Akustika za televizor: funkcije, povezave, poglede in ocene

Sodobne televizije imajo številne privlačne lastnosti. Obstaja velika diagonala in sposobnost za delo s pripomočki tretjih oseb in visoko kakovostno sliko v visoki ločljivosti in še veliko več. Ampak zato je ta novoustanovljena naprava prikrajšana za to, da je popolna zvočna podlaga in razpoložljiva akustika ni vedno tako dobra kot podoba.

Najboljša možnost je, da akustiko povežete s televizorjem, to je z zunanjim zvočnim sistemom, ki bi močno razširil njegove zmogljivosti v smislu zvoka. Poskusimo ugotoviti, kaj je sistem, kakšne vrste lahko najdete v trgovinah in kako se razlikujejo med seboj.


Vrste akustičnih sistemov

Skupno lahko izračunamo tri glavne vrste akustičnih sistemov. Na kaj boste ostali, je odvisno samo od vas, vaših želja, želja in površine apartmaja /hiše.
Vrste sistemov:
 • osnovni (preprosti) stereosistemi;
 • naprave za večkanalni prostorski zvok kompaktnega tipa;
 • celotna akustika za televizijo razreda domačega kina;
 • Razmislite o vsakem podrobneje, da se lahko vsak sam odloči, kateri sistem bo optimalna možnost.

  Osnovni stereo sistemi

  Povezovanje akustike s televizorjem takšnega načrta je najlažji in eden najcenejših načinov za pridobitev visokokakovostnega zvoka. Takšni sistemi so se pojavili dolgo časa in so našli svojo uporabo ne samo na polici s televizijo, ampak tudi skupaj z računalnikommonitor.


  Ta zvočni signal za televizor je sestavljen samo iz dveh stolpcev, kjer lahko vsak vidi enega ali več oddajnikov. Večina je namenjena namizju, vendar je mogoče najti stenske ali talne modele.

  Posebne značilnosti

  Ena glavnih prednosti osnovnih stereo sistemov je zelo demokratična cena, ki ne prestraši povprečnega kupca. To vključuje tudi minimalno število žic (ki jih je težko zamenjati), kot tudi enostavnost povezave. Preprosta akustika za televizor vam bo ustrezala, če:
 • ne potrebujete prostorskega zvoka, za katerega boste morali plačati dober denar - potrebujete le glasen zvok;
 • Med gledanjem filmov so pomembni dialogi za vas, ne za glasbeno komponento;
 • ste omejeni v kvadratnih metrih, za celoten stereosistem pa preprosto ni prostora, za srednje ali majhne stolpce pa se najde;
 • Nočeš se zmešati s številnimi žicami in jih povleči po vsej sobi, s čimer se pokvari notranjost sobe.
 • Seveda obstajajo tudi drugi razlogi za nakup takšne akustike, toda, kot smo že omenili, se tukaj vsi odločijo, da je optimalna možnost. Lastniki so dokaj topli glede takšnih enostavnih sistemov. Glavni potrošnik akustike takšnega načrta - je nezahteven uporabnik, ki ne postavlja resnih zahtev za prostorski zvok. Glavna stvar - zvok je glasen prehranjevanja in dobro.

  Večkanalni sistemi za prostorski zvok

  Večkanalni zvočniki zaTelevizor se od preprostih zvočnikov razlikuje od boljšega zvoka in prisotnosti stereo zvoka. Kompleksnost takih sistemov vključuje štiri ali več zvočnikov, prav tako pa nudi tudi subwoofer.
  Najbolj priljubljena konfiguracija je 5.1 akustika (za globokotonec) in 5,0 (brez subwooferja). Razmerje med kakovostjo zvoka in ceno je najboljša možnost. Poleg tega ta sistem nima veliko v primerjavi s 7.1 ali velikan 9.1. Glavna prednost takšne akustike je naraven, večkanalni in prostorski zvok po zelo ugodni ceni. Sistem je malo bolj preprost zvočniki, vendar je rezultat drugačen skoraj nekajkrat na bolje.

  Značilnosti povezave

  Ena najresnejših pomanjkljivosti opreme za tak načrt je namestitev. To pomeni, da za priključitev akustike 5.1 na televizor, boste morali pritrditi zvočnike na steno in se povezati s polaganjem kabla. Seveda lahko izberete naprednejšo opremo z brezžičnimi moduli, vendar so takšni sistemi veliko dražji. Upoštevajte to pred priključitvijo akustike na televizor.


  Ta sistem je primeren za vas, če:
 • ne želite plačati celotnega gledališča, vendar potrebujete prostorski zvok;
 • Imate sorazmerno majhen prostor za gledanje televizije;
 • Pripravljeni ste sprejeti polaganje kablov, pokvariti notranjost in vgraditi stebre na steno.
 • Lastniki so izjemno pozitivni glede akustike takšnega načrta. To je toneke vrste "srednji", ki bo dal glasnost zvoka, in to ni tako drago. Poleg tega je najbogatejša izbira na domačem trgu večkanalnih kompaktnih sistemov.

  Celoviti sistemi

  Takšna oprema se pogosto imenuje "domači kino". Najboljši zvok, odlična glasnost in popolno potopitev - vse to je polna akustika za televizor (LG, Samsung, Pioneer itd.). Skupaj obstajata dve vrsti takih sistemov - komponenta in ena škatla ("vse v polju").
  Prva vrsta sistemov - za prave poznavalce kakovostnega zvoka, namenjenega zahtevnim uporabnikom. Takšna akustika vključuje drage Hi-Fi in Hi-End komponente, ki bodo zagotovo zagotovile odlično avdio doživetje. Popolni sistemi so pet-, sedem- in devetokanalni. Tako kot pri prejšnji vrsti akustične opreme so tudi petokanalne naprave pogostejše in bolj povpraševanje domačega potrošnika. Petokanalna akustika za televizor (LG, Samsung, Pioneer itd.) Je sestavljena iz osrednjega zvočnika, dveh sprednjih, zadnjih zadnjih zvočnikov in subwooferja s sprejemnikom z večkanalnim ojačevalnikom in zvočnim procesorjem.

  V enem polju

  Drugi tip sistema je dopolnjen z že pripravljenim številom zvočnikov. Poleg tega so namesto sprejemnih sistemov opremljeni z DVD predvajalnikom ali konzolo za karaoke. V bistvu je akustika takšnega načrta analogna enostavnim večkanalnim sistemom, vendar z znatno razširjeno osnovno konfiguracijo.
  Cene za obe vrsti akustike se zelo razlikujejo - včasih "škatla"komplet je vredno naročiti cenejšo komponento. Lastniki so ambivalentni glede prvega in drugega tipa. Komponentni sistem se zdi dober za vsakogar, vendar se pogosto zgodi, da nima prave medijske vsebine in je neuporaben, saj postaja draga dekoracija hiše. Medtem ko je polje za domači kino opazno cenejše, in video posnetki so za to več kot dovolj. Čeprav je v zadnjem času zelo kakovostna vsebina postala bistveno več. Vendar pa upoštevajte ta trenutek, preden akustiko priključite na televizor s takšnim načrtom. Nakup domačega kina bo praktičen, če:
 • imate veliko površino stanovanja /hiše;
 • je vir visokokakovostnih video vsebin, ki bodo v celoti razkrile možnosti takega sistema;
 • ste ljubitelj glasbe različnih stilov /smeri in želite razkriti vse nianse zvoka vaših najljubših skladb;
 • Niste prestrašeni zaradi zapletene namestitve sistema in velikega števila žic (brez pomena za brezžično akustiko).
 • Če povzamemo

  Kot smo že omenili, je utemeljitev nakupa odvisna od vas in vaših življenjskih razmer. Potrebujete le glasen zvok - kupite preprost sistem dveh zvočnikov, hočete prostorski zvok in druge avdio bisere - polici z večkanalno akustiko. Še vedno lahko omenite tako zanimive pripomočke za televizor kot zvočne plošče, vendar se lahko ta nosilec imenuje popoln avdio sistem. Ti pripomočki so bolj verjetno nekakšen dodatek vašemu TB, kot so resne akustike, njihovi pregledi pa niso zelotolažba Čeprav je možno zadovoljiti precej dobre zvočne plošče, ki se lahko prepirajo z navedenimi sistemi, vendar stanejo veliko denarja.

  Sorodne publikacije