Značilnosti HTML: dimenzije in spremembe slike

Optimalna uporaba slik zahteva pretvorbo višine in širine izvirnika za pravilno vstavitev v obliko mesta. Običajno obiskovalec vstopi v sliko, vodjo spletne trgovine, delavcu družbe in tako naprej. D. Uvod informacij in slik je opredeljen namen spletni vir. V vseh primerih je potrebno prilagoditi dejansko sliko mestu, ki mu je dodeljeno na strani spletnega vira.

HTML oznaka za prikazovanje risb

Oznaka img se uporablja za prikaz slike v brskalniku. Razvijalec kaže na to HTML tag velikost slike, širina okvirja in dejanski naslov datoteke, ki vsebuje sliko. Oznaka img ne določa načina za določanje položaja slike. Določite lahko samo dejansko velikost ali spremembo velikosti.


Ta primer prikazuje slike v realnem velikosti na lokaciji tag IMG, sličic 50% v višino in širino in popačene različico, ko je bila sprememba le navedbo višine. Praktičen način spreminjanja velikosti slike v HTML-ju in njegovega dejanskega položaja nakazuje uporabo CSS-ja.
Ta img tag vsebuje sklicevanje na izvorne slike in njena velikost in položaj so opisani v slogi datoteka CSS. Upoštevajte, da tako kot pri img, spreminjanje velikosti stilov datotek sorazmerno vpliva na velikost slike.

Kraj izračun velikosti slik

Obstajata dve možnosti, kako in kje preračunati višino in širino slike. Različica strežnika (na primer PHP) je statična,Različica brskalnika (javascript) je značilnost dinamike.


Uporaba jezika strežnika se pojavlja pri obdelavi velikih količin podatkov in je usmerjena v oblikovanje podatkovnih baz, na primer paleto blaga v spletni trgovini.
Z nalaganjem risb blaga v trgovino upravitelj morda ne skrbi, kako bo izgledal ta ali ta izdelek. Razvijalec spletnega vira (spletne trgovine) lahko razvije algoritem za samodejno določanje zahtevane velikosti za vsak izdelek: hladilnik in klobuk za kopanje bosta prikazana v enaki kakovosti. Značilnosti javascripta se običajno uporabljajo ne za pretvorbo višine in širine slike, temveč za izboljšanje udobja obiskovalca. Na primer, razvijalec lahko dodeli dogodek oznaki, ki vsebuje sliko izdelka, premik miške nad njo pa bo prikazal izdelek v večji obliki. Prenos slik tukaj ni potreben, če pa je bila uporabljena majhna slika, bo povečanje slike zabrisalo konture.
Praksa uporabe javascripta za spreminjanje velikosti slike v HTML je priljubljena. Še posebej pomembno je ne samo povečati sliko, ampak tudi prikazati njene dele v ločenem oknu (tag). V ta namen se ponavadi uporabljata dve sliki istega izdelka: ena je glavna, druga je podrobna.

Druge možnosti za predstavljanje slik

V vsakdanji praksi se zahteva neposredna uporaba slik, ne pa tudi slik v kontekstu: blago v skladišču, fotografija zaposlenega na listu izračunovodstvo zaposlenih, proces oblikovanja zaslona, ​​povezava s predstavitvijo ali portfeljem.
V idealnem primeru uporabite img tag za majhne risbe - ikone. To je priročno, praktično in ne zahteva uporabe CSS za opis te oznake. To je bolj priročno za uporabo HTML in velikosti slik div ali span.
V tem primeru oznaka div id scLine vsebuje sliko, ki je nameščena s pomočjo CSS. Velikosti slik HTML določajo pravila CSS. Znotraj tega čudeža je img tag, ki ga lahko tudi enostavno namestite in ga lahko nastavite na želeno velikost. Glavna značilnost te rešitve - oznaka DIV HTML in velikost slike ozadja lahko tvorita pomožno zasnovo za img. Slog img opisa lahko ostane nespremenjen, vendar se lahko spremeni slog zunanje oznake. Razvijalec lahko oblikuje številne zanimive rešitve in ustvari udoben prikaz grafičnih informacij.

Uporaba CMS in ročnega razvoja

Samo uporabite HTML. Velikost slike, njen položaj in preglednost je enostavno spremeniti. Samo povežite javascript manipulator na dogodek in podajte sliko dinamiko. Pri uporabi sistemov za upravljanje spletnega mesta je nekatere možnosti težko uporabljati. Vsak CMS "meni, da je njegova dolžnost", da uvede svojo doktrino o predstavitvi slik in njihove dinamike, ko jih obiskovalec obišče.
Vendar pa vsak CMS razvijalcu omogoča, da dopolni PHP kodo in funkcionalnost javascripta. S to funkcijo lahko svojim spletnim mestom omogočite edinstveno prepoznavnost v ozadjuizdelkov, ki se izvajajo na podobnih CMS. Oseba spletnega vira je vedno pomembna, še posebej, če se ne izvaja v ročnem razvoju (ki je vedno edinstven), temveč na podlagi znanega sistema upravljanja spletnega mesta.

Sorodne publikacije