Kaj pomeni obseg "ke" na radarju? Načelo detektorja radarja

Kazni za prekoračitev hitrosti se povečujejo z vsakim dnem. In zato naprave, ki spremljajo visoke hitrosti, pridobivajo na priljubljenosti. Dober radarski detektor lahko pomaga prihraniti ne samo finance, temveč tudi živce. Toda nakup naprave je samo prvi korak. Razumevanje, kaj je razpon "kay" na radarju, kot tudi preučevanje načela dela bo pomagal ta članek.

Kaj je radarski detektor in njegovi razponi

Za začetek morate razumeti terminologijo in razumeti razliko med detektorjem radarja in antiradarjem. Nekateri menijo, da je to eno in isto. Toda to je napačen zaključek.


Anti-radar je naprava, ki jo preobremenjuje. Taka aktivna naprava je z zakonom prepovedana, njena uporaba pa lahko povzroči globe z zaplembo. Toda radar detektor v svojem bistvu - elektronska naprava pasivnega tipa, ki le zazna in opozarja lastnika, da je na ozemlju radarske prometne policije. To je, radar detektor - to je običajno sprejemnik ulov nekaterih frekvenc, medtem ko ne depresivno in ne prekrivajo njih. Zakon ni prepovedan. Najpogosteje lahko te avtomobilske naprave delujejo v več radijskih frekvenčnih pasovih (radijska frekvenca, v kateri radiator deluje). Obstaja več takih razponov. Da bi jih lažje zaznali, so bili označeni s črkami: X, K, Ku, Ka. Obstaja tudi nekaj bolj zanimivih dodatnih načinov.

Razpon X

Pogostost, ki je bila osnova prvegaradar, se imenuje razpon X. Delovni val je 10525 MHz. Razpon pasovne širine je 1050-1055 GHz. Na podlagi tega so bili razviti radarji za tip DPS "Barrier", "Sokol", "Sokol M" ("D", "C").


V tem trenutku se radar, ki deluje na frekvenci X, vrne v preteklost. Razlog za to je moralno in tehnično staranje takšnih pripomočkov. V istem območju obratujejo številni industrijski in gospodinjski aparati, ki povzročajo lažne alarme.

"tipka" območja

Novejše naprave že delujejo na območju Do (ali "tipke"). Njegova delovna frekvenca je 24150 MHz. Pasovna širina je 100 MHz, kar pomeni manj ovir. Naprave, ki delujejo v "ključnem" območju, imajo velik energetski potencial in krajše časovno obdobje. Naprava ima zato večjo detekcijo oddaljenosti GAI radarja (ene in pol krat X) in kompaktnih dimenzij. Ta obseg je v bistvu praktično ves svet. Na njeni podlagi so radarji, kot so "Berkut", "Iskra-1", ter njihove spremembe in različice s fotografijami in video napakami. Kaj pomeni kay na radarju? Nič zapletenega, samo radarski detektor je razumel signal, ki ga oddaja radar uslužbenca DIBB ali fotoaparat.

Ku pas

Nosilna frekvenca Ku v pasu je 1345 GHz. To je način redkega radarskega detektorja, ki se uporablja v Evropi, pa tudi v Ukrajini in Belorusiji. Ta način ni postal priljubljen, ker se delno uporablja za potrebe satelitske televizije. To dejstvo povzroča veliko ovir.

Ka pas

To jeprecej nov in zelo obetaven radiofrekvenčni pas, ki ima nosilno frekvenco 347 GHz. V Ameriki se je začel uporabljati leta 1991. Zdaj se uporablja tudi v Evropi, vendar se CIS in Rusija še nista navadili nanj.
Ta obseg radarskega detektorja odlikuje še večji energetski potencial in manjše trajanje obdobja. Zaradi tega ima Ka trak oddaljenost od zaznavanja 15 km, pri tem pa ohranja visoko natančnost in minimalni čas. Ta obseg se imenuje "super široko" (SuperWide). Vse to zaradi velike pasovne širine - 1400 MHz. Pomembno! V Rusiji lahko nekatere oborožene in radijske merilne naprave delujejo v načinu Ka, kar povzroča lažne signale.

Dodatni načini in funkcije

Lasersko območje. Naprave, ki delajo z laserjem, so se prvič začele uporabljati za izračun hitrosti v 90. letih prejšnjega stoletja. Načelo delovanja radarskega detektorja je zelo preprosto: na voljo je več kratkih signalov z enakim časovnim intervalom. Po izvedbi digitalnih izračunov naprava prikaže povprečno število. To načelo je v bistvu ostalo enako, vendar sta se razdalja in frekvenca signalov pravkar spremenili. Zdaj so širine impulzov od 800 nm do 1100 nm. Vsi sodobni radarski detektorji so opremljeni s posebnimi senzorji, ki zajemajo laserske impulze. Edino "BUT" - naprava z laserskim dometom lahko deluje le v suhem vremenu.
Način VG2 ali Spectre. Uporabite te režime v tistih regijah, kjer je uporaba radarskih detektorjev prepovedana z zakonom. Večinoma je evropskadržavah in nekaterih državah v Ameriki. V bistvu je, da ima iskalnik smeri nadzvočni sprejemnik, ki zajema signale radarskega detektorja. Hkrati je zelo verjetno, da bo nakazal lokacijo prepovedane naprave. Zato je v zadnjih različicah dobrih radarskih detektorjev vgrajena funkcija samodejnega izklopa njenega heterodina, če se v svojem "vidnem polju" pojavi radar, ki deluje v območju VG2.
Pomembno! V Rusiji, Belorusiji in Ukrajini deluje posebna oprema za sprejemanje in oddajanje komunikacij v načinu VG2. Zato je v trenutku bivanja v teh državah bolje, da to funkcijo onemogočite, da ne bi povzročili napačnih signalov. Način POP. Obstajajo radarji, ki za merjenje hitrosti uporabljajo samo en impulz. Trajanje je lahko do 1/15 sekunde. To pomeni, da se hitrost takega radarja meri zelo hitro - samo 1 sekundo. Običajno se ta način uporablja v radarju tipa Iskra. Če radarski detektor ni opremljen z načinom POP, ga preprosto ni mogoče prepoznati. Način POP je mednarodni standard, ki mu sledijo vsi svetovni voditelji. Načini Ultra-X in Ultra-K Ta način predstavljajo ustvarjalci iz Kitajske in Koreje. Pravzaprav je isti POP, samo "obrezan" in nima certifikata. Načini se ne razlikujejo v pravilnem delovanju impulzov X in K. Načini Hyper-X in Hyper-K. To so najnovejši zaprti sistemi v sistemu. Bistvo dela je dvojna hevristična analiza sprejetih signalov. Kompleksi imajo zelo visoko natančnost zaznavanja signalov kakršnega koli trajanja v načinih X, K in NEW (razširjeno območje). SWS funkcija.Ta funkcija ni potrebna za radarske detektorje v Rusiji. V bistvu je SWS sistem, ki opozarja na nevarnost. To pomeni, da radarski detektor pri približevanju mestu v sili daje opozorilni signal. Funkcija Antison. Ta možnost je posebej zasnovana za preverjanje odziva voznika v določenem časovnem obdobju. Algoritem je naslednji: avtomobilski radar oddaja zvočni signal, in če ga voznik v najkrajšem času ne odklopi, začne naprava "alarmirati".

Vrste sprejemnikov. Njihove prednosti in slabosti

V avtomobilskih detektorskih radarjih obstajata dve vrsti sprejemnikov signalov: brez pretvorbe (direktni tip) in diskriminator frekvence (to je s pretvorbo na osnovi superheterodina).
Sprejemnik direktnega tipa je najlažji (in tudi najstarejši) način. Takšen radarski detektor ni treba skriti pred posebnimi načini GAI radarja. In vse zato, ker ojačevalnik nima sevanja. Druga prednost takšne naprave je skoraj popolna odsotnost motenj. Ampak vse prednosti lahko imenujemo in minuse. Kljub poceni, zaradi nizke občutljivosti te vrste pogonov zavrnil v vseh državah, razen za domače proizvajalce. Ojačevalnik, ki temelji na heterodini ali superheterodinu, je naprednejši in tehnološko naprednejši. Uporablja se v radarskih in srednje visokih cenovnih kategorijah. Glavna prednost takih naprav je njihova visoka občutljivost in zmožnost odstranitve pretiranega pretoka vhodnega signala. To je pomembna pomanjkljivostOjačevalnik lahko imenujemo tudi zmožnost, da ga osebje DPS z lahkoto zazna s posebnimi pripomočki.

Načelo delovanja in lokacija

Načelo delovanja naprave je naslednje: za merjenje hitrosti radar DPS prejme signal, ki se odbija od premikajočega se avtomobila. Radarski detektor deluje "neposredno", brez prikaza. V idealnih pogojih (dober teren in vreme) lahko radarski detektor "vidi" na razdalji do 5 km (in tukaj je GPSI radar le 400 m).
Običajno je na vetrobransko steklo avtomobila z majhnim nosilcem nameščen avtomobilski radar. Tukaj je pomembna točka: poiskati morate kraj, kjer ni ogrevalnih in tonirnih trakov, saj vse vpliva na sprejem signala. Napajalnik se napaja iz vžigalnika ali vgrajene baterije.

Neoline radar detektorji

Kot predgovor je treba povedati o takem "šoku", kot je uporaba radarja, kot je "Arrow", ki se je odlikoval z merjenjem hitrosti vseh avtomobilov, ki so padli v njeno območje delovanja. Panoramski pogled na videokamere in osvetlitev ozadja do 200 m je še ena prednost tega kompleta.
Razvijalci radarskih detektorjev dolgo časa niso vedeli, kako bi se izognili "puščici". Sprejemniki so prišli z napravami z vgrajeno funkcijo GPS, ki so signalizirale ob približevanju fotoaparatu. Toda tudi takšna naprava "je ujela" preveč ovir. Kot rezultat, družba Neoline predstavil svoj izum - radar detektor, ki lahko zazna "Arrow" na razdalji do 800 metrov v mestu. Neoline radarski detektorji delujejo tudi v standardnih pasovih - X, K, Ka, La(lasersko območje). Nekateri modeli Neoline imajo vgrajene module GPS. Razvijalci podjetja aktivno delajo na izboljšanju algoritmov svojih naprav, posodabljanju videza pripomočkov.

Posodobitve in vdelana programska oprema

Pojavi se vprašanje, kako nadgraditi radarski detektor. Pomembno je razumeti, da je to mogoče le v skladu z navodili za uporabo. Knjiga bo nudila nasvete proizvajalcem te naloge, pa tudi različico vdelane programske opreme in navodila za programiranje.
Pomembno! Vsak proizvajalec uporablja lastne baze in posodobitve. Posledično se lahko proces reprogramiranja razlikuje glede na napravo naprave. Kako posodobiti radarski detektor? Algoritem samoprogramiranja:
 • Najprej vzamemo napravo in jo s kablom povežemo z računalnikom (običajno je v kompletu).
 • Nato morate zagnati posebno programsko opremo. Pri tem je pomembno izbrati točno to, kar ustreza modelu devysa. Vnaprej se morate seznaniti s pravili uporabe in povratnimi informacijami strank. Običajno so posodobitve in različice vdelane programske opreme na voljo na spletni strani proizvajalca. Lahko pa jih najdete tudi na drugih mestih.
 • Ko je vse pripravljeno, se bo program začel. Če so bila upoštevana vsa prejšnja priporočila, bo program začel samodejno posodabljanje. Po uspešni izvedbi programske opreme bo naprava spet na voljo za popolno delovanje.
 • Glas in tišina avtomobilskega radarja

  Pogosto se začnejo izdajati radarski detektorjizvočnih signalov na vsakem vogalu. Običajno je razlog za to oviranje. Lahko je proti-avtomobil s takšnim pripomočkom in fotoaparat z oskrbo z gorivom ali iz drugih razlogov. Obstaja več nasvetov za rešitev vprašanja:
 • Na radarju, območje X, kar pomeni ovire, ki jih je mogoče obravnavati z malo suma. Druga možnost je, da se ta razpon onemogoči, saj se uporablja zelo redko.
 • Na radarju je razpon "kay", kar pomeni, da je bolje, da se pozavarovajo in da se zmanjša hitrost.
 • Toda če je radar tih, vendar je cestna kamera v bližini, potem je najverjetneje preprosto ugasnjena, tako da se pripomoček ni odzval.
 • Zaključek

  Izbira radarskega detektorja je odvisna od številnih dejavnikov. Ni dovolj, da kupite pripomoček. Morate poznati terminologijo, razumeti razpone, v katerih deluje, kateri od načinov je najbolj priljubljen, kar pomeni obseg "ključa" na radarju in zakaj pripomoček proizvaja zvoke ali tiho. Za popolno delovanje avtomobilske naprave je potrebno pravilno namestiti in po potrebi osvežiti ali pretiravati.

  Sorodne publikacije