Kaj je spletna kamera? Pomen besede

Kje najti dobro spletno kamero z učinki? Kaj storiti, če spletna kamera ne deluje? Katera spletna kamera je boljša? Veliko uporabnikov omrežja že prej ali slej postavlja podobna vprašanja. Mnogi, vendar ne vsi. Nekateri ljudje nimajo pojma, kaj se dogaja, in postavljajo drugo vprašanje: kaj je spletno oddajanje? Če ste v številu, ne bodite razočarani! Nič ni sramotnega glede tega. Da bi dobili odgovor na vprašanje, ki vas zanima, predlagamo, da preberete našo publikacijo, ki podrobno opisuje definicijo spletnega oddajanja.

Pojasnilo

Kaj je spletno oddajanje? Ne bomo odlašali s predgovorom in takoj povemo vse, kar je: spletna kamera - to je preprostejša, bolj slengovska spletna kamera. Na kratko smo pojasnili pomen besede webcast in na tem bi lahko naš članek zaključili. Mogoče bi bilo, če ne za enega: možno je, da ne veste, kaj je spletna kamera. No, popravimo.


Spletna kamera je naprava za snemanje, ki se uporablja za prenos avdio in video sporočil. Običajno se ta naprava uporablja za programe, kot so Skype, ICQ in drugi neposredni kurirji, ki omogočajo komunikacijo prek video komunikacije. Ločljivost in kakovost slike običajno dopuščata še veliko želje, vendar so primerni za namene, za katere so namenjeni.

Kaj je spletna kamera?

Smo že ugotovili, kaj je spletno oddajanje, zdaj pa si poglejmo, kako deluje. Skoraj vsaka spletna kamera je sestavljena iz posebne matrikeprocesor stiskanja in vgrajeni spletni strežnik. Matriko lahko razdelimo na dva tipa: CCD-matriko (PSF - polnilno-vezana naprava) in CMOS-matriko (CMOS - naravna struktura kovinsko-oksidno-polprevodniškega). Takšne matrike se razlikujejo po stopnji podrobnosti in kakovosti slike. Poleg zajemanja video spletnih kamer med delom pretvori analogni signal v digitalno. Sprejeti digitalni signal se obdeluje s posebno kartico za zajem videa. Po zaključku tega procesa se video material prenaša po omrežju.


CCD matrika je fotoobčutljivi prevodnik. Vodnik je plošča, skozi katero se svetloba pretvori v električni impulz. Matrice te vrste imajo na svoji osnovi veliko število fotosenzitivnih celic. Objektiv spletne kamere se uporablja za prenos slike na računalniški monitor. Kakovost objektiva je praviloma odvisna od končne kakovosti slike. Glavne značilnosti leče vključujejo format, goriščno razdaljo, globinsko ostrino itd.
Optični filtri za spletno kamero so ravne paralelne plošče. Nahajajo se nad matrico in njihova glavna funkcija je kvalitativni prenos barve. Prav tako je vredno reči nekaj besed o kartici za zajem videa webkami. Namenjen je pretvorbi analognega signala v digitalno obliko. Prek CPU potekajo procesi reprodukcije stisnjenega in digitaliziranega video gradiva. Glavna funkcija vmesnika je povezati spletno kamero z omrežjem LAN. Spletna kamera je neposredno povezanavhod računalnika prek vrat USB.

Kako deluje spletna kamera?

Ko se spletna povezava poveže s svetovnim spletom, ji je dodeljen spletni naslov. To storite tudi s posebnimi programi, ki samodejno dodelijo spletno kamero naslovu. Ko računalnik definira splet, začne delovati kot omrežna naprava, ki digitalno sliko spremeni v objektiv za snemanje ali prenos v omrežje. In tako deluje spletna kamera.

Prednosti in slabosti spletne kamere

Kot vse druge pripomočke ima spletna kamera svoje prednosti in slabosti. Glavne prednosti te naprave so kompaktnost in zmožnost prenosa video sporočil na spletu. Glavne pomanjkljivosti spletnega prenosa so nizka kakovost slike, ki smo jo omenili prej, in obvezna prisotnost širokopasovne povezave na svetovni splet za spletni video prenos. Če je cilj preprosto snemanje slike, potem širokopasovni dostop do omrežja ni potreben. Na to lahko postavimo drzno točko. Zdaj veste, kaj je spletna kamera, kako deluje in katere aplikacije uporablja. Upamo, da so bile informacije v članku zanimive za vas!

Sorodne publikacije