Mpeg4 in Mp4 sta enaka? Ugotovite nianse

Danes si ni mogoče predstavljati nobenega uporabnika globalnega omrežja, ki se ne bi srečal z vsakodnevnimi multimedijskimi vsebinami. Najbolj privlačna z vidika informacij in uporabnosti takšnih informacij je video. Televizija je že prišla v ospredje in uporabnik se pri delu ali zabavi vedno bolj osredotoča na video iz interneta, različice formatov, ki jih je do danes veliko.

Pri prenosu posnetkov ali filmov z interneta se mora uporabnik najpogosteje ukvarjati z vrstami datotek, kot so Mpeg4 in Mp4 - to je eno in isto, mnogi verjamejo. Poglejmo, če je to res.


Glavna razlika

Dejansko je razlika med MP4 in MPEG4 zelo pomembna. Glavna razlika je, da je MPEG4 metoda, s katero se določi stiskanje avdio in video podatkov. In MP4 je format podatkovnega skladišča. To pomeni, da je MP4 namenjen in se uporablja kot vsebnik, v katerem so shranjeni avdio in /ali video. Tako je trditev, da sta Mpeg4 in Mp4 ena in ista, napačna. Razumeli bomo imenovanje vsakega formata.

MPEG-4

Glavni namen MPEG-4 je uporaba te metode stiskanja v eternih, interaktivnih in govorjenih medijih. Uporaba standarda omogoča uporabo avdio in /ali video vsebin ne le redno. Poleg tega standard bistveno olajšuje integracijo vsebin, sestavljen iz dveh kanalov (avdio in video) v isti scenivečpredstavnostna Vse to je privedlo do razširjenih kodekov v televizijskih in spletnih okoljih.


MP4

Ne moremo trditi, da sta Mpeg4 in Mp4 enaka iz drugega razloga. MPEG-4 in MP4 sta dva koncepta, ki ju je mogoče zlahka zamenjati, ne samo zato, ker se njihova imena razlikujejo le v dveh črkah, ampak tudi zato, ker so zelo tesno prepletena v svetu velikega števila medijskih datotek. Format mpeg-4 in MP4 kot vsebnik za shranjevanje podatkov je bil široko razširjen ne nazadnje zaradi sprejemljivega razmerja kakovosti videa in velikosti zbirnih datotek, ki vsebujejo podatke. Glede na to funkcijo MP4 lahko rečemo, da je najboljša korelacija med drugimi rešitvami med kakovostjo videa in njeno velikostjo pripeljala do tega, da je MP4 postal eden najpogostejših formatov za shranjevanje in prenos multimedije. MP4 se ne uporablja samo na računalnikih. Veliko priljubljenosti je pridobil na številnih mobilnih telefonih, pametnih telefonih, tabličnih računalnikih, vključno z Appleovimi "pametnimi telefoni" in "tabletami".
V vseh zgoraj navedenih strojnih rešitvah, ki omogočajo sprejemanje, shranjevanje in posredovanje večpredstavnostnih vsebin, se privzeto uporablja format datoteke MP4. Uporabniki, ki imajo raje neposredno in brez težav branje, kot tudi video snemanje, bodo vedno izbrali MP4, čeprav morda niti ne poznajo razlik med kontejnerjem in MPEG-4, in menijo, da sta Mpeg4 in Mp4 enaka. Lahko trdite, da je MP4 standardna video oblika, ki jo uporabljate skoraj povsod, MPEG-4 pa jebolj specifična rešitev.

Sorodne publikacije