Radeon HD 4870: Funkcije in pregledi

Za igralca pc je odlična grafična kartica izjemna. Vendar je ta komponenta pomembna tudi za navaden osebni računalnik. Ta del sistemske enote je odgovoren za prikaz slike na zaslonu monitorja. Kakovost slike je odvisna od kakovosti grafične kartice. In iz tega dejstva ni kam iti. Zato je izbira grafične kartice - zelo pomembna faza zbiranja računalnika. V kategoriji proračunskih video adapterjev je zanimiv izdelek Radeon HD 4870. Ta izdelek je zanimiv predvsem po nizki ceni. Zdaj morate razmisliti o parametrih te grafične kartice, da bi razumeli, ali je vredno denarja.

Treba je omeniti, da AMD (razvijalec te grafične kartice) že dolgo uživa svoje uporabnike s produktivnimi in dragimi rešitvami. Mnogi ljudje zdaj poznajo to podjetje kot zapriseženega sovražnika Intela. Toda to ni bilo vedno tako. Bili so časi, ko AMD ni ujel nobenega Intela. In zdaj se proizvajalec trudi povrniti vodilno srajco. Vendar pa je to vsako leto težje. Kljub temu, v AMD pogled na stvari optimistično in samo veseli svojih zvestih navijačev z novimi "buns". In grafična kartica, ki se šteje za eno izmed njih.

Pozicioniranje

AMD je že dlje časa izdal čip 4870. Po tem, je samo ni spremenila te grafične kartice. Izjemnega uspeha na tem področju praktično nihče ni dosegel. Samo pri ASUS-u je prišlo do nekaj primernega. ATI Radeon HD 4870 v času izdaje je bil postavljen kot poceni grafična kartica za igralce.Vendar pa je od takrat veliko vode poplavljeno in zdaj ta zemljevid ni posebej močan. Nič ni zanimivega o tem. Zato stane en peni.
Potencialni kupci te grafične kartice so tisti uporabniki, ki absolutno ne potrebujejo sodobnih iger. Za vse druge naloge je Radeon HD 4870 zelo primeren. V tem primeru vam ne bo treba posebej plačati. Za razumno količino denarja dobi uporabnik dobro grafično kartico in nekaj blagovnih znamk "buns" v kompletu. Dodatki, ki jih dobite s pospeševalnikom, se lahko razlikujejo glede na to, katero podjetje je izdalo grafično kartico. Nekatere spremenjene modele so proizvajali velikani ASUS, Ecs in Gigabyte.

Vsebina paketa

Tu je vse odvisno od določenega proizvajalca. Vendar pa obstajajo nekatere komponente, ki ostajajo nespremenjene. To je nepogrešljiv pogoj za AMD. Tako je prisotnost priključka CrossFire in celotnega sklopa adapterjev za različne vmesnike strogo urejena. Popolnost teh komponent mora zagotoviti vsak proizvajalec. Radeon HD 4870 je v obveznem paketu z blagovno znamko. Vsebina kompleta se lahko razlikuje. Vendar pa proizvajalci še vedno niso upali, da še posebej frustrirajo ljubitelje blagovne znamke, tako da v kompletu je skoraj vse enako kot v prvotni niz grafičnih kartic.
ASUS na primer dobavlja grafično kartico z 2 gigabajtnim obeskom za ključe, z blagovno znamko usnjeno preprogo in celotnim sklopom navodil (vključno z elektronskimi). Paket ima Palit, ki je podoben tajvanskemu, ni pa USB ključa. Vključeno v paketRazlični adapterji in priključki. Torej ne bo težav s povezavo. Nekateri proizvajalci pošiljajo svoje kartice s posebnimi priključki HDMI, DVI itd. Seveda se v tem primeru število adapterjev v kompletu poveča.

Glavne značilnosti

Glavne značilnosti grafične kartice Radeon HD 4870 se skoraj ne spreminjajo iz modifikacije v modifikacijo. Samo nekateri proizvajalci dobavljajo nekoliko druge komponente, ki spreminjajo eno ali drugo od svojih nepomembnih lastnosti. Zato se lahko značilnosti referenčnega ATI Radeon HD 4870 štejejo za referenčne. Originalni pospeševalnik ima 512 megabajtov video pomnilnika GDDR5 na 256 bitov in frekvenco jedra 750 MHz.
Spremembe iz ASUS in Palit so podobne originalu. Samo pomnilnik je 1028 megabajtov. Imajo tudi nabor čipov Hinyx, ki imajo veliko količino pomnilnika in najboljšo zmogljivost. Hladilni sistem je tudi nekoliko spremenjen. Izdelki drugih proizvajalcev imajo tudi možnost overclockati grafično kartico, ki ni v izvirniku. Obe spremembi pa omogočata implementacijo Radeon HD 4870 X2 s tehnologijo SLI CrossFire, ki je priložena video kartici. Pomemben dejavnik je dejstvo, da je procesor grafične kartice 55 μm. To pomeni, da se je zmogljivost izboljšala, če je manj jeder. Takšne grafične kartice so ponavadi krat močnejše kot običajno, kar ima lahko veliko bolj "okusne" lastnosti. Poleg tega ta video pospeševalnik podpira Shaders Model 4.1 in se z njimi enostavno spopadaigre. Čeprav ne z najvišjimi nastavitvami grafike.

ASUS modifikacije

ASUS Radeon HD 4870 1GB se razlikuje od originala s povečano kapaciteto pomnilnika, nekoliko drugačnim kompletom čipov in popolnoma drugačnim hladilnim sistemom. Če prenosni računalniki tega proizvajalca segrejejo kot ponve, potem video kartic ni mogoče reči. Zahvaljujoč močnemu hladilnemu sistemu je pospeševalnik ASUS velikan. Ampak varnost čipa je vredno. Hladilni sistem opravlja svoje delo.
Tudi ta izdelek ima možnost overclockati. Za razliko od standardnega ATI Radeon HD 4870 voznika, ki je prikrajšan za to zelo prijetno funkcijo. Za overclocking ustreza poseben pripomoček, ki prihaja z nizom programov za grafično kartico. Ni se treba bati pregrevanja, saj pospeševalnik nad določeno frekvenco ne bo mogel overclockati. In s tistimi preobremenitvami, s katerimi se "programirani" hladilni sistem spopada brez težav.
Tajvanski proizvajalec je umetno omejil možnost overclockiranja grafične kartice, vendar to nikakor ni moglo ustaviti navdušence. S pomočjo specializiranih programov so dosegli dobre rezultate. Vendar pa so nekateri "ne-proseni" pozabili na hladilni sistem. In na koncu so dobili "ocvrto" grafično kartico. Ne ponavljajte svojih napak. Ne pozabite, da grafična kartica deluje stabilno samo na frekvencah, ki jih zagotavlja proizvajalec. Vse ostalo delate na lastno odgovornost. In tako. Pospešek je ne-garancijski primer.

Spremembe iz Palita

To podjetje je dobro znano po svojih lastnihgrafične kartice. Vedno so produktivni in lepi. Palit Sapphire Radeon HD 4870 ima nabor čipov Hinyx, izboljšan pomnilnik in posodobljen hladilni sistem. Hkrati je nekoliko spremenjen nabor priključkov za priključitev na monitorje in televizorje. Zdaj tukaj je celoten komplet, vključno z zastarelim VGA priključkom. Kljub temu zmogljivost čipa na njej sploh ni vplivala.
Možnosti overclockinga niso tako obsežne kot pospeševalnik ASUS, vendar obstajajo posebni načini preklopa: turbo in normalno. Nahaja se na istem mestu, kjer so priključki priključeni na monitor. Turbo način bistveno poveča frekvenco pomnilnika in jedra. To ima velik vpliv na učinkovitost grafičnega podsistema kot celote. Grafična kartica Raidon HD 4870, ki jo je izdelal Palit, je prejela drugi vdih. Zdaj pa nekaj besed o načinu Turbo. Čeprav povečuje frekvenco jedra in pomnilnika, a posebno povečanje produktivnosti, ga ne boste čakali. Toda skrajšanje življenjske dobe grafične kartice z neprestano omogočenim turbo načinom je lahko zelo enostavno. In če ne vidite razlike, zakaj je treba pred časom ubiti video pospeševalnik. Pri gledanju filmov je ta način priporočljivo onemogočiti. In v igrah ni še posebej uporabno.

Spremembe iz Gigabyte

Ta proizvajalec je dobro znan tudi po svojih visoko kakovostnih komponentah za računalnik. Nič ni presenetljivo, da se je to podjetje odločilo za izdajo modifikacije uspešne grafične kartice AMD Radeon HD 4870. Res je, da je prišel tandem dveh takih pospeševalnikov, povezanih preko CrossFire. To je omogočilo podvojitev pomnilnika ingrafični podsistem uspešnosti.
Gigabyte je izdelek, ki je videti bolj eleganten kot ASUS in Palit. Takoj čutil roko čarovnika, saj so vse komponente tega proizvajalca pozorni na opazen in lep videz. Poleg tega ne vpliva na produktivnost. Na primer, prototip Radeon HD 4870 iz te družbe je večkrat močnejši od svojih "kolegov", ki temeljijo na istem čipu. Grafični pospeševalnik tega proizvajalca, ki temelji na ATE "Radone", je daleč najbolj ustrezen na trgu. Ima vse, kar potrebujete: zmogljivost, kakovost, primerno ceno. Hkrati je popolnoma prikrajšan za možnosti overclockinga. In to je v redu, ker bo "norih peresa" nekaterih posebej zanimivih uporabnikov manj verjetno, da bi prekinil ta video pospeševalnik. Pridobitev te grafične kartice se zdi najprimernejša rešitev, če izhajamo iz spoštljivega razmerja med kakovostjo in ceno.

Značilnosti uporabe

Skoraj vse zgoraj opisane spremembe Radeon HD 4870 ne potrebujejo skoraj nobenega posebnega pristopa. Nekatere funkcije pa bodo koristne. Če imate na primer pospeševalnik Palit, ne zlorabljajte turbo načina. Video kartica seveda ne bo gorila. Vendar pa takšna preobremenitev negativno vpliva na življenjsko dobo storitve. Torej, če želite, da vaš pospeševalnik "živi dolgo in srečno", ni vredno nepotrebnega nalaganja. V primeru grafičnih kartic ASUS ne eksperimentirajte z overclockingom. Hladilni sistem v njihPospeševalci so seveda dobri, vendar lahko ne uspe. Visoke frekvence znatno zvišujejo temperaturo. Če se hladilni sistem zruši, bo grafična kartica za nekaj sekund spali. Tveganje ni vredno. Še posebej zato, ker lahko specifikacije Radeon HD 4870, ki so bile razstavljene v tem materialu, dobro delujejo na standardnih frekvencah. Če uporabljate tandemsko grafično kartico s priključkom CrossFire, morate s spletnega mesta proizvajalca prenesti ustrezne gonilnike, ki bodo v celoti podpirali to tehnologijo. V nasprotnem primeru lahko deluje samo ena grafična kartica. Moč drugega ne bo vključena. Zato vedno posodobite programsko opremo strojne opreme. To bo veliko bolje.

Operativna pravila

Celo najzanesljivejša tehnika ima določena pravila delovanja, ki jih je treba upoštevati, da ne bi ubili tehnike pred časom. To velja tudi za grafične kartice Radeon. Predogled, skrbno spremljajte hladilni sistem hladilnika. Ker je grafična kartica precej močna, vedno potrebuje dobro odvajanje toplote. Minimalna zakasnitev - in dobite snemalnik grafične kartice. Hladilnik redno čistite pred prahom in umazanijo. Drugič, v primeru Radeon HD 4870 bi morali biti gonilniki najnovejša različica, ker so v njih odpravljene vse slabosti. Najmanjši okvara lahko uniči pospeševalnik. In tukaj nihče ni kriv. Tretjič, nikoli ne uporabljajte te grafične kartice v starejših računalnikih, opremljenih z zastarelimi komponentami. Kot zelo močan pospeševalnik tvegate, da boste izgubili vse druge komponente. Necelo enota za napajanje z veliko močjo bo pomagala. Ta grafična kartica zahteva ustrezne pogoje za normalno delovanje. Četrtič, Radeon HD 4870512MB ni zasnovan za delo s konstantnimi preobremenitvami. To ogroža izgubo ne le video pospeševalnika, temveč tudi številne druge komponente sistema.

Ocene

Pregledi izdelka so vedno zelo pomembni. To je tisti, ki vedno pomagajo pri odločitvi za nakup pripomočka. In jim omogočajo, da sprejmejo premišljeno in premišljeno odločitev. Kar zadeva Radeon HD 4870, ni jasne distribucije negativnih in pozitivnih povratnih informacij. Vsaka od njih opisuje prednosti pospeševalnika in njegovih minusov. In to je dobro, saj se lahko takšni pregledi obravnavajo kot najbolj premišljeni in ustrezni. Uporabniki dosledno upoštevajo dobro delovanje video pospeševalnika v igrah. In poleg tega ne sije še posebej močne lastnosti. Vendar pa mnogi lastniki kartic Palit opozarjajo, da niso videli nobene razlike med turbo načinom in običajnim načinom. To bi se načeloma moralo pričakovati, saj se frekvence dvignejo na skromne vrednosti. Lastniki modifikacij X2 iz Gigabyte nasploh so zelo zadovoljni. Te grafične kartice so bile v veliki meri dokazane tako z vidika zmogljivosti kot zanesljivosti. Negativni trenutki v odzivih na video pospeševalnike niso tako pogosti. Nekateri se pritožujejo zaradi energetskega sistema, ki ni dovolj močan. Ampak potem pravijo, da so razpršili zemljevid na nepredstavljive meje. Kaj so pričakovali, spraševali? Vsi imajo svoje meje priložnosti. In v sistemutudi hlajenje. Na splošno so vsi lastniki grafičnih kartic Radeon HD 4870 odlične kakovosti in dobre zmogljivosti izdelka. In skoraj vsi, ki so napisali kritike, imajo radi ceno te grafične kartice. Dejstvo, da skoraj vsi pregledi tega video pospeševalnika nimajo izrazitih pozitivnih ali negativnih barv, kažejo na veliko. To pomeni, da je grafična kartica zanesljiva, zmogljiva in dobro opravljena. Če bi bila vsaj ena od teh točk pokvarjena, bi krik zaradi pomanjkanja kakovosti, slabega delovanja, ogabnega hladilnega sistema ali krhkosti modela dolgo časa eksplodiral v omrežju. Te nevtralne ocene so torej le plus za izdelek. Še posebej, če je ta izdelek grafična kartica.

Povzetek

Grafična kartica ATI Radeon HD 4870 se nenehno posodablja in njene spremembe so odlične za domačo uporabo. Deluje enako dobro pri videoposnetkih Full HD in skoraj vseh igrah (razen najzahtevnejših). V tem primeru ima video pospeševalnik odlično kakovost izdelave, izjemno zanesljivost in privlačno ceno. Podjetje AMD je izšlo res ogromno in "folk" izdelek. Danes je vedno več uporabnikov pozornih na to grafično kartico. Ker je smiselno.

Sorodne publikacije