Push sporočilo: kaj je to, prilagajanje

Danes lahko povsod najdete potisna sporočila. Kaj je to? To sporočilo je "potisnjeno" iz strežniške aplikacije ali aplikacije v uporabniški vmesnik. Običajni scenarij je push sporočilo je odjemalska aplikacija, ki prikazuje sporočila pred uporabniškimi informacijami skupaj z zvočnimi signali. V nekaterih primerih se lahko združi tudi s slikami in hiperpovezavami. Skozi interakcijo s potisnim sporočilom se običajno pojavijo odjemalske aplikacije.

Uporaba potisnih sporočil

Potisna sporočila se običajno uporabljajo za zagotovitev, da programi informacije posredujejo uporabniku. Lahko sodijo v naslednje kategorije:
 • Sporočila klepeta. Na primer, Facebook Messenger, ki prinaša informacije, poslane od drugih uporabnikov.
 • Posebne promocijske ponudbe. Lahko jih uporabljajo vsa mesta in aplikacije, da se stranki hitro posredujejo kakršne koli informacije.
 • Opomnik za dogodek. Na primer, katera koli aplikacija lahko odjemalcu omogoči, da v določenem času ustvari opomnik ali obvestilo.
 • Spremembe v publikacijah. Nekatere stranke lahko na primer uporabijo Aotolovo spremljanje za spremljanje določenih sprememb.
 • Zgodba o push push

  Kako so se pojavila potisna sporočila? Kaj je to? Prvo tako obvestilo je prvič predstavil Apple leta 2009. Leta 2010 je Google izdal lastno storitev - Google Cloud do sporočil v napravi.

  UNovembra 2015 je Microsoft objavil, da bo WNS razširjen z uporabo univerzalne platforme Windows, ki omogoča pošiljanje podatkov na Windows 1010 Mobile, Xbox in tudi na druge podprte platforme z uporabo univerzalnih klicev API in POST poizvedb.

  Push sporočilo: kaj so to in kakšne so vrste?

  Push sporočila so večinoma razdeljena na dva pristopa: lokalna in izbrisana. Za lokalno sporočilo aplikacija načrtuje, da se bo naročila na OS lokalne naprave ali, nasprotno, nastavila časovnik v sami aplikaciji, če je sposobna neprekinjenega delovanja v ozadju. Uporabnik prejme sporočilo, ko pride čas programiranega dogodka. Sporočilo se prikaže pred uporabniškim vmesnikom programa.

  Za oddaljeno sporočilo se običajno zgodi povezava s strežnikom. V tem primeru mora biti odjemalska aplikacija registrirana na strežniku z edinstvenim ključem, kot je UUID. Dostava sporočila odjemalcu poteka preko protokola, dogovorjenega med stranko in strežnikom (najpogosteje HTTP).

  Kako se prikažejo potisna sporočila?

  Kaj je zgoraj navedeno. Toda kako se pojavijo v vmesniku? Push sporočilo se lahko prikaže na različne načine:
 • transparent na vrhu zaslona;
 • pojavno okno v opravilni vrstici;
 • Pogovorno okno, ki prekine in blokira programski vmesnik.
 • Običajno sporočilo vsebuje:
 • naslov;
 • informacije o sporočilu.
 • Sporočilo lahko vsebuje tudi slikoali videoposnetkov, povezav do spletnih mest ali katere koli priloge (na primer txt datoteke). Dokler pride sporočilo push, lahko predvaja tudi zvočne signale, da pritegne pozornost uporabnika.

  Kako deluje?

  Potisna sporočila so opozorila nekaterih aplikacij, ki pripadajo nekaterim novim informacijam. Če na primer prejmete novo pismo, lahko napravo nastavite tako, da vas samodejno obvesti, ko se to zgodi. Če ste prejeli novo zahtevo za prijateljstvo na Facebooku, je lahko aplikacija za družabno omrežje konfigurirana za pošiljanje push sporočila, da boste takoj vedeli za to. To se bo zgodilo ne glede na to, ali aplikacijo trenutno uporabljate ali ne.
  Push sporočila so bila namenjena obveščanju uporabnika o nečem, kar ni mogel videti, dokler ni odprl programa. Vendar pa vsa sporočila s potiskom nimajo le pozitivne strani. Nekateri od njih obstajajo samo zato, da vas poskušajo spraviti nazaj in igrati določeno igro ali uporabiti aplikacijo, ki ste jo morda dolgo pozabili. Zato je lahko pomembna nastavitev potisnih sporočil.

  Kako so ta sporočila videti na mobilnih napravah?

  V bistvu lahko vidite tri vrste potisnih sporočil. Nekateri od njih so bolj agresivni kot drugi, vendar vam Apple omogoča, da izberete tiste, ki jih želite videti, kot tudi možnost, da popolnoma onemogočite potisna sporočila.
  Tri glavne vrste:
 • Značke. To je najmanj vsiljivo push sporočilo, vendar za nekatere uporabnike izgleda najbolj nadležno. Soprikazan kot rdeč krog v zgornjem desnem kotu programa. Številka označuje, koliko sporočil čaka na vašo pozornost.
 • Pasice. Prikazano na vrhu zaslona. Na zaslonu bodo ostale nekaj sekund, nato pa bodo samodejno izginile. Lahko jih tudi zbrišete ročno, tako da s prstom povlečete navzgor.
 • Obvestilo. To je najbolj očitno pri treh, ker se pojavijo na sredini zaslona in prekinejo vse, kar trenutno delate na vaši napravi.
 • Druga vrsta sporočila, na katero lahko naletite, je zvok. Če na primer nastavite budilko ali časovnik, lahko predvajate zvok, da vas obvesti, ko je pravi čas. Zvoki so pogosto kombinirani z opozorili, vendar ne vedno.

  Onemogočanje

  Kako onemogočiti push sporočila? Če ne želite prejemati sporočil od storitve, ki ste jo predhodno prijavili, jih lahko onemogočite. Tu je kratek vodnik za izklop sporočil v računalniku in mobilnih napravah.
 • Brskalnik Chrome: odprite brskalnik in vnesite v naslovno vrstico: nastavitve /vsebina v brskalniku Chrome: //v novem zavihku. Videli boste pojavno okno s prilagoditvijo vsebine. Pomaknite se navzdol do sporočil in se pomaknite do kontrolnikov. V tem razdelku so navedeni URL-ji spletnih mest, na katera ste naročeni. Izberite naslov, ki ga želite preklicati. Tukaj lahko dovolite, zavrnete ali v celoti izbrišete vse svoje naročnine na sporočilo. Ko ste ponovno zagnani, se lahko prepričate, da ga ne boste več imeliprihajajo potisna sporočila.
 • Brskalnik Firefox: Odprite brskalnik, nato odprite meni in izberite možnosti. Poiščite segment vsebine in v razdelku »Sporočila« kliknite gumb »Izberi«. Odpre se okno Letter of Messages. V tem razdelku izberite URL spletnega mesta, ki ga želite preklicati. Nato kliknite »Izbriši spletno mesto«. Če želite preprečiti, da bi vsa spletna mesta pošiljala sporočila, kliknite »Izbriši vsa mesta«. Spletni viri bodo morali zahtevati vaše dovoljenje za pošiljanje sporočil v prihodnosti.
 • Safari brskalnik: Odprite brskalnik in kliknite na pano z njegovim imenom. Izberite »Nastavitve« in poiščite spletno mesto, ki ga želite odstraniti iz razdelka sporočila. Kliknite »Dovoli« ali »Zavrni« glede na vaše nastavitve.
 • Kako onemogočiti sporočila na napravah Android

  Odprite brskalnik Chrome in kliknite »Meni«, v tem razdelku izberite »Nastavitve«. Pomaknite se navzdol in izberite »Nastavitve mesta«. Nato se pomaknite navzdol in kliknite "Sporočila". V tem razdelku izberite mesto, s katerega želite omogočiti ali onemogočiti storitve pošiljanja sporočil v sistemu Android. Ko izberete želeno izbiro, kliknite gumba "Počisti" in "Ponastavi". Pojavi se pojavno okno z zahtevo: dovoli ali blokira sporočila z izbranega spletnega mesta. Izberite možnost glede na vaše želje.

  Kako omogočiti /onemogočiti push sporočila na IOS?

  Nekatere aplikacije podpirajo potisna sporočila na iPhoneu. To je način za pošiljanje določenih podatkovza vsako storitev. Ti vključujejo opozorila o novicah in še veliko več. Če želite, da push sporočila delujejo, morate uporabiti iPhone OS 3.0 ali novejšo. Kako omogočiti push sporočila: 1. Namestite aplikacijo, ki ponuja push sporočila. 2. Pojdite v Nastavitve - & gt; Sporočilo - & gt; IZKLOPITE VKLOP. 3. Prikaže se seznam aplikacij, ki podpirajo potisna sporočila. 4. Tapnite aplikacijo, ki jo želite omogočiti ali onemogočiti za sporočila, in izberite želene možnosti. 5. Zvoki, opozorila in ikone lahko vklopite ali izklopite ločeno. Če želite onemogočiti pošiljanje sporočil: 1. Sledite zgornjim korakom, da omogočite posamezna sporočila aplikacije. 2. Če želite onemogočiti vsa sporočila: pojdite na Nastavitve - & gt; Sporočilo & gt; OFF Poleg tega včasih obstajajo trenutki, ko uporabnik ne želi, da bi ga nekatera sporočila motila. V takih primerih je Apple predstavil funkcijo Ne moti. Ko je aktiviran, takoj izklopite vse telefonske klice, opozorila in opozorila. Torej, če ste na sestanku ali sodelujete v pomembnem dogodku, z naprave iOS ne boste imeli nobenih piskov ali piskov. Kako ga vklopiti? Pojdite na "Nastavitve" in v meniju na levi izberite "Ne moti". Ta možnost je dobra, ker je prav tako preprosto izklopljena.

  Sorodne publikacije