Linija projektov je bila na začetku žanra in je bila eden tistih, ki so ustvarili kanone. Za dvanajst let izdaje projekta se je celotna lupina spremenila,uporabniki so bili premeščeni v različne starosti, tako da je bilo mogoče poskušati razviti naselje v vseh zgodovinskih obdobjih. Pomembno vlogo pri igranju igrajo gospodarstvo, diplomacija in širitev lastne lastnine.
Širitev vedno pritegne uporabnike, vendar s širjenjem ozemelj postane težje spremljati vsak vidik. Vojaško komponento predstavljajo samo kratke bitke, igralec pa samo vidi poročila o njih. Sčasoma so se razvijalci Anno odločili za spletno povezavo. Zdaj lahko vsak uporabnik igra neposredno v brskalniku. Kljub temu si celotna serija zasluži testiranje s simulatorjem ventilatorjev.

Stari Egipt

Seznam mestnih simulatorjev na osebnem računalniku mora vključevati kultno igro, kot je faraon. Vloga egiptovskega cesarstva, ki je bil v antičnem svetu neverjetno močan, ima pri tem vlogo. Igralnost spominja na kopijo vesolja "Cezar", ker so razvijalci obeh projektov bili isti ljudje. Uporabnikom je ta videz zelo všeč, saj je tudi stranska plošča ustvarjena v stilu barvnih hieroglifov. Osnova je ista taktika, kot pri drugih simulatorjih. Uporabnik prične z majhnim zemljiščem, kjer je več hiš, in po nekaj urah v svetu je mesto v stilu Kaira iz časa našega časa. V ostalem se vse zniža na organiziranje naselij, ustvarjanje pogojev za delo in razvoj v tej smeri. Igralec bo pogosto imel nepredvidene pogoje, tako da igranje ne postane dolgočasno in monotono.

Gradnja modernega mesta

Simulatorji mestne gradnje na osebnem računalniku leta 2016 niso tekmovali s projektom Cities: Skylines, ki je prejel najvišje ocene iz vseh avtoritativnih igralnih izdaj. Mojstrovina je pritegnila pozornost oboževalcev z dejstvom, da je našla kompromis med grafiko, menedžmentom in različnimi majhnimi, zanimivimi podrobnostmi. Avtorji na začetni stopnji s pomočjo usposabljanja podrobno razložijo uporabniku vsa načela strukture mesta v igri.
Nato uporabnik dobi popolno svobodo delovanja, ker tukaj ni predviden določen scenarij in naloge. Grafika je izpopolnjena do sodobne ravni, število različnih zgradb pa si zasluži pozornost. Samo v mestih: igralec Skylines bo lahko izvajal raziskave, gradil opazovalnice in celo vesoljske portale. Dovolj je, da kupite ali prenesete določen projekt, in ne bo vas pustil, dokler se ne dokonča gradnja želenega mesta. Potrebno je veliko časa, vendar bo v razvojnem procesu veliko zadovoljstva.

Tropical Paradise

Serija Tropico je zaradi svoje edinstvenosti med najboljšimi urbani simulatorji na osebnem računalniku v letu 2017. \ t Razvijalci na E3 so junija objavili izdajo šestega dela, medtem ko je delo v teku, lahko uporabniki testirajo projekte, ki so že na voljo pri ravnilu. Zgodba govori o tem, kako se je majhna država v Latinski Ameriki razvila iz majhnega mesta v vplivno državo.
To se dogaja med hladno vojno, zato si ZDA in ZSSR želita priti v zaveznike igralca s svojo ugodno lokacijo na zemljevidu sveta. Redni sopošljite darila, ki jih je treba uporabiti v dobro ljudi. Sprva bodo ljudje živeli v starih barakah, vendar bo sčasoma država postala neprepoznavna. Poleg pomembnega elementa parcele je vredno omeniti tudi edinstvenost vseh stavb v igri. Obstajajo tako industrijski obrati iz 60. let prejšnjega stoletja kot tudi različni zabaviščni parki z ameriškimi tobogani.

Zaslužen prostor v žanru

Vodja TOP-10 mestnih simulatorjev na seriji PC SimCity. Prva vrstica igre je bila tako priljubljena, da se še danes šteje za kult. Iz te industrije je začel ta žanr. Vse avtorje vodijo kanoni, ki so bili ob koncu prejšnjega stoletja položeni v prvem delu. Vrh umetnosti v seriji je SimCity 4: Rush Hour, ker je po njem zmanjkalo ustvarjalne domišljije razvijalcev, naslednje igre pa so dobile ocene, ki niso nižje od sedmih točk. Prve mojstrovine so si zapomnili živi svet, kjer vsak moški v veliki metropoli vozi na lastne zadeve. Uporabnik je mogel uresničiti svoje fantazijske lete v smislu gradnje in to ni motilo ničesar. Edini pogoj je bila skladnost z infrastrukturo, ki jo zdaj najdemo tudi v novih igrah.

Sorodne publikacije