Gostitelji v operacijskem sistemu Windows 7 in podobni OS: osnovni koncepti

Pri delu s sistemi, ki temeljijo na Windows, so uporabniki pogosto soočeni z gostitelji in gostitelji. Na podlagi pravil angleškega jezika nekateri menijo, da je drugi izraz množinsko število, ki se oblikuje od prvega. To ni res, in dejansko ni nobene povezave med njimi. Nato si poglejmo dva pojma in določimo, kaj uporabnikovi ukrepi veljajo za take objekte v operacijskem sistemu. Koncept gostitelja, ki se lahko nanaša na internetne tehnologije, ne bomo podrobno obravnavali, saj je povprečni uporabnik to v glavnem, še posebej ne potreben.

Kaj je USB Host Controller za Windows 7 in podobne sisteme?

Začnimo s krmilnikom. Kot so mnogi verjeli iz svojega polnega imena, govorimo o programski opremi, ki je odgovorna za pravilno delovanje standardov USB 2.0 /3.0 in posledično za pravilno delovanje naprav, ki so povezani z njimi.


Tako kot pri kateri koli drugi strojni opremi, USB vrata ne morejo delovati brez nameščenega gonilnika, operacijski sistemi Windows pa pogosto nameščajo samo najprimernejše gonilnike (za katere mislijo), ko inicializirajo takšno opremo, zaradi česar oprema ne deluje. V tem primeru morate gonilnik namestiti sami. Ampak kje ga dobiti?

Pravilna namestitev krmilnika v obliki gonilnika gostitelja USB 3.0 v operacijskem sistemu Windows 7 in novejših

Zaradi odsotnosti gonilnika v sistemu ni mogoče povezati nobene zunanje naprave prek vrat. Čemorate obnoviti ali znova namestiti operacijski sistem, ki uporablja bliskovni pogon, ki ga je treba priključiti neposredno preko tega priključka, nič ne bo izšlo. Naprava pa je definirana v BIOS-u ali v sistemu Windows. To daje upanje za uspešen izid.

Včasih, da bi se izognili iskanju gonilnika, ki ga želite sami (na primer AMD USB 3.0 Host Controller za Windows 7), lahko uporabite posebne programe, ki vsebujejo takšne programske pakete (DriverPack Solution) ali aplikacije, ki lahko poiščejo in namestijo potrebne gonilnike uradni viri proizvajalcev opreme v samodejnem načinu (Driver Booster). Vendar kljub velikim zmožnostim ne najdejo vedno tega, kar potrebujejo. V takem primeru pojdite v Upravitelj naprav in začnite iskati ime krmilnika. Po tem, morate iti na uradni vir proizvajalca in poiskati voznika tam, z iskanjem imena in izbiro različice, nameščene v računalniškem operacijskem sistemu. Ampak tukaj morate biti previdni. Če na primer iščete gonilnik gonilnika za gostitelja USB za Windows 7, se lahko prikaže več rezultatov. Prenesti morate komponento, ki izpolnjuje vsaj sistemski bit. Zaželeno je, da se upošteva datum sprostitve voznika, tako da je svež.
Različno lahko določite tako, da v upravitelju opravil na zavihku določite identifikatorje podatkov VEN in DEV (na spustnem seznamu je izbrana ID oprema), potem pa morate kopirati najdaljšo vrstico in določiti, na kateri gonilnik išče (to bonajprimernejši)). Najti gonilnik je treba prenesti in nato namestiti. Za izvedljive datoteke EXE se zagon uporablja kot skrbnik, za INF datoteke, meni PCM z izbiro namestitvene postavke. Prav tako lahko pri posodabljanju gonilnika v upravitelju naprav podate sistemsko lokacijo prenesene datoteke (samo v formatu INF). To je potrebno, če sistem, ko poskuša ročno namestiti gonilnik, izjavi, da takih dejanj ni mogoče uporabiti na objektu.

Kaj je datoteka Hosts? Komponenta Windows Hosts je specializirano orodje, ki je odgovorno za omejevanje dostopa do nekaterih virov na internetu, ki pripadajo lokalnemu gostitelju (računalniku). Ni presenetljivo, da ga pogosto napadajo različni oglaševalski virusi, vključno z nastavitvami preusmerjanja za zlonamerna spletna mesta ali omejujejo dostop do nekaterih pomembnih strani (na primer za nadgradnjo protivirusnih baz podatkov). Datoteka Hosts sama nima razširitve v operacijskem sistemu Windows, vendar ne more vsak uporabnik takoj ugotoviti, kateri tip pripada. Dejstvo je, da je ta predmet dokument z navadnim besedilom, ki ga je mogoče odpreti v vsakem ustreznem urejevalniku (in celo v navadnem Beležnici, ki je v sistemu Windows).

Kje je datoteka Hosts in jo je mogoče izbrisati?

Objekt Hosts, ki je analiziran v operacijskem sistemu Windows 7 (64 ali 32 bitov), ​​je na enem mestu, kot v vseh drugih operacijskih sistemih v tej družini. Če ga želite najti, morate odpreti korenski imenikna disk C (Windows), pojdite v imenik System32, nato se prijavite v mapo gonilnikov in končno odprite mapo itd. Tukaj je. Kar se tiče brisanja te datoteke, to v nobenem primeru ni priporočljivo, saj so nekatere funkcije sistema morda nedostopne (v nekaterih primerih lahko tudi Windows »popolnoma izklopi«). Vendar je mogoče storiti nekaj ukrepov.

Kako odpreti datoteko za urejanje?

Zakaj odpreti in urediti to datoteko? Mogoče je veliko možnosti. Najpogostejši primeri vključujejo poškodbe virusov in situacijo, ko nameščanje vdrte programske opreme v program zahteva blokiranje dostopa do sredstev razvijalca, na primer, da ne preverite licence ali pristnosti nameščene aplikacije.

Odpiranje datoteke Hosts v operacijskem sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem sistemu za pregledovanje je lahko osnovno (na primer z uporabo elementa "Odpri s pomočjo" v kontekstnem meniju, ki mu sledi možnost "Beležnica"). Vendar sprememb ne boste mogli shraniti. Ampak tukaj je preprosta rešitev.
Najprej je treba beležnico zagnati kot skrbnik (bodisi Run Console, Task Manager ali neposredno iz datoteke Notepad.exe, ki je v glavni sistemski mapi). Nato lahko želeni predmet praviloma odprete preko menija datotek ali prek kombinacije «Ctrl + O», v polju vrste datoteke pa nastavite «Vse datoteke», sicer ne bo med tistimi, ki so na voljo za odpiranje zaslona (privzeto v « Beležnica "je povezava z besedilnimi formatidokumentov, in kot se spomnimo, datoteka Hosts v sistemu Windows 7 in drugih razširitvenih sistemih nima). Ko naredite spremembe, jih lahko shranite s pomočjo menija datotek ali hitre kombinacije »Ctrl + S«.

Kako obnoviti poškodovano datoteko Hosts?

Zdaj pa poglejmo, kako obnoviti vsebino te datoteke, če je bila poškodovana. Malo verjetno je, da se navadni uporabniki (in skrbniki sistemov ali programerji) jasno spomnijo, da je bil prvotno napisan v vsebini datoteke.
Zato jo lahko preprosteje naredite tako, da izvirno datoteko kopirate iz drugega računalnika (zahteva potrditev v imenu skrbnika) ali kadar urejate datoteko na napravi v beležnici, spremenite besedilni del v tisti, ki je v izvirniku (za vse operacijske sisteme Windows informacije najdete neposredno na Microsoftovem spletnem mestu za podporo).

Sorodne publikacije