Akustični sistem Hertz HSK 165: specifikacije, fotografije in pregledi

Podjetje Elettromedia proizvaja akustiko komponent Hi-Energy v občini Potenza-Piceno (Italija). Če ime Elettromedia ni poznano, je to matična družba tako uglednih blagovnih znamk, kot sta Hertz in Audison. Sistem zvočnikov Hertz HSK 165 uporabniški pregledi se imenujejo eden najboljših izdelkov serije, ki je namenjen znanim glasbenikom.

Sestavni deli opreme

Neuppakirani zvočniki so v dobrem stanju zaradi dobro premišljene škatle, ki čvrsto drži na tleh in ne škoduje okolju, saj je v celoti narejena iz recikliranih materialov. Paket vsebuje veliko stvari, ki so morda potrebne za namestitev sistema na različnih lokacijah, vključno s štirimi vrstami konfiguracij zvočnikov. Če jih morate skriti ali na površini, je vse, kar potrebujete, že vključeno. Rešetke na 65-palčnih goljufih omogočajo tri vrste oblikovanja. Za voznikom je nameščena črna ABS plošča, ki je zaščitena s črno perforirano kovinsko prevleko. Za bolj kozmetični videz lahko preprosto uporabite srebrnasto mrežo z odpornostjo proti udarcem, ki posnema tweeter, ali pa uporabite obe možnosti. Izgleda, da sistem ponuja številne dele, ki bodo ostali nezahtevani. Ali kdo še vedno postavlja velike rešetke?


Na splošno so gonilniki, ki se uporabljajo v tem sistemu, zelo dobro zasnovani in lahko okrasijo vsako akustiko doma.

Območje MF /WF

Označeno z neprekinjenim načinom 125 W, 65-palčnim W /W zvočnikomima lito aluminijasto osnovo, ki je nameščena v 575-palčni luknji. Voznik - globina 69 mm, pritrjena s štirimi vijaki pod kotom 90 stopinj. Vsaka srednjefrekvenčna komponenta je zasnovana za visoko kakovost zvoka. Na primer, v prizadevanju, da bi zmanjšali motnje od zadaj vala, so bile uporabljene tri "pletilne igle" namesto običajnih štirih ali več in je dobila aerodinamično obliko. Aluminijasta osnova vključuje tudi prezračevano spodnjo ploščo in radialni prezračevalni sistem za izboljšanje odvajanja toplote. Med drugimi izboljšavami je tudi velik magnet in 12-palčni aluminijasti aluminijasti navoj, ki je navit na lahkem okvirju.


Difuzor je prav tako nenavaden v svoji obliki. Podjetje jo imenuje V-difuzor. Narejena je iz stisnjenih vlaken in ima posebno obliko, ki je namenjena izboljšanju raztrosa in visokih frekvenc. Difuzor je pritrjen na aluminijasto podlago s 35-palčnim Nomexovim prečnikom, na vrhu pa je iz butilne gume. Zaščitni pokrovček v obliki črke V dopolnjuje zasnovo V-difuzorja. Stiki so narejeni v obliki terminalskih vtičev, zelo so močni in ne povzročajo nobenih strahov pred zlomom med priključitvijo. Zanimivo je, da stolpci Hertz HSK 165 zahtevajo terminal ženskega tipa, vendar nobene žice ali konektorji za njih niso vključeni. To je lahko problem za navdušence, ki morda nimajo takih komponent.

RF zvočniki

Tweets, ki se uporabljajo v sistemu Hertz HSK 165, so prav tako izdelani na poseben način. Sestavljajo jih1-palčni zob iz tetlonskih vlaken, neodimski magnet, blažilna komora in volumetrična rešetka z membransko membrano, ki razprši neosno disperzijo. Z njimi se doda približno 20 cm žic s spojenimi priključki. V zmogljivejšem sistemu je Hertz HSK 165 XL uporabil podobne zvočnike HT28 premera 11 palcev.

Crossover

Crossover polnilo se nahaja v lepo obrezanem ohišju, ki ga je mogoče enostavno odstraniti, vendar ga z zgornjim pokrovom varno zapreti. Pritrditveni vijak je v notranjosti, da daje bolj končni izgled po namestitvi. Ohišje škatle je pokrito z zelo dobrim dotikom "gumijastega" zaključka s srebrno kontrastno plastiko. V notranjosti se nahajajo LF /MF in HF filtri.
Tweets uporablja frekvenčno točko okoli 32 kHz, kar je koristno vedeti, če je načrtovana aktivna uporaba. Železna jedra induktorjev so zasnovana za odpravljanje magnetnih motenj, poliestrski kondenzatorji pa se uporabljajo v RF filtru. Uporniki za RF in RF poravnavo so postavljeni visoko nad ploščo, da zagotovijo maksimalno hlajenje in zanesljivost. Priključki za zvočnike in ojačevalnike so izdelani v obliki vijakov, ki pritrjujejo sponke na kontaktne plošče. Nastavitev nivoja HF zvočnika se izvede z izbiro enega od treh terminalov: +2 dB, 0 dB ali -2 dB.

Poslušanje

Test Hearz HSK 165 je potekal v posebnem prostoru - mirni sobi z nadzorovano akustiko, tako da zvok ni bil pobarvan z vsemi spremenljivkami, ki se pojavljajo vavtomobilov Komplet je bil nameščen na plošči, in tweets so bili prvotno povezani z 0 dB priključek. Sestava Diany Kroll S'est Wonderful s CD-ja The Look of Love je odlična za oceno, kako dobro stolpci reproducirajo fantastični vokali, kot tudi za zvočno oder. Prva stvar, ki jo lahko opazimo, je toplina in naravnost frekvenc srednjega dosega. Glasovni ton in vzdušje prisotnosti so bili očitni. Premikanje proti Dire Straights Ride Across reki še enkrat pokazala enako toplino, naravni tembre in zelo dobro srednjega razreda opredelitev. RF zvočniki so se zdeli preveč vljudni, po prehodu na +2 dB pa se je pojavilo veliko podrobnosti in sikanje kitare Marka Knopflerja. Oddajanje nizkih tonov je bilo zmogljivo in gladko, z dobro jasnostjo in impresivno jasnostjo.

Hertz HSK 165: Pregled rezultatov poslušanja

Karkoli se izgubi - pop, rock, jazz, klasika ali rap, - sistem preprosto predvaja glasbo, kot bi morala, in to je točno tisto, kar se zahteva od opreme visokega razreda. Za razliko od nekaterih manj uspešnih kompletov, Hertz HSK 165 ne potrebuje nobenih prilagoditev tona pri preklapljanju glasbenih zvrsti ali bistveno spreminjajočih se stopenj glasnosti. Tudi po glasni igri leta, dovolj, da ne slišim sogovornika, se akustika ni pritoževala. Edina sorazmerno majhna kritika je, da čeprav so srednje frekvenčne frekvence celo zvenele daleč od osi, so RF zvočniki postali precej razpršeni in potopljeni bolj, kot bi morali biti na prehodu 30-45 stopinj. Rešitev je, da se tweeti pripnejo čim višje in čim bližjezvočno osjo, tako da bi bilo mogoče popolnoma oceniti njihovo visoko zmogljivost. Pogajanja s proizvajalcem so to potrdila, priporočajo pa tudi vgradnjo RF zvočnikov na prednjih nosilcih telesa in njihovo usmerjanje čim bližje osi. Frekvenčne značilnosti in krivulje impedance v celoti ustrezajo preskusnemu zvoku. So lepe in gladke, pod manjšim hribom, od koder izhaja "toplina". Resonanca nizkotonca je 70 Hz, še en majhen porast impedance pa je opazen pri 1500 Hz - frekvenca resonance fotoaparata tweeterja.

Zaključek

Splošno gledano je sistem zvočnikov Hertz HSK 165 dobro zasnovan, z nenavadno enakim in naravnim tonom, ko je pravilno nastavljen. Uporabnikom je všeč, kako deluje, zlasti po povečanju izhoda RF in usmerjenosti na zvočno os. Sistem se spopada z močnim dobičkom in ne z glasno igro, toda za ustvarjanje odličnega zvoka ni potrebno veliko truda. Akustika je relativno poceni, približno 335 $, medtem ko so kompleti, ki stanejo dvakrat dražje, vendar zvok ni veliko boljši. Kot vedno, je treba pred nakupom vsak sistem zvočnikov preveriti osebno.

Sorodne publikacije