Črpalka HP DesignJet T520: značilnosti, opis, ocene

Ploter HP DesignJet T520 je prvotno precej specifična naprava. Zmožen je tiskati na straneh z dimenzijami A0. Tako velika velikost se uporablja zelo redko. To je zmožnost te periferne naprave in bo namenjena temu pregledu.

Katera naprava naj bi rešila? Področje uporabe

Kot smo že omenili, je glavna oblika za HP DesignJet T520 24 palcev; ali, v skladu s splošno sprejeto terminologijo, A0. Tako velika velikost prevoznika v praksi je izjemno redka. V bistvu so to plakati, risbe in različna dokumentacija. Zato so glavna področja uporabe te naprave - kopirni center, oblikovalski urad ali oglaševalska agencija. V prvem primeru bo tak podsistem natisnil velike risbe predmetnih in diplomskih projektov. V drugi aplikaciji bo prisotnost takšne rešitve oblikovalcu omogočila, da samostojno pripravi dokumentacijo. No, v tretji specializiranih agencij bodo lahko zagotovili že pripravljeno postavitev kupca.


Osnovne nastavitve

HP DesignJet T520 temelji na jet tehnologiji. V monokromatskem načinu se s takšno napravo uporablja samo črno črnilo. Pri prehodu na barvni format se ta seznam dopolni z vijoličnimi, modrimi in rumenimi odtenki. Rešitev te naprave je 1200 x 2400. Dovolj je za risanje risb, informacijskih plakatov in samo slik. Ampak za fotografijo tegane bo dovolj. Velikost padca v tem primeru je navedla proizvajalec na ravni 55 kvadratnih kilometrov. Poraba energije tega ploterja je 35 vatov. V stanju pripravljenosti se ta vrednost na splošno zmanjša na 03 vatov. To je, je precej energetsko učinkovita oprema. Toda to je tipična prednost sistemov za brizgalne tiskalnike v primerjavi z laserskimi.

Specifikacije medijev

Papir za HP DesignJet T520 je lahko v obliki zvitka ali posameznih listov. V prvem primeru širina nosilca ne sme presegati 610 mm, alineje z vseh strani pa so enake in enake 5 mm. Pri uporabi strani se bo levo vdolbino povečalo na 17 mm, ostalo pa bo ostalo nespremenjeno. Glavna velikost medijev je A0, vendar je tudi možno prikazati strani z dimenzijami A1 A2 in celo A3. Tudi z ročnim podajanjem je mogoče prikazati stran velikosti 610 Х 1897. Gostota papirja je omejena z mejami od 60 do 280 g /m 2. To pomeni, da je v procesu proizvodnje dovoljeno uporabljati tudi fotografski papir. Toda v tem primeru ni podpore za tiskanje fotografij. Za ustvarjanje normalnih slik je ta ploter odličen, vendar za fotografije zagotovo ne bo ustrezal.

Hitrost dela

Po mnenju razvijalcev lahko ta model tiskalnika odda do 70 strani A0 v eni uri. Toda ta vrednost je veljavna za pomik medija. Če uporabljate ločene strani, se bo hitrost zmanjšala. To pomeni, da na enem takem listu tiskalni sistem ne bo porabil več kot 1 minuto.

Vendar pa za A4 strani, ki uporabljajo tako drago napravo, ni smiselno. Preveč dragopride rešitev. Toda, v skladu s tehničnimi specifikacijami, bo ta tiskalnik porabil 35 sekund na izhodu običajnega A4.
Kartuše HP DesignJet T520 med delovanjem uporabljajo naslednje osnovne modele:
 • HP 711 Black CZ129A z nazivno prostornino 38 ml
 • HP 711 Cyan CZ130A z zmogljivostjo 29 ml
 • HP 711 Magenta CZ131A, katerega prostornina je enaka 29 ml
 • HP 711 Yellow CZ132A, znotraj katere je 29 ml rumene barve.
 • Obstaja tudi dodatna enobarvna kartuša HP 711 Black z oznako CZ133A s 80 ml črnim črnilom. Alternativa barvnim posodam je HP 711 Cyan CZ134A, HP 711 Magenta CZ135A in HP 711 Yellow CZ136A. Imajo enake zmogljivosti, enake 29 ml.
  Posebej je treba opozoriti, da je monokromatsko črnilo pigmentirano. Barvne pa temeljijo na vodni osnovi.

  Komunikacije

  Precej velik seznam podprtih metod razvijalcev povezav je opremil ta ploter. Najboljši način za pridobitev nadzornega signala iz računalnika je uporaba brezžičnega Wi-Fi. Alternativa temu je že žični RJ-45 /Ethernet standard. Na seznamu je tudi USB, vendar je uporaba tega vmesnika priporočljiva le kot zadnja možnost. Če v prvih dveh primerih ploter neodvisno izvaja funkcije tiskalnega strežnika, slednji za to potrebuje ločen računalnik. V tem primeru, če je izklopljen, podsistem izhodne dokumentacije ne bo deloval.

  Postopek namestitve

  Med konfiguracijo HP DesignJet T520 so potrebne naslednje manipulacije:
 • Izvlecite risalnik iz škatle.Zbiramo ga in nujno razstavljamo posebne transportne zadrge.
 • Vgradimo na mesto uporabe.
 • Tiskalni sistem priključimo na napajanje. Vklopite napravo. Dvignite pokrov in namestite kartuše.
 • Z uporabo tehnologije Wi-Fi izvajamo brezžično povezljivost Wi-Fi.
 • Namestite programsko opremo v računalnik.
 • Natisnite preskusno stran.
 • Zgornji postopek je pomemben za uporabo tehnologije Wi-Fi. V primeru uporabe vrat USB ali RJ-45 se seznam ne bo bistveno spremenil.

  Strošek ploterja

  Trenutno se lahko tak ploter kupi za 80000 - 100000 rubljev. To je zelo draga rešitev. Toda glede na tehnične specifikacije ne more biti drugače. Vseeno pa podpora za format A0 nalaga njegov odtis. Niša je zelo, zelo specifična in takih tiskarskih sistemov redko najdemo. Zato je njihova vrednost visoka.

  Ocene

  Stroj HP DesignJet T520 ima naslednje prednosti, ki temeljijo na povratnih informacijah lastnika:
 • Hitrost.
 • Odlična kakovost.
 • Podpira vse formate.
 • Energetska učinkovitost.
 • Tišina.
 • Vsestranski nabor načinov povezovanja.
 • Na tej napravi je samo ena negativna ocena - visoki stroški za potrošni material. Seveda lahko poskusite namestiti SNRC, vendar bo v primeru odpovedi tiskalnika prišlo do ne garancijskega popravila za vaša sredstva.

  Zaključek

  Kot ploter je HP DesignJet T520 videti zelo dostojno. Res je sprejemljivtehnične specifikacije in zmogljivost. Podpira široko paleto papirnih formatov. Zato je njegova optimalna uporaba v oblikovalskem biroju ali kateri koli drugi podobni organizaciji. Lahko se uporablja tudi v kopirnem centru. Še en možen primer njegove uporabe je tiskanje plakatov znotraj oglaševalske agencije.

  Sorodne publikacije