Kako formatirati flash pogon preko ukazne vrstice in kakšne so poti?

Odstranljive pogone USB je treba formatirati precej pogosto, ne samo, da jih popolnoma očistite iz obstoječih informacij, ampak tudi ustvarite zagonske medije ali v primeru poškodb datotečnega sistema zaradi nekaterih napak. In ne vedno vgrajena orodja sistema Windows lahko rešijo to nalogo. Zato je vprašanje, kako formatirati flash pogon preko ukazne vrstice Windows 7 prejšnje ali naslednje različice, postalo zelo pomembno. V tem primeru lahko uporabnikom ponudite tri osnovne možnosti delovanja, od katerih sta dve zelo podobni.


Glavne težave pri formatiranju bliskovnega pogona v operacijskem sistemu Windows

Najpogostejši problem, s katerim se uporabniki sistema Windows srečujejo, ko poskušajo oblikovati izmenljivi medij, je, da se zdi, da je postopek sprva zagnan, vendar ne doseže konca.
Tudi pri izbiri standardnih parametrov sistem obvesti, da Windows ne more ustvariti ali dokončati oblikovanja. Zakaj se to dogaja? Ampak samo zato, ker ima pogon programsko ali fizično poškodbo. Ne glede na dobre sisteme Windows, situacije ni mogoče določiti s standardnimi metodami. Nato problem oblikovanja bliskovnega pogona prek ukazne vrstice (Windows 10 bo uporabljen ali XP, je popolnoma nepomembno - predlagane metode delujejo na vseh operacijskih sistemih te vrste). Toda za začetek je treba upoštevati več glavnih točk.

Kakšno obliko datiprednost?

Torej, preden se odločite, kako formatirati bliskovni pogon prek ukazne vrstice, morate določiti vrsto datotečnega sistema, ki bo nameščen na njej po zaključku postopka. Kar zadeva Windows, Linux in Android sistemi ne bodo upoštevani.


Tako obstajata samo dve možnosti: FAT32 ali NTFS. Kaj izbrati? Najprej bodite pozorni na količino pomnilnika flash. Če ne presega 4 GB, lahko uporabite FAT32. V večjem primeru boste morali izbrati NTFS, ker prva vrsta datotečnega sistema ne določa velikih količin. Namesto tega naprava sama določa, vendar določa za vsak pogon največjo velikost je le 4 GB. Drugič, če ustvarite zagonski medij za računalnike, ki imajo nameščen novi UEFI namesto zastarelega BIOS-a, NTFS ni mogoče uporabiti, ker taki sistemi ne bodo prepoznali te oblike. Tukaj je, kako formatirati bliskovni pogon v NTFS prek ukazne vrstice ali uporabiti podobne akcije z izbiro FAT32. Takoj hočem razburiti vse ljubitelje najenostavnejših metod, ki običajno uporabljajo ukaz standardne oblike brez uporabe dodatnih atributov: ta pristop bi bil neučinkovit.

Kako v celoti formatirati bliskovni pogon preko ukazne vrstice s pomočjo ukaza format in njegovih glavnih atributov?

Zdaj neposredno o oblikovanju. Ukaz formata za najpreprostejši primer je treba uporabiti ne le z navedbo črke izmenljivega medija, pod katerimje registriran v sistemu, vendar dodaja tudi dodatne atribute.
Na primer, uporabnik mora formatirati bliskovni pogon prek ukazne vrstice v FAT32, sam sistem pa je označen s črko F. V tem primeru bo poln ukaz izgledal takole: format /fs: fat32 F: /q (na zgornji sliki - črka pogona I) . Kaj pomenijo znaki v tej vrstici? Prvi podani ukaz je, da začnete proces oblikovanja, drugi je odgovoren za izbiro datotečnega sistema (v tem primeru FAT32), F je črka pogona, atribut "/q" označuje, da pri oblikovanju oznake nosilca (prihodnje ime medija, ki bo prikazan v sistemu) Ne potrebujete ga ustvariti in oblikovati lahko, tako rekoč, hitro. Če je potreben datotečni sistem NTFS, je podan v vrstici namesto v FAT32. Po vnosu ukaza vas bo sistem pozval, da vstavite napravo v vrata, nato pa boste morali pritisniti tipko za vnos in počakati na konec postopka.

Kako formatirati bliskovni pogon skozi ukazno vrstico s hitrim dodajanjem oznak glasnosti

Druga metoda, predlagana za razmislek, vam omogoča, da takoj po zaključku procesa oblikovanja dodate oznako nosilca brez uporabe dodatnih ukazov. V tem primeru je problem, kako na ta način formatirati bliskovni pogon skozi ukazno vrstico, rešen s tem, da se namesto atributa /q uporablja atribut «/v» (kratica za angleški Volume), po katerem je želeno ime medija označeno z dvopičjem. Ukaz formata je prav tako nekoliko spremenjen.
Za flash pogone zV prejšnjem primeru je videti takole: format F: /fs: fat32 /v: NAME (v tem primeru je NAME ime, ki ga določi uporabnik, operater "/q" pa lahko ostane). Naprej - enaka dejanja kot v prvem primeru.

Uporaba zaporedja diskovnih del

Nazadnje, najdaljša metoda je rešiti problem oblikovanja bliskovnega pogona prek ukazne vrstice. In če se z uporabo prvih dveh metod lahko pojavijo napake, o katerih bomo razpravljali kasneje, potem ta tehnika zagotavlja skoraj sto odstotkovno jamstvo za uspešno izvedbo procesa.
Sprva se v ukazno mizo vnese ukaz diskpart, po katerem boste morali vnesti niz disketnega seznama in izbrati želeno napravo (vsi odseki so označeni s številkami, tako da lahko določite velikost želenega obsega). Nato izberite disk N (N - številka particije), da izberete bliskovni pogon. Sedaj je glavna faza. V nekaterih primerih, ko lahko mediji vsebujejo napake ali omejitve v načrtu, ki se nanaša na njih, najprej boste morda morali očistiti atribut samo za branje z ukaznim diskom, ki je jasno branje. To bo preprečilo napake v prihodnosti. Po tem morate medije počistiti iz vse vsebine. V ta namen uporabite ukaz clean. Nato morate ustvariti primarno particijo (primarni ukaz ustvariti particijo za ustvarjanje) in nato neposredno vtipkati format fs = fat32 (ali ntfs). To bo popolno oblikovanje. Če želite hitro oblikovati, je predpisan dodatni atribut v vrstici skozi prostor. Po zaključku postopkauporabljen je ukaz za izhod. Pri ustvarjanju zagonskih medijev na vmesni stopnji se dodajo osnovni in aktivni ukazi izbirne particije.

Kaj storiti, če se pojavi napaka pri oblikovanju?

Toda oblikovanje se lahko tudi zdi napaka. To še posebej velja za primere, ko ima sistem RAW obliko RAW zaradi nekaterih napak programske opreme, ki jih Windows ne prepozna.
Če želite odpraviti težavo, lahko najprej preverite napravo iz ukazne ukazne mize, tako da tam vtipkate vrstico chkdsk F: /x /f /r, vendar lahko raje tudi posebne pripomočke, med katerimi palma pripada programskim paketom, kot je HDD LLF (nizka raven) Oblika - oblikovanje nižje ravni) in R. Saver.

Kratek povzetek

Na kratko, prva dva načina sta zelo preprosta, vendar ju je treba uporabljati le s popolnim zaupanjem v pomanjkanje napak v programski opremi in fizično škodo na medijih. Toda tretja metoda je edinstvena, zato jo je treba uporabiti, če bo po oblikovanju potrebno ustvariti zagonski medij (tudi z uporabo najmočnejših aplikacij zanj), kot tudi za situacije, ko standardno oblikovanje ni mogoče.

Sorodne publikacije