Avast Free Antivirus: Kako odstraniti iz računalnika Popolnoma

Prosta protivirusna programska oprema, ki je nameščena na računalnikih uporabnikov, ne ustreza vedno, vsaj zaradi omejenih zmožnosti takšnih programov. Običajno imajo le osnovna orodja, ki ne zagotavljajo celovite zaščite. Še huje - ko zamudijo grožnjo ali napačno delo. Na žalost se lahko en tak program imenuje Avast Free Antivirus. Kako pravilno odstraniti ta antivirus? Preberite o tem. Nič ni posebej zapleteno v predlaganih metodah, vendar je v procesu odstranitve tega paketa potrebno paziti na nekatere nianse.

Zakaj uporabniki zavržejo protivirusni program Avast?

Ta brezplačen paket za številne uporabnike je očitno nezaupljiv. Razlog za to ni le omejena sposobnost zagotavljanja celovite zaščite računalniškega sistema in osebnih podatkov uporabnikov. Tudi neomejeno orodje vpliva na dejstvo, da ga uporabniki po uporabi te aplikacije skušajo popolnoma odstraniti.


Najbolj žalostno je, da ta paket zlahka ignorira sumljive grožnje, ima status zaupanja vrednih aplikacij, tudi če ne poskuša analizirati podpisov. Druga točka, ki ni nič manj resna, je povezana z lažnimi alarmi, ko tudi uradna namestitev programske opreme na računalnik ni mogoča (vsaj brez onemogočanja antivirusa vsaj za eno uro). Vendar to ni vse. Kot kažepo namestitvi paketa v sistem lahko preneha delovati že nameščene programe, brez kakršnih koli težav, ki bi delovali pred tem.


Zato mnogi poskušajo preklopiti na druge pakete. Če pa Avast ne odstranite in vzporedno namestite drug paket, uporabnik ne bo sprejel ničesar razen konfliktov. Kot je nekdo upravičeno opazil, je še vedno nekaj, kar je treba zapreti v istem prostoru Stalina in Hitlerja (starejša generacija razume, kaj se razpravlja). Zato morate jasno razumeti, kako odstraniti Avast Free Antivirus, tako da ni sledi. Nepopolna ali nepravilna odstranitev bo lahko povzročila nastanek konfliktnih situacij.

Kako odstraniti Avast Free Antivirus iz računalnika s pomočjo sistema

Za začetek, razmislite o najpreprostejši, čeprav ne najboljši način odstranitve. Kako odstraniti Avast Free Antivirus s katero koli različico operacijskega sistema Windows? Vse je preprosto. V ta namen lahko uporabite svoj namestitveni program za protivirusne programe, ki ga lahko najdete v meniju Start, ali pa uporabite oddelek programa in komponente, ki se nahaja na nadzorni plošči.
Označiti mora vrstico z imenom programa in klikniti gumb za brisanje na vrhu. Po tem bo vgrajeno orodje za odstranitev antivirusne programske opreme (in ne deinstalacijskega programa Windows) delovalo.
Prosimo, upoštevajte: če standardna odstranitev ni izvedljiva, se lahko najprej prijavite v nastavitve programa in onemogočite samozaščito. Če to ne pomaga, bodo morala vsa dejanja izvesti v varnem načinudownload (F8 ob zagonu operacijskega sistema Windows 10 - znova zaženite sistem s posebnimi možnostmi zagona - iz menija Start izberite ponovni zagon s tipko Shift).

Preverjanje registrskih ključev

V vsakem primeru takšna metoda ne zavrže v celoti paketa, ker programski ključi ostanejo v registru. Kako odstraniti Avast Free Antivirus iz računalnika, tako da ti zapisi ne ostanejo? V tem primeru morate poklicati ustreznega urejevalnika (regedit v ukazni mizi »Zaženi«).
Uporabiti mora vgrajen iskalnik, ki se imenuje prek menija datotek ali prek bližnjice na tipkovnici Ctrl + F, nato pa določi merilo Avast kot merilo (brez narekovajev). Najdene tipke, ki se premikajo iz enega v drugega prek gumba "Najdi naslednje" ali s pritiskom na tipko F3 za brisanje, nato pa dokončajo ponovni zagon sistema. Da ne bi ročno očistili registra, lahko uporabite posebna orodja (tudi prenosna), kot je RegCleaner, ki samodejno išče in briše napačne ali preostale ključe.

Kako popolnoma odstraniti Avast Free Antivirus s posebnim pripomočkom?

Vendar pa obstaja tudi enostavnejša metoda. Vprašanje, kako odstraniti Avast Free Antivirus je mogoče popolnoma rešiti z uporabo posebnega programa Avastcleaner, ki ga lahko prenesete neposredno iz uradnega vira razvijalca protivirusnega programa.
Tudi z njo je vse preprosto, čeprav bi moral biti njegov zagon izveden EXCLUSIVE v varnem načinu prenosa. Samo zaženite program (predstavljen je vkot eno izvedljivo datoteko EXE, to je, je prenosna), izberite iz spustnega seznama ime nameščene različice, aktivirajte začetek odstranitve, počakajte na njegovo dokončanje in ponovno zaženite (na koncu bo program sam predlagal).

Odstranitev protivirusnega programa z namestitveno programsko opremo

Toda vprašanje, kako odstraniti Avast Free Antivirus, je druga podobna rešitev, ki se lahko uporabi ne samo za odstranitev tega paketa, ampak tudi za druge programe, plošče brskalnikov, sestavnih delov sistema ali celo "tkani v Windows appleti, ki jih ni mogoče odstraniti na noben drug način.
Seveda govorimo o tako močnih paketih, kot sta iObit Uninstaller in Revo Uninstaller, ki ne štejeta drugih podobnih programov. Za primer uporabljamo orodje Uninstaller iObit. Seznam nameščenih programov v skoraj eni sami ponovi podoben seznam programov in komponent sistema Windows. Kot ponavadi morate najprej najti antivirus v njem in klikniti gumb za odstranitev, ki je označen z ikono za smeti.
Najprej se zažene vgrajeni namestitveni program za protivirusne programe in po standardni odstranitvi boste morali uporabiti zmogljivo skeniranje, da boste našli preostale komponente, med katerimi je mogoče najti datoteke, vnose v registru in imenike. Na koncu iskanja bo aplikacija v celoti zabeležila vse elemente. Če se to ne zgodi, bodo morali sami izbrati (čeprav je malo verjetno, da se bo to zgodilo). Nato je za popolno čiščenje sistema potrebno nastaviti kljukicopred točko izbrisa datoteke in kliknite gumb za brisanje. Morda boste opazili, da se bodo nekateri elementi ob ponovnem zagonu izbrisali. Strinjamo se in pripravljamo ponovni zagon. Sedaj lahko zagotovo zagotovite 100-odstotno zagotovilo, da je bil Avast iz sistema popolnoma in popolnoma odstranjen. Nato lahko namestite vse druge protivirusne pakete brez strahu pred konflikti ali neprimernimi zmogljivostmi.

Kratek povzetek

Kot lahko vidimo, je vprašanje, kako odstraniti Avast Free Antivirus mogoče rešiti preprosto. Da ne bi obravnavali nepotrebnih stvari, je najbolje, da takoj prenesete poseben pripomoček, da odstranite paket ali namestite posebne odstranjevalce. Ampak pripomoček odstrani samo protivirusno zaščito in ponovni zagon je lahko koristen v drugih okoliščinah, tako da mu je boljša prednost.

Sorodne publikacije