Popoln podroben prehod Broken Age

Broken Age je bil izdan leta 2014 pod vodstvom razvijalca Studio DoubleFan, ki ga je vodil znan in priljubljen Tim Shafer. Igra je uspela pridobiti splošno pozornost že zgodaj, ko so javnosti predstavili le skice na Kikstarterju. Kot rezultat, razvijalci so ustvarili lepo in toplo zgodbo, ki je postala ena izmed najboljših v žanru "iskanje".

Razlog za popularnost

Običajno je v teh težavah veliko težkih ugank, ki pogosto postavljajo uporabnike v mirovanje. Pretekle Broken Age je nekoliko drugačna zgodba. Tokrat so se razvijalci poskušali bolj osredotočiti na zaplet, ustvarjanje znakov in obdelavo podrobnosti igre. Morda je to skrivnost uspeha Broken Age. Seveda, to ne pomeni, da je igra definitivno malo zanimivih "mozgolomayuschy" naloge - so in so dovolj, samo kompleksnost ne prinaša nobenih posebnih težav.

Z vsemi svojimi preprostostmi (priložnostno), ki potekajo skozi zlomljeno starost, je še vedno sposobna izzvati vsakega igralca.

Zgodovina, skrita v notranjosti

Prehajanje zlomljene starosti je popolnoma in popolnoma vezano na parceli. S svojo pomočjo določa ton celotnega procesa igre. Broken Age je izjemna igra, ki lahko upa na prihodnje preglede. Igralci se seznanijo z dvema glavnima osebama. Nekateri od njih - pilot po imenu Shai, je utrujen od nesmiselnih študij o vesolju in ne more biti več pod povsod.nadzor umetne inteligence. Utrujen je od iluzij in sanj o tem, da bi bil v svetu resničnih dogodkov in dogodivščin. Drugi lik je dekle Vell in njeno življenje je daleč od običajnega. Na primer, na prvem srečanju z njo smo priča žrtvovanju - naša junakinja in še nekaj drugih deklet bodo postale plen pošasti. Vala zlobno želi, da bi v svoje življenje prinesla umirjenost in razumnost, vendar na vsakem koraku čaka na vedno več pustolovščin.

Oba junaka sta na poti in se bosta zagotovo srečala v finalu minljive Broken Age. Ali to pomeni konec igre? Najverjetneje ne, saj nam upanje za nove dogodivščine daje napis "Nadaljevanje poti".

Kako se organizira igranje

Kljub temu, da se pred nami pripovedujeta dva lika, se zgodba razvija tako, da obstaja občutek, da nista povsem povezana. Moramo vam zagotoviti, da ni! Zgodba se prikaže na dogodkih, ki so enaki za vsako vrstico. Prevzemamo nadzor nad Valle in Neck, potujemo po svetu, raziskujemo vsako lokacijo in sodelujemo z različnimi predmeti. Imamo inventar, v katerem lahko shranite vse, kar potrebujete. Postavke se medsebojno kombinirajo ali uporabijo na določeni lokaciji za nadaljnji napredek. S sistemom izbire lahko začnete pogovore z znaki brez iger in se naučite veliko novih dodatnih informacij. Pogovorna okna vam dajejo različne odgovore, od katerih je treba izbrati samo enega.

Pretečena starost - popolna

SevedaNo, najboljše vtise je mogoče dobiti le na podlagi osebnih izkušenj, zato priporočamo, da vsak bralec sam igra to mojstrovino. Predvsem za tiste, ki želijo biti v barvitem svetu, ki ga je ustvaril Tim Shaifer in njegova ekipa, smo pripravili celoten prehod Broken Age. Zahvaljujoč našim nasvetom bodo tudi začetniki žanra lahko občutili samozavest pri reševanju druge sestavljanke.
Najprej morate narediti izbiro - kateri izmed junakov želimo prevzeti nadzor pri prehodu Zakona o zdrobljeni starosti 1. Prav tako je treba omeniti, da se proces igranja Doline ne seka z zgodovino vratu, tako da lahko spremenite znak, ko želite. Takšna priložnost vam omogoča, da se med zgodbo ne zmedete.

Vella je prva akcija

Dekle živi v svetu, ki je uničil pošast z imenom Mig Chodra. Med prebivalci je vsaka štirinajstletna tradicija, da imajo poseben obred, imenovan Praznik hudiča, na katerem žrtvujejo mlade device. Wellie spada v vlogo enega od udeležencev, vendar ta perspektiva sploh ni zadovoljna. Zdi se mi v mislih, da če se pošast konča, potem v ritualu ne bo več smisla. Vellyju pomagamo pobegniti, nato pa gremo v Meriloth - majhno kolonijo, ki se nahaja visoko nad oblaki.

Potem nas odlomek Broken Age 1 (akt 1) vrne na zemljo, v pristanišče mesta Shelmount, ki bo kmalu gostil praznik Device. To pomeni, da se bo Mog Chodra prej ali slej pojavil na tem mestu in ga bomo lahko premagali. Pojdimo na iskanje templjaki je slep od božanskega, ki je del tuje ladje. Obstaja tudi posebno orožje, s katerim lahko premagate pošast. Skrbimo za podporo enega od pilotov in aktiviramo napravo. Zdaj pa pojdimo na pogostitev, kjer postanemo izvoljeni. Blizu Mozhe Chodre, sprožimo orožje in stavimo! Prva polovica poteka igre Broken Age for Valle se konča na zanimiv trenutek - dekle pokriva velik val in izgubi zavest.

Shay - prvo dejanje

Še naprej sprejemamo akt 1 za drug znak. Shay je edini potnik na vesoljskem plovilu Bosa Nostra. Skupaj z dnevno umetno inteligenco ("mati" fanta) opravlja "misije" - otroške igre, ki mu morajo zagotoviti vstop v zunanji svet. Ob istem času, v noči sem ("papež") obstaja želja, da Shayah spremenimo v neodvisno in pogumno osebo.
Med prehodom zakona Broken Age 1 se srečamo z nenavadnim bitjem, ki jemlje volkasto podobo in se imenuje Marek. Po njegovem mnenju izbruhne resna galaktična vojna in nedolžna bitja potrebujejo zaščito pred nikogar, kot je Shaya! Naslednja postaja je kolonija "True Death". Trudimo se, da nadmudrimo Kostomkach in pridemo na pravo mesto. Shay aktivira posebno napravo in začne shranjevati potrebo, vendar se kmalu pojavi pod napadom vesoljskega plovila. Marek se ujame in izgubimo zavest. Ob koncu prehoda igre Broken Age Act 1 smo se ponovno preselili v Velley - prihaja in zdaj poskuša razmislitipošast je bližje. Nenadoma se je iz ust pojavil Shay. Zavedamo se, da je bil Mig Chodra vesoljsko plovilo, na katerem smo pred kratkim rešili vojno nedolžne galaktične vojne. Vala hoče vtakniti fanta, vendar se ne more držati in pade v usta pošasti. Shay, nasprotno, najdemo na obali. Odlomek se konča s tem, da oba junaka spadata v različne svetove.

Valle je prijateljsko dejanje

Prehod zakona Broke Age 2 se začne z dejstvom, da se znajdemo v ustih pošasti, kjer srečamo Mareka. Igralcu pojasni, da so bila vsa zajeta ujeta dekleta prej nedolžna bitja, ki smo jih poskušali rešiti, da bi igrali za Shayo. Tudi, po njegovem mnenju, postane jasno, da želi prevzeti nadzor nad ladjo v Hope. Kasneje spoznamo, da pod tem imenom obstaja umetna inteligenca, ki igra vlogo matere Shay. Vala in Hope sta zaklenjena v eni sobi, toda zahvaljujoč delu čistilca uspejo priti ven.
V tem času smo napoteni v tovarno, kjer se prevažajo vesoljske ladje. Skupaj z Dolino spodkopavamo ta kraj in se pripravimo na letenje.

Shay - dejanje prijatelja

Akt 2 - mimo zlomljene dobe traja! Ponovno se igramo za Shayo in odkrijemo nedaleč od ladje njegovega očeta. Potem gremo v tempelj, ki ga Božanstvo zaslepi v upanju, da bo našlo pomoč in rešilo našo mater. Tam srečamo Alex - tristo let starega potnika vesoljskega plovila. Poskuša popraviti napravo in se vrniti domov, in še vedno nam lahko pomaga, če pridemo do Lurunaon bo pomagal. Začnite iskati dele in, če najdete zadnjo podrobnost, se vrnemo k Alexu. Mimogrede, na ladji se znajdemo skupaj s sorodniki Wella in letimo v podjetju. Ladje junakov trčijo med seboj na izstopu iz kuge, ko napadamo naše nasprotnike. Valla in Shai nadzirata lastne enote za daljinsko krmiljenje, ki sta jih imeli celo v zakonu o nezdravi starosti. Nenadoma se zavedamo, da se zaradi pregretih motorjev vse, kar je okrog, začne topiti. Shaia se vrže v brezno, vendar ga rešuje delo Garyja, ki plemenito plača za njeno življenje. Vsi potniki so uspeli izstopiti in zapustiti ladjo. Prehod Broken Age akta 2 se konča z dobro noto - Valla in Shay se spet srečata, vendar v bolj mirnih okoliščinah.

O razvoju igre

Za zbiranje sredstev za ustvarjanje zlomljene starosti je bil ustvarjen profil na KickStart. Že takrat je podjetje razvijalcev, ki v tistem času sploh ni imelo svojega specifičnega imena, čakalo na izjemen uspeh. Zahtevana vsota štiristo tisoč ameriških dolarjev ni bila pokrita samo s pomočjo igralcev, temveč se je povečala na tri celote in tri desetine milijonov. Glede na izjavo platforme Kikstarter je bila zaenkrat rekordna kampanja, tako glede zneska zbranega denarja kot glede časovnega okvira, za katerega je bila vse narejena. Zaradi dejstva, da je bil proračun bistveno presežen, so razvijalci opozorili na nekaj inovacij. Ja, napovedano je bilona Broken Age in na drugih platformah, razen pri računalnikih, ki so bili prvotnega izvora, in odločili so se za pripravo prevodov v več tujih jezikov. Poleg tega je bilo obljubljeno, da bodo vsi vlagatelji dobili različico igre, ki bo brez DRM.
Julija 2013 so dolgo pričakovane novice prišle do dolgo pričakovanih oboževalcev: izdaja zlomljene starosti bi bila nekoliko zakasnjena in razdeljena na več delov. Izkazalo se je, da znesek, ki ga je zbral KickStarter, še vedno ni bil dovolj za to, da je bila igra prvotno namenjena. Kot rezultat, Broken Age je bil sproščen v dveh delih: eden od njih je bil sproščen v januarju 2014 (vlagatelji dobil kopijo nekaj tednov prej), drugi - skozi celo leto, v aprilu 2015.

Act 2 - končno, katerega pričakovanje Zamujala je za eno leto.

Kljub poznemu izidu druge epizode zlomljene starosti, ki je bila preložena za daljše časovno obdobje, je bilo razburjenje igralcev neupravičeno. Nasprotno - vse najboljše upanje in še malo več so bile potrjene. Zahvaljujoč istemu občutku lepote, da so se razvijalci obrnili k oblikovanju prvega dejanja, je bila razširitev v mnogih pogledih zelo močna. Poleg tega potopitev v že znani barvit in fascinanten svet naredi en trenutek pozabiti na dolge mesece čakanja in se popolnoma osredotočiti na prehod. Torej, kaj se je spremenilo? Seveda, kompleksnost iger je doživela številne spremembe. Med prvo epizodo se lahko zdi, da se ukvarjamo z interaktivno risanko namesto s popolnim iskanjem. Takšne lahke naloge so čakale igralce v prvempol preloma starost. Drugi del poskuša popraviti in ponuditi še veliko več. Včasih je lahko vtis, da razvijalci ekipa končno razstaviti sobo, ki se glasi: "Puzzles. Logiranje je prepovedano, lahko zlomite možgane." Zaradi nove kompleksnosti "siva snov" deluje še bolj pridno. Seveda ne smemo skrbeti, da se lahko pojavijo težave s kriketom, katerih rešitev pride le do izbranih - to sploh ni tako. Razvijalci so uspeli uravnovesiti kompleksnost in preprostost, zato ni vredno skrbeti. Prav tako se je stanje na ploskovnih linijah naših junakov spremenilo na bolje. Vsak od njih je zdaj zanimiv in razburljiv na enaki ravni kot drugi, in priljubljene kot te v drugi epizodi so izginile. Med finalom se lahko prepletajo samo, ko morate za uspešno dokončanje prehoda narediti trajno stikalo med dvema znakoma.
Vsak junak je še vedno edinstven in očarljiv. Vsaka interakcija z njimi je zagotovljena za celoten spekter prijetnih vtisov in čustev. V tem načrtu je ekipa razvijalcev uspela ne le ohraniti paleto visoko kakovostnega materiala, ampak tudi nekoliko dvigniti. Število dialogov se je bistveno povečalo, zato so se možnosti za interakcijo še povečale! Z objavo drugega akta je Broken Age lahko našel izpolnjen obrazec, ki je bil načrtovan na začetku. Kljub temu, da se je nadaljevanje v veliki meri izkazalo za boljše od prvega dela, ostaja primer kvalitativnega priložnostnega iskanja s poudarkom naploskev in znaki. Zato je po nasvetu Tima Shaferja treba začeti odlomek od samega začetka, da bi zgodbo videli točno tako, kot so jo ustvarili avtorji - brez delitve na dejanja. Seveda je zanikanje poznega eksodusa nadaljevanja, ki je v srcih oboževalcev posadilo veliko bojazni in čustev, nesmiselno. Vendar se je vse to popolnoma izplačalo, razvijalci pa so predstavili samo pustolovščino, ki si zasluži igralce.

Sorodne publikacije