Kerning je velik element tipografije

Če niste oblikovalec in ne oblikovalec, potem verjetno niste slišali besed, kot so okostje, razmik med vrsticami, kapitan, glif, odrezovanje. Danes bomo analizirali, kaj je vse.

Kerning je element tipografije. Če sta beseda ali logotip zapleteni črki drug poleg drugega, so štrleči elementi, ki ustvarjajo veliko razdaljo med njimi, potem jih bo popolna rešitev približala, tako da je gostota besede vizualno bolj enotna. Z drugimi besedami, odsevanje je sprememba v razmiku med številkami v črkah. Lahko je negativna - ko se črki približujejo drug drugemu, in pozitivno - ko so črke razdeljene.


Kerning je v informatiki interval preseka, ki mu je mogoče dodeliti enega od treh parametrov: stisnjen, razrezan ali normalen. Normalni interval je samodejno določen za pisavo. Pisavo lahko ročno razredčite ali zapečatite.

Kakšen je smisel oblikovanja besedila, ki ga igra kerning

Razdalja med znaki - to je zelo pomembna značilnost besedila. Sedaj čutite vpliv kerninga, medtem ko berete ta članek. Pravilno izbrano razdaljo med črkami bo besedilo enostavno prebralo in če so informacije v besedilu pravilne in zanimive, bo vse to olajšalo asimilacijo novih informacij. Odličen primer Kerniga je lahko logotip podjetja Adidas: tesen in krut, bralcu navdihuje občutek miru in zaupanja.

Katere vrste zoževanja obstajajo?

Kerning se lahko izvede z uporabo samodejnih optičnih (optičnih) ali metričnih (kerning) funkcij. Pri optičnem kerningu je pozornost namenjena obliki črk, s to obliko pa so izbrani in optimizirani razmiki med naslednjimi znaki. Nekateri programi vsebujejo podrobne smernice za kerning, če pa imajo pisave vsaj minimalne podatke o jedrskem jedru ali jih sploh ne vsebujejo, ali če se v vrstici ali ločeni besedi uporabljajo različni zavihki in slušalke, je v latinskem besedilu potrebno optično jedro.


Metrično jedro uporablja nekatere pare črk, ki vključujejo večino obstoječih pisav. Vsebujejo informacije o zahtevanem intervalu med črkami v specifičnih literalnih parih, kot so: Ty, Tr, Ta, To, La, Wa, Yo, itd. V nekaterih primerih, ko uporaba samodejnega jedrenja ne izboljša stanja, je mogoče uporabiti ročno kerning. Če je spretnost izostrena do idealne, je ročno kerning boljši metrični ali optični. Zanimiva igra za udarjanje je KERNTYPE.

Microsoft Word

Korning v "Vardo" poteka preprosto. Če želite uporabiti odsevanje, je potrebno:
 • Izberite besedilo, ki ga želite spremeniti.
 • Pojdi: domov - & gt; Pisava - & gt; Dodatno (2007 "Vordi" je potrebno vnesti v "Interfacing interval").
 • Namestite kerning kerning za znake velikosti in vnesite zahtevano številko v polje.

  lastnost font-kerning v kaskadnih tabelah

  CSS kerning je implementacija lastnosti za krčenje pisav. Sintaksanaslednje:
 • font-kerning: noben | normal | auto | initial | inherit | unset
 • V primeru samodejnega (ali začetnega) brskalnika odjemalec neodvisno ugotovi, ali je jedenje potrebno ali ne. Uporaba nobenega preprečuje brskalniku uporabo kerning-a, in običajno, nasprotno, predlaga, da se bo besedilo uporabilo za kerning. Začetno ali izključeno - besedilo podeduje vrednost staršev.
  Mnogi verjamejo, da bi se jedro lahko uporabilo le za velike črke in samo za določene dobesedne pare, vendar ker je srenje postalo način za povečanje berljivosti besedila, to ni tako. V ameriški in evropski tradiciji je bilo sprejetje, da se za velike črke, v cirilici ni samodejno. Še vedno je na internetu sprejemljivo, da vtipkate naslove v velikih črkah, in to je atavizem. Črke običajno izgledajo lepše in bolje kapitalizirane. Besedilo, napisano z velikimi črkami, je slabše prebrano, ker oseba ne zazna besede, ampak njegovo podobo.
  Namesto zaključka bi vas rad spomnil, da je pisanje nastalo že dolgo nazaj. Prej, za snemanje jezika uporablja blato in glinene tablete, usnje, deske, zvitke iz brezove lubje. Zamenjali so papir in pisalo. Pri delu s peresom bi moral biti človek previden, saj je napačno gibanje pokvarilo celotno besedilo in ga je bilo treba ponovno napisati. Toda ljudje so skušali okrasiti in poudariti besedilo tudi v tako težkih razmerah. Velike črke so izdale rdeči cinizem. Besedilo je bilo okrašeno s kodri, na poljih so bili naslikani okraski. Bila je kaligrafija. Postopektiskanje je bilo tudi zelo težko. Rokopisi so bili natisnjeni v tiskarni, v ta namen pa je obstajala okorna in draga oprema, pa tudi veliko usposobljenih delavcev. Vašega rokopisa ni bilo mogoče objaviti samostojno. In samo s prihodom računalnikov in njihovo splošno razpoložljivostjo, so tehnike tiskanja postale dostopne vsem. Kerning je najpogostejši primer izboljšanja berljivosti besedil in ga je treba uporabiti le, če želite pritegniti pozornost bralcev na njihove publikacije.

  Sorodne publikacije