Seznam izključnih PS3: Najboljše igre za japonske konzole

Seznam ekskluzivnih izdelkov za PS3 bo zagotovo zanimal tiste uporabnike, ki imajo konec pretekle generacije od Sonyjevih japonskih proizvajalcev. Vedno vabi nekatere razvijalce z ugodnimi pogoji sodelovanja, da svojim občinstvom ponudijo zanimive igre, ki niso na voljo drugim lastnikom platform. Ta članek bo predstavil top 10 podobnih projektov, ki bi morali biti znani vsakemu lastniku predpone.

Potovanje

Ta projekt je meditativno potovanje v izmišljenem svetu. Neimenovana oseba v rdečem rtu je dovoljena v svoji avanturi, razkritje razlogov je možno šele po končnih naslovih. Na seznamu ekskluzivnih PS3, ki mora vsekakor iti skozi, igra vstopi skozi filozofski podtekst, lepoto vseh lokacij, pa tudi odsotnost kazalcev. Uporabniki morajo oblikovati svojo pot.


Tokio Jungle

To igro je razvil majhen studio, ki je navdušila občinstvo z ustvarjalnim pristopom. Zgodba prikazuje prestolnico Japonske, ki jo je presenetila razuzdanost narave. V spremenjenem svetu poskušajo živali preživeti na vse možne načine, njihovo vlogo pa prevzamejo igralci. Tukaj je potrebno spremljati svoje sorodnike, iskati hrano in uporabne predmete. V lokalni skupnosti, preživetje postane nova barva, lahko aktivno sodelujete z resničnimi igralci in pomagate drug drugemu.

Gran Turismo 5

Seznam izključne PS3 leta 2010 je bil dodan enemu najboljših avtomobilskih simulatorjev za ves čas obstoja industrije. Peti delserija je postala krona dosežkov japonskih razvijalcev. Tukaj lahko zgradite kariero, ki izpolnjuje vse realnosti motošporta. Uporabniki gredo od začetnika do profesionalca in vsaka napaka vpliva na rast. Pomembna edinstvenost vsakega bolida je razlika v upravljanju.


Killzone 2

To je edini strelec, ki je vključen v ta seznam ekskluzivnih PS3 in za to obstaja več razlogov. Zgodba ni predstavljena, igralcem je predstavljena še ena zgodba o soočenju s vesoljskimi okupatorji na planetu Helgan. Prva značilnost igre je bila edinstven občutek vsake pištole, oklepa in nadgradnje. Vse to spremeni streljanje, kar je 90% celotnega prehoda. Uničite sovražnike dvakrat bolj zanimivo z napredno umetno inteligenco. Vsak boj je izziv.

inFamous

Celoten seznam ekskluzivnih izvlečkov PS3 je dolg, in ne vsak projekt si zasluži omembo, toda vFamous ne velja. Igra je prvič pokazala bitko superherojev iz pravega kota. Zgodovino so napisali scenaristi od začetka, stripi so bili vzeti kot osnova, iz tega pa je le še več zanimanja. V glavni vlogi Colea McGratha je prejel neznane nadnaravne sposobnosti. Ugotoviti mora, od kod so prišli in na poti, da bi rešil svet od lopov. Ključni čip je sposobnost redne uporabe.

God of War III

Top 10 Ekskluzivni PS3 ne more prenesti tega slasherja, kjer je bojni sistem najbolj zanimiv vidik. Zgodba nadaljuje s Kratosovim maščevanjem za krute bogove Olympusa.Špartanski bojevnik utira pot s svojimi pregovornimi meči do naslednje bitke s šefom, ki bo nujno starejši grški bog ali titan. Takšne bitke so pravi glamur. Kratos ima velik arzenal sprejemov, vsak šef pa potrebuje poseben sprejem. Pomembno je tudi omeniti lepoto lokacij, ki poudarjajo predmet igre, čeprav v večini primerov obstajajo linearni koridorji.

Metal Gear Solid 4: Pištole domoljubov

Ustanovitelj te serije je ves znan razvijalec Hideo Kodzima, četrti del pa je najboljši. Tu se konča zgodba protagonista, Solida Snake, s takšnim zlobnim koncem, ki ga je lahko ustvaril le briljanten Japonec. Projekt ima izjemno dolge valje, ki jih spreminja bojni sistem in neposredni spopadi. Četrti del združuje veliko priljubljenih likov in postavlja točke v fenomenalno zgodbo. Za to je ljubila milijone oboževalcev.

Uncharted 2: Med tatovi

Naughty Dog Studio je večkrat dopolnil seznam vseh ekskluzivnih PS3 s svojimi projekti, vendar je treba dva izmed njih posebej navesti. Prva pripoveduje zgodbo Nathana Drakea, oziroma se nadaljuje v drugem delu. Prva je bila nekoliko sveža, nadaljevanje pa je popravilo vse žuželke in postalo idealna pustolovska igra. Glavni protagonist se vrne k iskanju starih relikvij, ki lahko obogatijo njihovega lastnika. Igra je sestavljena iz pisanih prizorov soočenja, ugank, snemanj in reklam z odlično režijo.

Zadnja od nas

Druga igra,dodajanje seznama najboljših ekskluzivnih PS3 je zadnji od nas. Tukaj je zgodba o Joelovem potovanju kot protagonistu in deklici Ellie. Okoli samo uničenega sveta, v katerem se je večina ljudi spremenila v nevarno živo mrtvo z glavo, ki je izgledala kot goba. Dekle je nosilka imunitete, Joel jo mora dostaviti v roke uporniške organizacije "Cycads". Igranje vključuje vse vidike preživetja, a glavni čip ostaja zgodovina oblikovanja odnosov med uporabniki.

Heavy Rain

Nazadnje, nujno je omeniti interaktivni film Heavy Rain. To je detektivska zgodba, ki je predstavljena v imenu štirih likov, vsaka od njih ima pomembno vlogo. V središču parcele je manijak, ki zajame otroke in ustvarja njihove starše težko preizkušanje. Po vsaki fazi oče prejme več črk naslova, kjer je otrok ujet. Igralci so pozvani, da naredijo moralno izbiro, ki bo vplivala na končni ud. Skupno je lahko več kot 20 finalov, kar ni v drugih igrah.

Zbirni seznam

 • Potovanje.
 • Tokijska džungla.
 • Gran Turismo 5.
 • Killzone 2.
 • inFamous.
 • Bog vojne III.
 • Metal Gear Solid 4: Puške domoljubov.
 • Neznano 2: Med tatovi.
 • Zadnje od nas.
 • Močan dež.
 • Sorodne publikacije