HP LaserJet 1020: odličen začetniški tiskalnik uglednega proizvajalca

Razmeroma skromne tehnične specifikacije in majhen vir lunarnega tiskanja kažejo, da je HP LaserJet 1020 proračunski laserski tiskalnik. Odličen je za primere, ko delovni tok ne presega 5000 strani na mesec, vendar s povečanimi zahtevami glede hitrosti tiskalnega podsistema. Druga pomembna značilnost te periferne naprave je nizka kakovost izvorne dokumentacije. Toda to je lahko razložiti z lasersko tehnologijo, ki je osnova te rešitve.

Niša tiskalnika. Seznam paketov

Kot je bilo že omenjeno, je HP LaserJet 1020 cenovno učinkovit tiskalnik. Glavna omejitev pri njeni uporabi je mesečni vir tiska, ki ne sme presegati 5000 strani. Hkrati pa ima tak sistem dokumentne cirkulacije dokaj visoko zmogljivost. Toda kakovost tiska je v tem primeru zelo, zelo skromna. Celoten sklop naprave vključuje naslednje:

 • Laserski tiskalnik.
 • Kartuša.
 • Vozite z najnovejšo različico gonilnikov.
 • Napajalni kabel.
 • Vmesni kabel.
 • Potrdilo o skladnosti z normami in direktivami.
 • Navodila za uporabo.
 • Podjetje opravlja garancijske obveznosti.
 • Hitrost. Podprti formati. Zahteve za papirni nosilec

  Dokaj trdna izhodna dokumentacija se lahko pohvali z upoštevano periferno rešitev. Za tiskanje prve strani A4-ja bo potrebnih le 10 sekund.V prihodnosti bo hitrost fiksna in bo enaka 14 enostranskim črkam na minuto. Oblika strani za to periferno napravo je A4. Gonilnik HP LaserJet 1020 vam omogoča, da prilagodite meje tiskanja. Najmanjša velikost črke v tem primeru je omejena na 76x127, največja pa na 216H356. Gostota strani v tem primeru je omejena na 60 g /m2, od zgoraj pa na 163 g /m2. Z manjšo gostoto nosilca bo sistem za krmo nenehno "žvečil" papir, z večjimi pa se lahko zlomi. V zgornjem območju gostote ne sodi v fotografski papir in watman (imajo veliko večjo vrednost). Prav tako ni dovoljeno tiskati na časopisni papir. Njegova gostota je 30-40 g /m 2 in v tem primeru sistem krmljenja preprosto ne bo mogel pravilno delovati.

  Kartuša. Njen vir

  Prvotno je HP LaserJet 1020 opremljen s kartušo Q2612L. V tem primeru je njegov vir za tiskanje 1.400 strani. Po ponovnem polnjenju se bo to število povečalo na 2000 enostranskih listov. Obstaja tudi izboljšana različica kartuše - Q2612A. Njen vir je že 4000 strani. Mesečni obseg tiskanja tiskalnika je 5000 listov v enostranski izvedbi. Zato bo vložek v najintenzivnejšem načinu imel 1 (Q2612A) ali 2 (za Q2612L) čas za ponovno polnjenje.

  Preklopne zmogljivosti. Stanje programske opreme

  Seznam komunikacij je na voljo samo prek povezave USB. Najbolj optimalna različica je 2.0. Toda tudi s to rešitvijo in njenimi spremembami lahko zelo uspešno sodelujemo. Uradni gonilnik za tiskalnik HP LaserJet 1020 je samo za operacijske sistemesistemi družine "Windows": 98 "Millennium", 2000 in ХР. Za poznejše spremembe sistemske programske opreme boste morali uporabiti obstoječe gonilnike v načinu združljivosti. Ta manipulacija omogoča, da v povezavi s katerim koli operacijskim sistemom "prisili" tiskanje tiskalnika HP LaserJet 1020. Windows 7 ali celo "Winds 10" bo potem uspešno poslal dokumente za tiskanje.

  Algoritem za povezavo in konfiguracijo

  Treba je opozoriti, da tiskalnik sam ne more delovati kot periferna naprava. Te naloge v tem primeru temeljijo na računalniku, na katerega je priključen laserski tiskalnik. Postopek namestitve in povezave v tem primeru je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • Tiskalnik namestimo poleg računalnika.
 • S pomočjo vmesniškega kabla jih povežite med seboj.
 • Napajalni kabel se nato poveže s tiskalnikom in napajalnikom.
 • Na CD-ju namestimo potrebno različico gonilnika.
 • Priporočljivo je, da znova zaženete računalnik in šele nato natisnete preskusno stran.
 • Če se preskusna stran natisne, je vse pravilno opravljeno in tiskalnik je pripravljen za uporabo. V nasprotnem primeru morate poiskati vzrok napake in ga odpraviti.

  Ocene. Stroški

  Do danes je mogoče tiskalnik HP LaserJet 1020 kupiti po ceni 2000-3000 rubljev. Podoben pristop k oblikovanju cen je popolnoma upravičen in v celoti izpolnjuje tehnične specifikacije tega perifernega območjarešitev Lastniki te naprave v svojih pregledih opozarjajo na dve pomembni pomanjkljivosti. Ena izmed njih je povprečna kakovost tiska. Toda na drugačen način ne more biti v primeru uporabe laserske tehnologije. Drugi je možen problem z vozniki. Toda kot je bilo že omenjeno, se ta problem lahko reši z načinom združljivosti. Prednosti takega tiskalnika so nizki stroški, visoka zmogljivost in dober tiskalni vir za en koledarski mesec.

  Izhodi

  Odličen proračunski tiskalnik je HP LaserJet 1020. Čeprav ima dokaj skromne parametre tehničnega načrta, je dovolj, da se uvede majhen sistem za upravljanje dokumentov z omejitvijo 5000 strani na mesec. Prednosti te periferne rešitve vključujejo visoko hitrost tiskanja in dokaj nizke stroške. Vendar so njegove slabosti omejene na slabo kakovost tiska in pomanjkanje gonilnikov za najnovejše različice operacijskih sistemov. Prvi temelji na uporabljeni metodi tiskanja, kar se nikakor ne sme izogniti. In drugi, kot je že bilo omenjeno, je povsem mogoče odpraviti s kompatibilnim načinom.

  Sorodne publikacije