PnkBstrA.exe - Kakšen je postopek v upravitelju opravil?

Če vas zanima proces PnkBstrA.exe, ki bi ga lahko videli v upravitelju opravil ali v sporočilu o napaki, bi najverjetneje želeli igrati spletne igre. Ker predstavljeni proces neposredno sodeluje v tej akciji. Več podrobnosti o tem bo opisanih v članku, zato preberite do konca, da razumete vse.

PnkBstrA.exe - kaj je to?

Za začetek se pogovorimo neposredno o tem, kaj gre za proces in kakšno vlogo ima v operacijskem sistemu. Vredno je takoj povedati, da ni na ravni celotnega sistema, njegovo zaustavitev ali brisanje pa ne bo povzročilo kritičnih napak. Potrebno je preveriti računalnik za goljufije (programi, ki dajejo prednost spletnim igranjem z drugimi igralci).


Ta programska oprema se distribuira skupaj s spletnimi igrami in je nameščena v sistemu ob namestitvi igre. Postopek se začne ob zagonu sistema in je v ozadju, dokler se program ne zažene. Razvijalci uporabljajo PnkBstrA.exe, da razkrijejo nepoštene igralce in ustvarijo poštene pogoje za udobno igro. Če dokončate proces PnkBstrA.exe ali odstranite program storitev Punkbuster, ki mu pripada, ne boste mogli zagnati igre, ki potrebujejo podatke o komponentah.

Napaka: Napaka pri komunikaciji s storitvijo: PnkBstrA.exe

Zdaj bomo govorili o napaki, pomikanje se pojavi zaradi storitev Punkbuster. Ugotovili smo, da je PnkBstrA.exe proces storitev Punkbuster, ki je potreben za ulov chitrov vspletne igre Prav tako je bilo rečeno, da brez njega igra preprosto noče začeti. V tem primeru se na zaslonu prikaže napaka. Kot lahko zlahka uganete, jo morate odpraviti v računalnik.


Toda včasih pride do napake, tudi če imate v računalniku vso potrebno programsko opremo, kaj storiti v tem primeru? Ker se to pogosto dogaja zaradi pomanjkanja pravic do programa, ga morate zagotoviti. Težavo lahko odpravite na tri načine:
 • Najprej se prijavite v protivirusni program in preverite, ali datoteka PnkBstrA.exe ni blokirana. Nahaja se na poti C: WindowsSystem32 (ali SysWOW64). Če je tako, potem je problem s tem. Datoteko morate dodati v protivirusno izjemo.
 • Odprite okno »Zaženi« s klikom na Win + R in vnesite% localappdata%. Nato odprite mapo BF4 in pojdite od tam v imenik pb. Poiščite ga v izvršljivi datoteki PnkBstrA.exe in jo zaženite kot skrbnik.
 • Odstranite storitve Punkbuster in ga znova namestite.
 • Po tem bo proces PnkBstrA.exe v Battlefield 3, na primer, deloval brez napak.

  Kako onemogočiti postopek

  Če opazite, da je sistem naložen veliko, ga lahko onemogočite. Naredite to preprosto, potrebujete:
 • Odprite upravitelja opravil.
 • Poiščite postopek PnkBstrA.exe na zavihku Podrobnosti (Windows 10) ali "Procesi" (v vseh drugih različicah sistema Windows).
 • Kliknite na desni gumb miške in izberite "Odstrani opravilo".
 • Potem se bo postopek zaključil, vendarpo ponovnem zagonu računalnika se bo znova zagnal.

  Kako odstraniti PnkBstrA.exe

  Smo že ugotovili, da je PnkBstrA.exe pomemben proces za spletne igre, pa tudi kako popraviti napako, povezano z njo. V navodilih je mogoče odstraniti aplikacijo in jo znova namestiti. Zdaj bomo ugotovili, kako odstraniti.
 • Odprite "Nadzorna plošča" tako, da vnesete naslov v sistemsko iskanje.
 • Pojdite na "Programi in komponente".
 • Na seznamu vseh aplikacij poiščite storitve Punkbuster.
 • Kliknite nanjo in izberite "Izbriši".
 • S tem se začne postopek odstranjevanja te programske opreme.

  Zaključek

  Tukaj smo ugotovili, da je PnkBstrA.exe proces, ki je v nekaterih igrah anticytype. Najpomembneje pa je, da smo se naučili, kako odpraviti napake, povezane z njo. Prav tako ne pozabite: če ne boste igrali omrežnih iger in ne želite, da bi procesor naložil program PnkBstrA.exe, ga izbrišite. V prihodnje boste še vedno lahko ločeno prenesli aplikacijo.

  Sorodne publikacije