Samsung Galaxy J5 Prime pametni telefon: funkcije, pregledi, pregledi

Samsungovi izdelki v Rusiji so priljubljeni. Seveda, njena podoba ustvarja vodilne modele pametnih telefonov, a poceni pripomočki si zaslužijo pozornost kupca. Model korejskega proizvajalca je precej nasičen. Samsung je nesporni vodja po številu izdanih telefonov. Prve pozicije ocene te blagovne znamke prav tako potekajo v smislu prodaje. V letu 2016 je potekala predstavitev novega pametnega telefona Samsung Galaxy J5 Prime. V članku bodo podrobno predstavljene ocene o njem in funkcije. Naprava je poceni naprava. Decembra 2016 je cena znašala okoli 200 dolarjev.


Preden začnete pregledovati pametni telefon, je treba upoštevati eno točko. Uporablja kodo J5 v svojem imenu. Tak model je kupcu že znan, vendar naprava s predpono Prime ni izboljšana različica. To je bistveno drugačna naprava. Razlike so strojna "polnitev" in drugi elementi (zaslon, material, kamere, itd.). Katere funkcije ima ta model?

Ergonomija, videz, dimenzije

Samsung Galaxy J5 Prime (zlato, črno) izgleda navzven precej prisotno. Telefon se razlikuje od predhodnika, predvsem z materialom primera. Tu so razvijalci uporabljali kovino, ki je nedvomno vredna spoštovanja. Kakovost in reklamacija ne povzročata. Med delovanjem uporabniki niso opazili nobenih prask ali reakcij. Podrobnosti so nameščene čim natančneje, tako da ni vrzeli. Toda načeloma je v reduv duhu Samsunga, saj podjetje celo "proračun" proizvaja visoko kakovost.


Dimenzije pametnega telefona kupcev sploh niso presenetile, saj so popolnoma združljive z napravami, ki so opremljene s 5-palčnim zaslonom. Višina ohišja je bila 142 mm pri širini 69 mm. Parameter debeline se nanaša tudi na povprečno - 81 mm. Enako velja za maso naprave. Njegova teža je 143 g. Kako je na sprednji plošči Samsung Galaxy J5 Prime? Steklo z učinkom 2,5 D daje izvirnost. Treba je omeniti, da je bila ta rešitev prvič uporabljena v J-liniji. Zdaj lahko varno rečemo, da je sreča. Pametni telefon je zanimiv zaradi tega stekla. Pod zaslonom je nadzorna plošča z mehanskim ključem. Takšna zasnova je neke vrste vizitka pametnih telefonov SamSung. Praviloma je ovalne oblike, ki je uokvirjena s kromiranim okvirjem. Ima vgrajen skener za prstne odtise. Na straneh mehanskega ključa sta dve blazinici. Nimajo osvetlitve ozadja, a zahvaljujoč simbolom srebra dobro izstopajo na ozadju. Desni gumb izvede funkcijo nazaj, levo - odpre meni za zagon aplikacij. Nad zaslonom je seveda logotip podjetja. Takoj nad njim je vstavljen zvočnik, katerega luknja je prekrita s kromirano mrežo. Takšna odločitev se skladno ujema s splošnim konceptom. Poleg dinamike je tu še indikator, "oko" sprednje kamere in senzor. Kovinska zadnja stena ni odstranljiva. Plastični vložki se uporabljajo samo na mestih, kjer so antene. Monolitna plošča krši kvadratno "okno" kamere inmalo bliskavice Spodaj je logotip. Zaradi integralne zasnove ohišja uporabnik nima dostopa do baterije.
Kontrole v Samsung Galaxy J5 Prime so nenavadne. Na desni strani je samo ključ za zaklepanje /vklop. Nad njim ni običajnega "rockerja". Razvijalci namesto tega imajo dinamiko lukenj. Ta rešitev, čeprav ne povsem navadna, vendar uspešna. Pri uporabi se zmanjša možnost pokritja reže, kar močno poveča raven zvoka. Toda leva stranska stran je preobremenjena z elementi. Obstajata dve tipki za glasnost, pladenj za sedem kartic in zunanja reža za shranjevanje. Poleg tega so razvijalci uporabljali spodnji konec, ki ima na njem izhod za avdio izhod, vrata microUSB in majhno luknjo za mikrofon.

Senzorji

Telefon Samsung Galaxy J5 Prime je prvi pametni telefon linije J, ki je implementiral skener za prstne odtise. Dobro dela. Nahaja se na zelo priročni lokaciji. Vendar pa z drugimi senzorji, proizvajalec ni bedak glavo. Iz nekega razloga naprava nima elementarnega zunanjega senzorja svetlobe. Razvijalci so zavrnili kompas, magnetometer, žiroskop. Vse to bo na voljo lastnikom tega modela - merilnik pospeška, senzor bližine in senzor orientacije. Mnogi uporabniki so opazili, da je na takšnih malenkostih, ki jih podjetje skuša rešiti. Ali je pravilna odločitev, bo čas pokazal.

Samsung Galaxy J5 Prime: specifikacije zmogljivosti

Predstavitev novega procesorja lastnega razvoja je potekala ravno na J5 Prime. Kaj bodo morali lastnikipreizkusite ga in poiščite šibke in močne točke, medtem ko bomo opisali značilnosti čipov Exynos 7570. Ta model je bil razvit posebej za segmente proračuna naprav. Uporablja procesorska jedra Cortex-A53. Izdelan v skladu s 14-nm tehnološkim procesom. Treba je omeniti, da je tak kazalnik vreden spoštovanja. Vsak od računalniških elementov lahko izda frekvenco 1430 MHz. Proizvajalec meni, da so prednosti tega čipseta nesporne. Prvič, pametni telefon bo deloval enako kot tisti, v katerih so nameščeni kitajski osemjedrni procesorji. S hitrostjo in energetsko učinkovitostjo bo tekmovala s številnimi pripomočki.
Na žalost po mnenju naprednih uporabnikov grafična kartica nekoliko uniči celoten vtis. Za tako napravo Mali-T720 ne bo dovolj. Torej, pri 3D igrah lahko pride do zapletenosti, toda z osnovnimi nalogami se bo stroj spopadel s trdnimi petimi.

Spomin

Čas je, da ugotovimo, kaj je pomnilnik Samsung Galaxy J5 Prime. Za začetek, bodite pozorni na količino operativnih. Razvijalci tega modela so namestili dva gigabajta. Polovica je že zasedena s sistemom, preostali del pa bo povsem dovolj, da bo pri delu z aplikacijami popolnoma pozabil na odhode. Vgrajeno skladišče ima skupaj 16 gigabajtov. Ali bo ta sodobni uporabnik zadostoval? Najverjetneje ne. Za delo z aplikacijami je prostih samo 9 GB, kar je kritično majhno. Vgrajeni pomnilnik lahko razširite s pogonom. Naprava ima ločeno režo, zato nepotrebo po opustitvi drugih sedmih. Na voljo je tudi podpora za pogone USB OTG.

Baterija

Da bi izvedeli vse funkcije Samsung Galaxy J5 Prime, morate razumeti pogoje trajanja baterije. Naprava nima dovolj velike akumulatorske baterije. Njegova prostornina je le 2400 mAh. Toda, ko smo izvedeli za to, se ne vznemirjamo pred časom. Novi procesor je energetsko učinkovit, tako da tudi pri aktivni uporabi lahko zanesljivo računate na en dan dela. V video načinu pametni telefon z enim polnjenjem deluje do 12 ur. Lahko toliko časa porabite za brskanje po internetu. Uporabniki so opazili, da če aktivno stanje zaslona ne preseže dveh ur na dan, bo pripomoček delal skoraj 3 dni. Presenetljivo je, da natančni rezultati prikazujejo pametni telefon Xiaomi z baterijo 4100 MAG. Ali je treba kaj pomisliti?

Funkcije kamere

Katere kamere se prodajajo na Samsung Galaxy J5 Prime? Lastnosti sprednje plošče uporabnikov niso bile tako navdušene. Temelji na matriki s 5 milijoni slikovnih pik. Vendar je treba opozoriti, da je bil indeks v primerjavi s predhodnikom dvignjen na 22 proti 19. Pričakuje, da veliko od sefija nima smisla. Barva in kakovost sta povprečni. Glavna kamera ima ločljivost 13 milijonov slikovnih pik. Obstaja LED bliskavica. Toda uporabniki so opazili, da v slabi svetlobi od nje ni smisla. Fotografije so sive, dolgočasne, z nizko stopnjo podrobnosti. Toda podnevi lahko naredite zelo kakovostne fotografije. Dinamični razpon ni maksimalen, ampak širok. Prenos barvblizu naravnih odtenkov. Jasnost slike je sprejemljiva. Pozorni bomo na kupce, da lahko obe kameri delata v video načinu s polno ločljivostjo HD, kar je precej dobro za poceni pripomočke. Hitrost sličic je 30 FPS.

Zaslon

Kdo je uporabil zaslon v Samsung Galaxy J5 Prime? Značilnosti 5-palčnega zaslona se praktično ne razlikujejo od tistih, ki so nameščene na pametnih telefonih drugih blagovnih znamk. Ločljivost je značilna za to velikost - 1280 x 720 px. Na žalost proizvajalec ni uporabil AMOLED tehnologije in ga zamenjal s PLS. Strokovnjaki takšno matrico imenujejo kompromisna rešitev. Kakovost, s katero je prikazana slika, je povprečna. Razpon svetlosti je dovolj za udobno delo. Gorilla Glass steklo se uporablja za zaščito zaslona. Ima zaobljene robove. Razvijalci niso pozabili na oleofobni premaz, vendar njegova kakovost ne presega povprečne ravni, tako da se boste morali aktivno boriti s prstnimi odtisi na zaslonu.

Komunikacije in zvok

Oglejmo si komunikacijske zmogljivosti Samsung Galaxy J5 Prime (G570F). Najprej upoštevajte, da je naprava opremljena z dvema neodvisnima režama za format sim kartice "nano". Pripomoček dobro deluje z vsemi priljubljenimi omrežji, vključno z LTE. Kot je za slednje, signal je stabilen, deluje brez napak. Obstaja Wi-Fi modul, vendar deluje le pri frekvenci 24 GHz, vendar sodobni protokoli podpirajo vsi. Navigatorju ni nobenih pripomb. Dewaysi delujejo ne le z GPS sateliti, ampak tudi z GLONASS. Najti jih moratene več kot nekaj sekund. Kar zadeva zvok, ta model prejme le pozitivne povratne informacije. Prvič, na to je vplivala zelo dobra lokacija prvotne dinamike. Drugič, z največjo prostornino se ne pojavijo škripanje in piskanje. V slušalkah je bas zagotovo slišan, zgornji razpon je v povprečju.

Samsung Galaxy J5 Prime: pregledi

Uporabniki na korejskem telefonu aktivno razpravljajo o internetu, v svojih komentarjih pa poudarjajo prednosti in slabosti, ki vključujejo pomanjkanje zmožnosti za delo z Wi-Fi z pasovno širino 5 GHz, šibko grafiko. Procesor, ki ne obvladuje zahtevnih iger, je tudi opozoril, da telefon nima samodejnega nadzora svetlosti, saj preprosto ni svetlobnega senzorja, vendar ima pametni telefon tudi s temi slabostmi nekaj, kar bi uporabnika presenetilo.
  • Lepo oblikovanje
  • Energetska učinkovitost strojne platforme.
  • Dobra raven učinkovitosti
  • Prisotnost optičnega bralnika prstnih odtisov.
  • Ločeno režo za pomnilniško kartico.
  • Sklep

    Samsung Galaxy J5 Prime (G570F) je dobil dostojno strojno opremo. Ta telefon je super za tiste, ki želijo imeti poceni, vendar blagovno znamko pripomoček. Če kupec potrebuje "delovni konj", potem najboljši model ni mogoče najti, še posebej, ker je njegova cena v povprečju 12-13 tisoč rubljev.

    Sorodne publikacije