Sprejemnik Pioneer MVH X560BT: značilnosti, primerjave s konkurenti in pregledi

Zdaj nihče ne bo presenečen nad prisotnostjo radijskega kasetnega snemalnika v avtomobilu. Ne glede na to, ali gre za "klasičen" ali drag tuj avto, je navzočnost kakršnih koli avtoinštalistov norma. Uporablja se lahko ne samo za poslušanje radia ali lastne posnetke, temveč tudi kot slušalke ali ojačevalnike za navigacijske ukaze. Predmet tega pregleda je bil lastniški magnetofon Pioneer MVH X560BT. Ima lepo vrednost, precej široko funkcionalnost in enostavnost uporabe. Prav te funkcije so ji omogočile, da je postala priljubljena in se naselila v avtomobilih številnih voznikov. Oglejmo si vrstni red, kaj natančno je to všeč uporabnikom, in analizirali bomo njihove ocene o tem.

Izgled

Prva stvar, ki mi pride v poštev, je kompaktnost in prijetne linije oblik. Sprejemnik Pioneer MVH X560BT ima eno standardno režo, tako da večini voznikov ni treba spreminjati zasnove prednje plošče svojega avtomobila. V desnem delu je razmeroma velik zaslon, ki prikazuje vse pomembne informacije. Pod njim so kontrolni gumbi, ki spremenijo cilj glede na način delovanja naprave. Na levi strani je gumb za uravnavanje glasnosti v harmoniji. Je dinamičen, kar omogoča prilagoditev nivoja bolj gladko in natančno tako, kot si ga voznik in njegovi potniki želijo. Na robovih je še nekaj gumbov, med katerimi je preklopni način in izklopkasete. Možno je izbrati eno izmed več barv dizajna. Treba je omeniti, da je barva napisov na telesu in na zaslonu enaka.


Glavne funkcije

Snemalnik je zasnovan za priključitev do 4 zvočnikov s kapaciteto 50 vatov. To pomeni, da deluje v stereo načinu in vsak kanal ima dva zvočnika. Torej, optimalna možnost za njihovo namestitev je, da namestite eno stereopair na sprednji strani kabine, na primer, vrata. Druga stereo enota se nahaja bodisi na zadnji polici ali v prtljažniku, če je to univerzalni avto ali minibus. Lahko je tudi vir zvoka in se uporablja kot ojačevalnik. V ta namen ima zadnji del Pioneer-jevega sprejemnika MVH X560BT vhod AUX, ki ga lahko priključite na katerikoli linearni avdio vir. Lahko so pametni telefon, predvajalnik, GPS navigator ali televizor v avtomobilu. Obstaja veliko možnosti in vse so omejene le z vašo domišljijo in finančnimi zmožnostmi.

Viri zvoka

Sodobni trendi spodbujajo proizvajalce k izboljšanju lastnih modelov naprav. To je vplivalo tudi na zvočnike. Ta model se je znebil pladnja za disk, saj je ta predvajalnik najpogosteje odpovedan zaradi prahu in drugih težav. In prenašanje velikega števila diskov v avto ni vedno priročno. Namesto tega je prišel z režo za pogone USB. Podpira zmogljivost shranjevanja do 32 gigabajtov v formatu FAT32. Vendar pa nekateri vozniki to trdijoDelali so na flash karticah večjega obsega. Veliko je odvisno od združljivosti in pomnilnika. Funkcije Pioneer-ja MVH X560BT omogočajo predvajanje vseh datotek, shranjenih v formatih MP3 WMA ali WAV. Obstaja priročna navigacija po mapah, tako da lahko ustvarite sezname predvajanja, ki bodo vključeni ob pravem trenutku in se bodo ujemali z vašim razpoloženjem.
Seveda lahko z radijem poslušate svoje najljubše radijske postaje, ki se nahajajo v pasu AM - ali FM. V spomin na napravo se zabeleži do 24 postaj, ki z glavo celo dovolj prebivalci velikega mesta. Za samozavestni sprejem morate priključiti anteno za polni delovni čas, standardni priključek.

Modul Bluetooth

Treba je omeniti še en vir zvoka, ki razkriva dodatne funkcije. To je modul Bluetooth, ki omogoča priključitev Pioneer-ja MVH X560BT na pametni telefon, tablični računalnik ali drugo napravo kot slušalko. Seveda, povezava temelji na tehnologiji A2DP, ki vključuje prenos stereo zvoka brez izgube kakovosti. Vendar pa se ta modul lahko uporablja za več drugih namenov. Kot je bilo že omenjeno, način slušalke omogoča pogovor po telefonu. Da bi sogovornik jasno slišal uporabnika radia, je set opremljen z brezžičnim mikrofonom, ki ga lahko namestite na mesto, kjer ne bo motil, vendar bo obvladal nalogo zajemanja zvoka. To je lahko na primer prostor med stropom in vetrobranskim steklom. Glavna enota tako dobi popolne slušalke za pogovore, ki vam omogočajo uporabo glasukomunikacijo, ne da bi kršili pravila ceste. Edina slabost uporabe Pioneer-ja MVH X560BT v tem načinu je dejstvo, da bo vaš pogovor slišal kdorkoli v avtu, in pri velikih količinah in tistih, ki bodo tekli ob njem.

Pri uporabi telefona kot navigatorja se odpre še ena dobra funkcija. Ko je pravilno nastavljena, lahko predvaja glasbo, ki bo utišana, medtem ko navigator da glasovni ukaz. Tako ni nobenih dodatnih žic pri roki in volumen bo zadostoval za ohranitev želenega obrata tudi v hrupu ali pogovoru.

Daljinski upravljalnik

Vozniku ni vedno mogoče potegniti roke do predvajalnika kasete, da bi prilagodil glasnost ali preklopil na neravno pot. Vendar pa je ta problem mogoče rešiti s pomočjo daljinskega upravljalnika, ki je pritrjen na volan. Priključite ga na žice, priključek se nahaja na zadnji strani snemalnika. Vsebuje vse potrebne gumbe za popoln nadzor in nastavitev Pioneer MVH X560BT. V bistvu se lahko imenuje dvojnik sprednje plošče snemalnika. Odvračanje pozornosti na tak nadzor je veliko manjše, kar pomeni, da ga je treba namestiti zaradi lastne varnosti.

Dodatne funkcije

Sprejemnik lahko sprejema informacije o tehnologiji RDS, ki jo distribuirajo radijske postaje. Prav tako zbira podatke o gostoti prometa v mestih, kjer so ustrezni oddajniki. Zato se boste vedno zavedali prisotnosti prometnih zastojev, tudi če ga nimateNavigator z dostopom do interneta. Pioneer MVH X560BT lahko prilagodite po vaših željah z uporabo grafičnega izenačevalnika. To je pet pasov, ki vam omogoča fino nastavitev vsake želene frekvence. Obstajajo vnaprej nameščene nastavitve, ki so namenjene temu ali onemu slogu glasbe. Po želji lahko nastavite intenzivnost zvoka na sprednjih ali zadnjih zvočnikih.
Še ena zanimivost je funkcija blagovne znamke Mixtrax EZ. Zbrane skladbe obdeluje in jih spreminja v klubske mešanice. Treba je omeniti, da za obdelavo zvenijo precej dobro. Pri predvajanju se zaslonski in osvetlitveni gumbi uporabljata za prikaz različnih "disco" svetlobnih učinkov.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Nihče ne more izraziti mnenja o določeni napravi bolje kot človek, ki ga je že imel čas, da ga preizkusi. Zato so pregledi na Pioneer MVH X560BT ključni vir informacij, ki vam pomagajo pri odločanju, kako uspešen je bil ta model. Med glavnimi pozitivnimi značilnostmi so:
 • Kvalitativni zvok. Proizvajalec ni pretiraval, ko je določil moč 50 vatov na kanal. Snemalnik lahko zagotovi prijeten, bogat zvok brez tujih nečistoč in piskanja, kar je njegova glavna naloga.
 • Stabilna brezžična povezava. Modul Bluetooth omogoča povezavo s skoraj vsakim pametnim telefonom in ohrani povezavo tudi, ko lastnik zapusti avto. Odlična funkcija, še posebej za predvajanje glasbe na počitnicah v naravi.
 • Razpoložljivostmožnost namestitve daljinskega upravljalnika na volan. Tak daljinski upravljalnik ne odvrača pozornosti od vožnje, vendar vozniku omogoča enostavno upravljanje snemalnika.
 • Sposobnost natančnega uglaševanja. Ob preučevanju priročnika Pioneer MVH X560BT lahko dosežete natančen zvok, ki ga želite slišati, popolnoma prilagojen sprejemniku za njegove pogoje delovanja.
 • Izhod za subwoofer. Če je potrebno, lahko priključite dodatni aktivni nizkotonski zvočnik, ki se nahaja v prtljažniku. Ima tudi nastavitev intenzivnosti in glasnosti.
 • Očitno ima model precej velik seznam pozitivnih lastnosti. Vendar so v njej očitno negativne točke. Čeprav jih je nekaj, je najbolje, da veste o njih pred nakupom.

  Negativne strani

  Med glavnimi slabostmi Pioneer MVH X560BT vozniki pogosto opazijo, da je sijajna sprednja plošča preveč za zbiranje odtisov. V primerjavi z tekmeci, kot je JVC KD-X143, ki ima mat plošče, je videti kot precejšnja pomanjkljivost, saj se dotakne oči in pokvari videz avtomobila. Mnogi uporabniki ugotavljajo, da bi bilo lepo narediti brez funkcije blagovne znamke Mixtrax, ki po njihovem mnenju samo povečuje stroške kasetnega snemalnika, vendar nima praktične uporabe.

  Zaključek

  Ta snemalnik je primeren za tiste, ki imajo radi kakovosten zvok in vsestranskost. Sposoben je zadostiti zahtevam vsakega voznika glede zvoka v avtu. Dober nabor zvočnih virov, fino nastavljanje in lepo oblikovanje, pa tudi razmeroma nizka cena - to so ravno tisti dejavniki, za katere je vredno denarja dodeliti temu snemalniku.

  Sorodne publikacije