Valentin Konon: znanost kot način življenja

Priljubljenost video blogerja iz Belorusije, Valentina Konona, so prinesli umetniški videi, v katerih govori resnico o GSO, kajenju, drogah, EKO in drugih zelo spornih vprašanjih. Valentine se sam imenuje za popularnega znanstvenika.

Valentin Konon: biografija

Blogger se je rodil v mestu Minsk v Belorusiji. Trenutno študira na Beloruski državni pedagoški univerzi, imenovani po Tanku kot učiteljica biologije in geografije. Ima visoko strokovno izobrazbo. Skrbijo za slikarstvo, oblikovanje in umetnost nasploh.


Zanimanje za znanost-pop (popularni znanstveni video) se je pojavilo pred približno petimi leti. Takrat je bil ustvarjen kanal Smash Smash in posnet je bil prvi video o vozičku. Glavni kanal Valencije Konon ima skoraj 40 posnetkov različnih tem in vsebin. Glavna smer njegovega dela - izobraževanje in izobraževanje. Vsak video podajalnik je podprt s sklicevanjem na raziskave, dokaze in članke v znanstvenih knjigah in revijah. Za pripravo posameznega videoposnetka, po besedah ​​Valentina, ima več kot mesec dni. V tem času dela na temo, piše scenarij, ustvarja kostume, se ukvarja s fotografiranjem in montažo. Število naročnikov na glavnem kanalu je 268 tisoč ljudi.
Poleg umetniške predstavitve je posebnost njegovih videov trajanje. Nekatera njegova nedavna dela trajajo približno eno uro. Namestitev in obdelava enega takega valja traja od 50 do 80 ur.

Alternativni kanal

Poleg glavnegapopularni znanstveni in izobraževalni kanal Trash Smash, Valentine ima drugo, ki ga imenuje video dnevnik. Tukaj si lahko ogledate več osebnih podatkov, zgodbe o posnetkih, odgovore na vprašanja, ki niso povezana z znanostjo, vendar so tudi zanimivi za blogerja. Število videoposnetkov na tem kanalu je že preseglo oceno v štiridesetih. Posodobitve se tukaj pojavljajo nekoliko pogosteje. Število naročnikov na tem kanalu je 238 tisoč ljudi.


Valji na tem kanalu so po vsebini lažji in običajno trajajo približno 15-30 minut. Tukaj so videoposnetki z odgovori na vprašanja naročnikov,

Videi o temah

V svojih videoposnetkih skuša Valentine ljudem povedati resnico o številnih spornih vprašanjih, ki aktivno izkoriščajo različne medije. Na primer, eden od njegovih videov opisuje resnično škodo zaradi drog in kajenja, v drugi - o nevarnostih zlorabe in zlorabe alkohola. Najpomembnejši videoposnetek lahko imenujemo zgodba o resnični nevarnosti izdelkov, ki so nastali z metodami genskega inženiringa. Najnovejše delo video blogerja je posneto tako umetno, spominja na filme. V teh videih se sam Valentin Conon pojavlja v obliki različnih likov iz računalniških iger, knjig in filmov. Na ta način je bolj verjetno, da bo poskušal pritegniti več pozornosti na mlade in otroke starejše in srednje šole. To je tisti del prebivalstva, ki najbolj potrebuje izobraževalne in poučne video posnetke.
Poleg tega v svojih videoposnetkih zavrača lažne teorije o učinkovitosti biološkegaaktivni dodatki, telegonija, astronomija, homeopatija in paranormalne sposobnosti ljudi. Pogosto taki videoposnetki povzročajo precej velik val ogorčenja.

Javno mnenje

Vsi se ne zavedajo, kaj počne. Nekdo ne mara samo preveč »gledališke« oblike podajanja, ki po njihovem mnenju diskreditira pomen vsebine njegovih videov. Drugi se ne strinjajo s tem, kar pravi. Tudi argumenti, ki jih zagovarja znanost, se ljudem ne zdijo prepričljivi. Dela Valencene Konon, pa tudi vse izobraževalne dejavnosti, ne dosegajo 100-odstotno pozitivne povratne informacije.
Še posebej mnogi kritiki dobijo njegove videe o spolni usmerjenosti in religiji. Obe področji sta zelo osebni za ljudi. Nekateri menijo, da je vsebina takšnih videoposnetkov žaljiva, čeprav v eni od Valentinovih videov najdete nespodobne izraze, žalitve in celo neposredno obsodbo. Nasprotniki nasprotnikov misli Valentina, nasprotno, pogosto uporabljajo podobe in preidejo v osebnost, kar v resnici potrjuje pomen in nujnost problemov, ki jih je postavil, pa tudi pomanjkanje izobraževanja večine ljudi na podobnih temah.

Dejavnosti zunaj Youtube

Poleg dveh kanalov na internetu Valentin Conon vse bolj aktivno sodeluje na različnih priljubljenih znanstvenih dogodkih. Na nekaterih prihaja v Rusijo.
Valentin Konon sodeluje z drugimi video blogerji, ki se ukvarjajo s popularizacijo znanosti: Mikhail Lidin, Boris Tsatsulin, Alexander Punchin. Bil je gost na moskovski nagradiHarry Goodyne (nagrada v višini milijon rubljev za predstavitev in znanstveni dokaz paranormalnih sposobnosti osebe). Njegova govora na temo zaznavanja in odvisnosti jezika od mišljenja se lahko najde tudi na znanstvenoraziskovalnem video kanalu Sci-One.

Sorodne publikacije