Casio CDP 120: Pregled funkcij

Mnogi glasbeniki, bodisi novinci ali strokovnjaki, prej ali slej razmišljajo o izkoriščanju tehnoloških inovacij in zamenjavi voluminoznega akustičnega instrumenta z nekaj bolj kompaktnim. Nekdo bo uredil sintetizator, vendar pa morajo izvajalci, ki morajo glede na naravo svojega dela ali študija igrati akustični klavir ali klavir (na primer v izobraževalni ustanovi), takšno orodje z mehkimi tipkami ni primerno.

Značilnosti

Digitalni klavir je bil prvotno ustvarjen kot popoln analog njegovega akustičnega prednika, zato je mehanika v njih primerna in cena, v primerjavi s sintetizatorji, je v času višja. Pred proračunsko postavko Casio si vsi niso mogli privoščiti nakupa digitalnega klavirja. Casio CDP 120 sodi ravno v to linijo, ki združuje funkcionalnost, kakovost zvoka in dostopno ceno.


Tipkovnica orodja je 88 tipk za celotno dolžino. Obstaja podključ za trdoto ključev; Obstajajo tri vrste tipkovnic: polovično utežene, utežene in netehtane. Sintetizatorji imajo pogosto neverjetne ključe z neverjetno mehkimi gibi. Lahko se igrajo, vendar le na daljavo spominja na igro na pravem akustičnem klavirju. Pol-utežena je vmesna možnost, ki jo opazimo v nekaterih modelih sintetizatorjev. Utežene tipkovnice so čim bližje originalu, z mehansko kladivo.

O nastavitvah

Digitalni klavir Casio CDP 120 ima nastavitev občutljivosti tipkovnice, predstavljeno v treh različicah. Tudi onasploh lahko izklopite.

Pet različnih glasov bo pripomoglo k raznolikosti uspešnosti. Polifonija 48 glasov ni največji kazalnik, vendar je to dovolj za začetnike. Dejstvo je, večina funkcij, ki zahtevajo večje število glasov, Casio CDP 120 so preprosto odsotni: ni avtomatske spremljevalke in snemanja ter kombinacije glasov.

Stopalka vzmetenja je povezana s klavirjem. Zaradi pomanjkanja polifonije je nemogoče uporabiti sistem s tremi pedali: ne bo deloval tako učinkovito kot na 128-glasni polifoniji.O zvoku

Akustični sistem Casio CDP 120 - dva ovalna vgrajena zvočnika s skupno močjo 16 vatov. To je dober kazalnik za takšno proračunsko tehnologijo: orodje je idealno za igranje doma, pa tudi z bolj prostorno sobo. Njegov obseg je dovolj za igro ansambla, za koncertno dvorano pa obstaja potreba po dodatnem glasu.

Kakovost zvoka je zagotovljena s tehnologijo AHL, ki jo je patentiral Casio. Zvok je obsežen: vrh in sredina se odlično prikazujeta, a bas je precej gluh.

Casio CDP 120 ima priključek za slušalke, kar je odlična prednost za tiste, ki radi igrajo ponoči ali živijo sami. Priključek za slušalke je predstavljen s standardnim "priključkom", zato morate kupiti adapter, če ni bil vključen. To lahko storite v kateri koli trgovini z glasbili ali radijski elektroniki.

Kompaktnost

Kljub polni velikosti tipkovnice je orodje zelo kompaktno. Tudi to je bilo mogoče dosečizaradi uporabe ovalnih stebrov. Dolžina je 13 metrov, tako da se lahko prilega skoraj vsem osebnim avtomobilom, zaradi česar je nepogrešljiv za izvajalce, ki so prisiljeni pogosto premikati. Klavir Casio CDP 120 tehta nekaj več kot 11 kilogramov, kar je malo za takšen instrument, še posebej, če se spomnimo teže akustičnega klavirja.

Casio na ta klavir izdeluje blagovno znamko, vendar jo lahko zamenja stojalo iz katerega koli drugega digitalnega tipkovnega instrumenta, na primer X-stojalo za sintetizator. Kljub temu, najverjetneje, boste morali samostojno izboljšati mehaniko pritrdilnih elementov, tako da orodje ne zdrsne v igri.

Splošni vtis

Lastniki pohvalijo zvok in kompaktnost Casio CDP 120. Cena za to orodje se začne od 20 tisoč rubljev, vendar je izšla že dolgo nazaj, tako da zdaj obstajajo modeli s širšo funkcionalnostjo. Na primer, naslednji CDP 130 ima 10 glasov poleg chorus reverb in nekaj drugih učinkov.

Digitalni klavir Casio CDP 120 ima priključek USB, tako da ga lahko priključite na računalnik in uporabljate kot midi tipkovnico. Možnosti digitalnih klavirjev se povečujejo v času: povezane so banke z več sto različnimi orodji in številnimi učinki.

Preklapljanje med toni se izvede z enim dotikom tipke na plošči, medtem ko se zamuda ne upošteva. Timber "Electropiano" ustvarja topel, jazzovski zvok, primeren za večino sodobnih glasbenih stilov, zato bo instrument našel svojo aplikacijo v ansamblu.kolektivov

Pomanjkljivosti so sijajna površina ključev, ki se hitro prekrije s stopnicami, zato jo morate občasno obrisati. Poleg tega, na tako gladko površino med igro zdrsa roke. Poleg vseh tipk imajo šibko stransko togost, kar se še posebej kaže v izvedbi kompleksnih del z ostrimi skoki in hitrimi prehodi. S celotnim programom glasbene šole pa orodje deluje odlično.

Sorodne publikacije