Kako priključiti tipkovnico na televizor: navodila

Vsako leto postajajo vse bolj priljubljeni »pametni« televizorji. Te naprave so opremljene z novimi funkcijami, uporabniki pa imajo veliko vprašanj. Na primer, kako priključiti tipkovnico na televizor. Toda samo na prvi se zdi, da so te naloge nemogoče.

Povezava

Ni skrivnost, da je na televizor mogoče priključiti različno opremo. Poleg običajnih sprejemnikov, zvočnikov in predvajalnikov je enostavno priključiti zunanji trdi disk in trdi disk računalnika. Obstaja priložnost za povezovanje različnih pogonov, vključno s pametnimi telefoni. Ker vam TB sedaj omogoča iskanje informacij na internetu, potrebujete sorodne pripomočke za lažje delo z brskalnikom. Daljinski upravljalnik, čeprav je opremljen z novimi funkcijami, tipkovnico in sledilno ploščico, je še vedno zelo neprijeten za tipkanje. Zato uporabniki želijo ugotoviti, kako priključiti tipkovnico na televizor.


Uporabljate lahko žične in brezžične naprave. Ampak tukaj je nekaj odtenkov, ki jih je treba upoštevati pri nakupu določene naprave. Na primer, povezovanje tipkovnice prek kabla USB ni problem, vendar brezžični pripomoček deluje, če je televizor opremljen s tehnologijo Bluetooth. Zato je veliko lažje povezati katero koli žično napravo, saj je na zadnji strani televizorja dovolj priključkov.

Vprašanja združljivosti

Toda glede vprašanja, ali lahko priključite tipkovnico na televizor, je veliko odvisno od proizvajalca opreme. Veliko jeverjetnost, da nekatere poceni kitajske tipkovnice verjetno ne bodo delovale pravilno. Zato je najbolje, da takoj pojasnite združljivost.


Da, izdelke si lahko ogledate od uglednih blagovnih znamk. Na primer, pisarniški modeli iz Gembird, Genius, A4tech in podobnih proizvajalcev bodo zagotovo delali s pametnimi televizorji. Zato v tem primeru priklop tipkovnice na televizor niti ne postavi otroka

Povezava

Če imate v rokah žično tipkovnico ali miško, je dovolj, da najdete pravi priključek na zadnji strani televizorja. Ker so skoraj vsi pripomočki zdaj priključeni prek vrat USB, s tem ne bi smelo biti težav. Običajno je na hrbtni strani televizorja več ustreznih priključkov naenkrat. Tipkovnico lahko povežete z eno od njih. V primeru nepravilnega delovanja poskusite z drugimi vrati. Včasih se popravki priključkov morda ne ujemajo. Če imate brezžično napravo v rokah, morate dobiti adapter. Dovolj je, da ga namestite v ustrezen priključek: običajno je označen z oznako LAN. Za to boste morda potrebovali navodila.

Sporočila

Televizor se mora pravilno povezati. Če priključite tipkovnico in miško na televizor, se na zaslonu prikaže sporočilo, da je bila nameščena nova naprava. Običajno sta obe napravi pripravljeni za delovanje, zato ne zahtevata dodatnih nastavitev. Morda obstaja možnost, da bo televizor sporočil, da je oprema povezana, vendar nepodpira. To se dogaja s poceni napravami. V nekaterih primerih televizor morda ne vidi niti tipkovnice. V tem primeru ga lahko poskusite povezati z drugim vratom, vendar je bolj verjetno, da vam ne bo pomagalo.
Prav tako morate biti pripravljeni zagotoviti, da se kljub temu, da je tipkovnica priključena na televizor, lahko zgodi, da nekatere funkcije ne bodo delovale. Čeprav ga uporabniki običajno kupijo za preprosto vnašanje informacij v iskalno vrstico, ni več potrebno. Toda "native" tipkovnica deluje veliko bolj učinkovito.

Nastavitve

Če ste še vedno uspeli najti vrata in namestiti napravo, jo lahko prilagodite. Skoraj vsi televizorji imajo zdaj enako lupino sistema, zato se vmesnik ne razlikuje bistveno. Uporabnik mora odpreti meni »poiščite» Sistem «in» Upravitelj naprav «.
Odvisno od modela je lahko ta pot nekoliko drugačna. Zato se boste morali v primeru zmede obrniti na navodila. V upravitelju naprav ni veliko možnosti, vendar lahko tukaj poskusite tudi konfigurirati upravljanje strojne opreme. Da, tukaj lahko konfigurirate stikalo za postavitev tipkovnice na priročno kombinacijo. Možno je nastaviti kazalec in izbrati glavni gumb na miški.

Nastavitev brezžične povezave

Če želite konfigurirati brezžično povezavo, pojdite tudi v Upravitelj naprav. Morda je onemogočena možnost žične povezave, saj je brezžična povezava aktivna in obratno.
Če želite brezžično tipkovnico priključiti na televizor, boste morda morali iti v Upravitelj naprav in izberite »Poveži napravo Bluetooth«. Televizor bo začel iskati priključeno opremo. Po razkritju tipkovnice vas bo prosil, da se povežete z njim. Dovolj se bo strinjalo s to ekipo.

Značilnosti naprav

Kot smo že omenili, povezovanje s televizorjem omogoča ne le naprave tretjih oseb, temveč tudi "native". Na primer, na Samsung Smart TV razvijalci izdelujejo tipkovnico z blagovno znamko, ki ima popolnejše funkcionalnosti in vam omogoča natančno nastavitev dela z opremo.
Vprašanje je drugačno: potrebujete dodatne funkcije, ki jih proizvajalec nalaga uporabniku? Vse je zelo individualno. Vredno je reči, da se običajne tipkovnice in miške zlahka spopadajo z nalogami. Še posebej so rešeni pri uporabi internetnega brskalnika. Upravljanje v tem primeru se ne razlikuje od tistega, kar se dogaja v osebnem računalniku. Med brskanjem lahko uporabite miško: dvojni klik vas popelje v meni Smart Hub.

Blagovna znamka tipkovnice

Kako priključiti tipkovnico od proizvajalca do televizorja? Narediti morate vse, kar je bilo prej opisano. Dovolj za uporabo žične ali brezžične povezave. V tem primeru bo televizor napravo namestil skoraj v trenutku in začel delati z njo, saj so izostrili enega za drugim.

Tipkovnica blagovne znamke Samsung, na primer, je idealna za uporabnike iste blagovne znamke. Ima vgrajeno sledilno ploščico,ki se izkaže za zelo priročno, in tipkovnica, čeprav kompaktna, ima velike tipke, do katerih je lahko dostopen.
Pripomoček vam omogoča premikanje po meniju televizorja in posebnih aplikacij ter delo na družabnih omrežjih. Čeprav lahko uporabnik naleti na nekaj združljivosti, ker proizvajalec programske opreme ne odgovarja na programsko podporo za nekatere tipkovnice.

Opomba

Če se vam zdi nerodno, da uporabite daljinski upravljalnik za tipkanje, se vam bo zdelo skoraj vsako tipkovnico. Ni pomembno, ali bo podprla vgrajeno programsko opremo ali ne. Če res zanima združljivost strojne opreme in dodatna funkcionalnost, je bolje pogledati vdelano programsko opremo. Čeprav je treba biti pripravljen na dejstvo, da bo stalo veliko več. Toda proizvodna podjetja radi naredijo promocijo na takšnih kompletih, zato je lahko srečen, da dobite dober popust.

Sorodne publikacije