PHP iconv: pravilno kodiranje nizov

Uporaba PHP-ja je zagotovo najboljša rešitev. Če ni ničesar vidnega, ni sintakse ali semantičnih napak, potem bo težava v kodiranju znakov. Možni so tudi drugi konflikti, vendar pa je najpogostejša kršitev pravil kodiranja informacij.

Splošno pravilo za posredovanje informacij

Vedno je pomembno kodiranje datoteke, ki vsebuje PHP skript. Če ni težav pri prikazovanju izvornega besedila v razvojnem okolju ali običajnem urejevalniku besedila in v brskalniku ničesar ni mogoče prebrati - ne pojdite naravnost v funkcijo ikone PHP. Samo popravite vrstice:
 • "META charset =" UTF-8 "" charset = "windows-1251";
 • "META HTTP-EQUIV =" Vsebina-jezik "CONTENT =" en, ru "».
 • To je preprosto pravilo, običajno v tem kontekstu ni težav: če se v okolju razvoja PHP kode pravilno prikaže (cirilica), bo v brskalniku čitljiva. Celo nizkokvalificirani programer lahko prilagodi vse, kar bi moral.


  Koda PHP je obdelava besedilnih informacij. Pogosto programer pozabi, da je en znak daleč od enega bajta. Če je spletno mesto namenjeno matematičnim izračunima in se pri izpisovanju rezultatov uporablja cirilica, lahko pride do konfliktov. To se reši z uporabo funkcije iconv () v PHP kodi strani. Če se pri obdelavi podatkov uporablja baza podatkov, so lahko informacije preprosto "brezno". V resnici je vse tam in vse deluje, samo je potrebno narediti ustrezne transformacije.
  Naslednji primeri kažejo, kako to storitiPretvorite vrstice iz ene kode v drugo s funkcijo PHP iconv (). Ni pomembno, kako pomemben je register za pisanje standardnih kodirnih simbolov, vendar je smisel uporabe funkcije pravilen.


  Preden izvedete transformacijo, morate vedeti:
 • s katerim kodiranjem;
 • v katerem kodiranju.
 • Zadnji primer prikazuje, kako se iconv uporablja za upodabljanje izvršitve zunanjega ukaza dir, izvedenega v operacijskem sistemu Windows 10. Rezultati ukaza se vrnejo na lokacijo klica, kjer jih PHP iconv () spremeni iz CP866 v UTF-8 in so pravilno prikazani v brskalnika. V vseh teh primerih je funkcija omogočila pridobitev informacij v berljivi obliki.

  Delo z bazo podatkov

  Pri delu z bazo podatkov se lahko zgodi, da PHP iconv ne deluje. Programer porabi dragocene ure delovnega časa, rezultati poizvedb pa se preprosto ne pojavijo ali so v bazi podatkov neberljivi obliki. Problem je preprosto rešen. Če se zahteva izvede brez napak, to pomeni, da kodiranje baze podatkov in koda strani nista skladni. Običajno je to dovolj, če ne, morate preveriti kodiranje HTML strani, PHP kode in baze podatkov. Problem bo rešen.
  Značilna lastnost: številna kodiranja, pogoji za izvedbo so večplastni, če pa enkrat preverite vse in zagotovite združljivost, bo rezultat popolnoma berljiv in delo spletnega vira je brezhibno.

  Sorodne publikacije