Samsung Galaxy S2 I9100: Funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Uspeh linije Galaxy S nihče ne dvomi. To je edina linija pametnih telefonov, ki so postali ne le slavni in priljubljeni, temveč bi lahko precej presegli znani iPhone, ki je že skoraj desetletje veljal za standard. Zgodba o uspehu te serije se je začela s prvo množično izdajo modela, vendar je posebna opomba v spominu uporabnikov zapustila drugo različico pripomočka. Samsung Galaxy S2 i9100 funkcije v času izdaje preprosto odvrača. Nobeden od tekmecev in bližnjih se mu ni mogel približati z močjo "polnjenja". Tehnologije, ki so vključene v to napravo, niso bile na voljo drugim proizvajalcem, zato so Korejci, ne da bi izgubili čas, izkoristili svoj adut in se odločili, da bodo na trg prinesli vse najboljše, s čimer so prestregli zastavo prvenstva v Sonyju in HTC. Od takrat je Samsung postal modni oblikovalec in glavni motor napredka v težkih pogojih boja za trg pametnih telefonov. V tem članku bomo govorili o enem najsvetlejših predstavnikov te industrije - Samsung Galaxy S2. Je res dober?

Paket

Torej, kaj kupec dobi pri nakupu tega pripomočka:
 • Samsung Galaxy S2 i9100;
 • litij-ionska baterija z zmogljivostjo 1650 mA /h;
 • preproste žične stereo slušalke;
 • kabel za polnjenje in sinhronizacijo podatkov z računalnikom;
 • polnilnik za napajanje iz električnega omrežja.
 • Specifikacije

  Za lažjo uporaboPodatki so predstavljeni v obliki tabele.

  Zaslon  43 palcev, ločljivost 840 x 400 slikovnih pik, matrika Super AMOLED +  procesor  ARM Cortex A-9 dvojno jedro Exynos 4210 čipov do 1200 MHz  Grafike  Vgrajeni čip Mali 400

  )

  RAM  1 GB  Stalni spomin  8 ali 16 GB, odvisno od opcije + pomnilniška kartica do 32 GB  Baterija  Litij-ionska Baterija (1650 mAh)  Kamere  Glavna slika 8 milijonov slikovnih pik, 2 milijona slikovnih pik  Operacijski sistem Samsung Galaxy S2 i9100  Android 412 (Jelly Bean)

  Oblika in materiali

  Mere: 125h66h85 milimetrov. Teža: 116 gramov. Glavne oblikovalske odločitve so se preselile v Galaxy S2 iz prve generacije pametnih telefonov. Vse iste plastike kot glavni material, vse isto grba na hrbtu, le da je telefon postal nekoliko širši od prejšnjega modela, kar je povzročilo veliko negativov na internetu. Pomembna razlika je bila debelina naprave. Z vrednostjo 11 milimetrov je debelina ohišja padla na 85, kar je udarilo. Zadnji pokrov ima valovito površino, plastično imitacijo kože. Vizualno se zdi, da je ta odločitev, milo rečeno, izginila, v praksi pa je v redu. Takšna površina ne dopušča, da bi telefon zdrsnil, zahvaljujoč temu skoraj ni majhnih prask in še več prstnih odtisov. Močno opraskan inobriše le grbo na dnu telesa. V roki telefon ni slab, je lahko postavi v žep hlače ali srajce. Sprednja stran naprave je dolgočasna, kot je bila, in vedno pred pojavom modela Edge. Kar zadeva kakovost zbiranja, je vse na povprečni ravni. Vidne so škripanje in majhna reakcija, primer je daleč od monolitne in vtis je zelo razvajen.

  Krmilniki in vrata

  Skoraj celotna sprednja plošča pripomočka je zaslon. Nad njim je sprednja kamera, senzor bližine in zvočnik. Pod zaslonom se nahajajo glavne tipke za upravljanje: tipka na dotik za klicanje seznama tekočih aplikacij, fizični gumb "Home", še en tipk za dotik vrne na eno raven nazaj. Vrata za slušalke (standardni 35-milimetrski priključek) so bila skrita na vrhu. Na dnu je priključek za priključitev naboja. Na desni strani je gumb za aktiviranje in blokiranje pripomočka, na levi strani pa je gugalnica za nadzor glasnosti. Reže pod simboli in pomnilniška kartica so skrite pod pokrovom.

  Komunikacije

  Pametni telefon je opremljen s standardnim kompletom komunikacijskih naprav:
 • USB 2.0 se lahko uporablja v različnih načinih, vključno z množičnim pomnilnikom (dostop do pomnilnika iz računalnika);
 • Wi-Fi, ki deluje pri 80211 b /n /g. Podpira hitro izmenjavo podatkov z Wi-Fi Direct (orodje, ki lahko nadomesti novo generacijo Bluetootha);
 • NFC - tehnologija za izmenjavo podatkov in interakcijo z brezkontaktnimi plačilnimi sistemi;
 • Kies je orodje, ki ga je razvil Samsung in vam omogočanadzor nad podatki na telefonu iz računalnika brez povezovanja telefona z žicami;
 • podpira tudi Bluetooth 3.0.
 • Zaslon

  V času izdaje pripomočka je bil zaslon, ki je bil nameščen na njem, eden najboljših na trgu, čeprav ni mogel zadovoljiti visoke ločljivosti. Zaslon ima diagonalo 4,3 palca in ločljivost 840x400 slikovnih pik. Pri takšnem razmerju je PPI razočaranje, vendar je zgolj tehnično dovoljenje. Na splošno je zaslon veliko boljši, slika je precej svetla, ostra, barvno nasičena in oprijemljiva. Barve so nerealne, a prijetne za oči. Zaslon porabi bistveno manj energije (poraba energije je v celoti odvisna od tega, katere barve so prikazane na zaslonu, črna porabi najmanj energije). V novi generaciji zaslonov je nesrečen PenTile (tehnologija postavitve slikovnih pik) izginil, Real-Stripe je prišel na svoje mesto in izravnal sliko. Vse to je omogočila tehnologija SuperAMOLED +, ki je postala krona Samsung Galaxy S2 i9100. Steklo nad zaslonom je kaljeno, izdeluje ga Gorilla Glass. Obstaja anti-odsevni premaz, vendar so njegove prednosti malo. Na soncu slika bledi. Ta naprava uporablja tudi tehnologijo VibeZ (to je taktilna povratna informacija pri dotiku zaslona).

  Procesor in grafika

  Srce pametnega telefona je postalo ARM Cortex A9 procesor z enim čipom, ki temelji na čipu Exynos 4210 (prej Orion). Procesor je opremljen z dvema jedrima, pri čemer vsaka hitrost doseže 1200 MHz. Grafična zmogljivost se ujema z vgrajenim video podsistemom Mali 400. Precej zmogljiva strojna platforma, izgleda zelo obetavno, vendar naNa žalost, ljubitelji Samsung napolnijo svoje telefone s kupom nameščene in nepotrebne programske opreme, kot tudi razvijejo svojo različico bootloader, imenovano TouchWiz. Vse to spodkopava zmogljivost računalniške strojne opreme. Telefon zavira. Zaviranje v meniju, v aplikacijah, ko se pomikate po dolgih seznamih. Obstaja prevelika obremenitev procesorja, ki močno ogreje. Kljub zgoraj navedenim težavam se večina pametnih telefonov še vedno privlači, čeprav ne na najvišjih nastavitvah. V testu sintetičnega kvadranta je pametni telefon dosegel 3.121 točk, pred vsemi konkurenti sodobnikov.

  Pomnilnik

  Dopolni procesor, 1 GB RAM-a (uporabnik je na voljo 800 MB). V teoriji je na papirju zapis, v praksi je to neuspeh. Tudi tak spomin ni dovolj za obvladovanje firmware Samsung. TouchWiz ne varčuje z enim megabajtom in trpi zaradi večopravilnosti. Če želite popraviti situacijo, lahko osvežite pripomoček in ga vstavite v "čisto" Android, brez groznih korejskih dodatkov.
  Glavni pomnilnik v napravi ali 8 ali 16 GB, odvisno od izbrane konfiguracije. In v tem, in v tem primeru, lahko ta obseg razširite z namestitvijo pomnilniške kartice. Podpira kartice do 32 GB.

  Samostojno

  Baterija za Samsung Galaxy S2 i9100 ima zmogljivost 1650 mAh. Pomembna številka za leto 2011. Proizvajalec trdi, da lahko pametni telefon živi približno 65 ur v načinu pogovora in 350 v stanju pripravljenosti. Neodvisni testi so pokazali, da gadget:
 • živi približno 12 ur v načinu samo za branje (e-knjiga);
 • v načinupredvajanje zvoka približno 19 ur;
 • pri gledanju videoposnetka pri minimalni osvetlitvi približno 5 ur.
 • Rezultati niso slabi, vendar ne najboljši. Če želite prihraniti več energije, lahko uporabite vgrajeni pripomoček Power Save Mode. To je nekakšen svetovalec, ki vam bo omogočil, da nastavite telefon na tak način, da se bo čas enega polnjenja povečal, vendar to ni rešitev.

  Kamere

  Nekaj, vendar iz fotoaparata Samsung lahko to storijo, zlasti v mobilnih pripomočkih. Korejci so bili vodilni v industriji pred petimi leti, zato so ostali. Pametni telefon je opremljen z glavno kamero z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik in sprednjo kamero z 2 milijoni slikovnih pik. Fotografije, posnete s pomočjo glavne kamere, so ostre, svetle, nasičene, brez prevelikih prelivov, artefaktov in prekomernega hrupa. Tudi s slabo osvetlitvijo, pametni telefon daje dostojno sliko. Drugi pametni telefoni tega ne morejo storiti. Značilnosti fotoaparata so dodeljevanje programskih čipov, kot so filtri, pravilne napake na koži, panoramski način, iskanje nasmehov in aktiviranje zaklopa, ko se prikaže takšen okvir, kot tudi izbira različnih prizorov (nekaj podobnih prednastavljenih nastavitev za različne pokrajine in ravni osvetlitve). Sprednja kamera bo zadovoljila tiste, ki govorijo s Skypeom, kot tudi tiste, ki radi delajo "sephi". Dovoljenje, podrobnosti in vidni kot so danes veliko več kot številni pametni telefoni.

  Ocene

  Iskanje pametne misli o pametnem telefonu Samsung Galaxy S2 je tako težak kot v primeru katerega koli iPhonea. Dejstvo je, da obstaja korejsko podjetjeogromno bazo oboževalcev in jo občudujem ali jo sovražim. Večina uporabnikov je bila navdušena. Ventilatorji v AMOLED matrici, čeprav aditivni, lepi in skoraj kisli, dajejo toplino in so zelo prijetni za oko. Oblikovanje pametnega telefona, kljub slabosti, je uspelo najti tudi oboževalce. Mnogi lastniki pripomočka opozoriti svoje funkcionalnosti za konfiguracijo elementov vmesnika, prisotnost datotečnega sistema). Vse to je seveda dobro, vendar ni nikogar rešil iz nenehno prekinjenega vmesnika, pogostih pregrevanj, izgorevanja v manj kot letu dni, pa tudi množice programske opreme "smeti". Zaradi vseh zgoraj navedenih uporabnikov se je izkazalo, da je sporen in pogosto pristranski, zato je zaželeno, da se zanašamo na njihove izkušnje.

  Namesto zaključka

  Samsung Galaxy S2 GT-i9100 je torej uravnotežena naprava. Zmogljiva Z velikim zaslonom. Pravi paradni konj, napolnjen s celim nizom najsodobnejših tehnoloških rešitev, hkrati pa ima številne pomanjkljivosti, ki jih ni mogoče prezreti. Na začetku prodaje je enota stala 30.000 rubljev. Standardna cena za vodilni je na paru z iPhone. Zdaj je ta telefon mogoče kupiti za manj kot 5000 rubljev, vendar, žal, je daleč od novega. Prednosti:
 • svetla matrica SuperAMOLED +;
 • 1 GB RAM-a;
 • odlična kamera.
 • Proti:
 • Zavora TouchWiz;
 • plastični kovček;
 • Procesor se pregreva.
 • Sorodne publikacije