Objekti in nizi PHP: array push & pop

Organizacija podatkov o skladanju je primerna za ustvarjanje dinamične funkcionalnosti. Polja v PHP, funkcije push & amp; pop na prvem in zadnjem elementu omogočata organiziranje rekurzivnega sklada. Z uporabo objektov z različno funkcionalnostjo lahko dobite učinkovite rešitve. PHP array_push () doda nov element na konec matrike. Funkcija array_pop () prejme zadnji element matrike. To vam omogoča delo z zadnjim elementom v okviru njegove funkcionalnosti.

Sintaksa in analogije

Običajna operacija $ arr [] = 'apple' deluje kot PHP array_push ('apple'). Razlika funkcije iz operacije dodelitve, ki ustvari nov element matrike: omogoča dodajanje več elementov in poročanje o številu elementov v matriki po zaključku operacije.


Dodajanje elementov v polje brez določitve ključa je bolj primerno za uporabo funkcije. Obstajajo primeri, ko je polje enodimenzionalno, vendar so njegovi elementi prikladno obravnavani v parih, blokih ali agregatih. Dejstvo je, da morate v polje PHP vnesti več elementov hkrati, array_push je bolj priročen. Bodite pozorni na to. Kombinacija triade: array push, PHP in asociativno polje - dejansko ni mogoča. Ne morete določiti zahtevanega indeksa. Vendar pa pravila PHP ne omejujejo razvijalca. Če je levi del ideje: dodati element v sklad (polje), potem je desni del ideje abstrakcija.

Struktura matrike in logična raven

V bistvu je asociativno polje preprosta kombinacija ključa in vrednosti. Če upoštevamo matriko kot funkcionalnost v kontekstu tegaVsebina se preoblikuje v povsem drugačno raven.


Za razvijalca ni pomembno, kako urejeno polje, je pomembno, da ga uporabite. Če je ključ zaporedje: 012 je dobra izbira. Če so ključi besede: „sadje“, „zelenjava“, „žita“, je druga logika predstavitve informacij. Premik na raven objektov kot elementov matrike omogoča, da se matrika spremeni v logiko interakcije funkcij.

Objekti v nizih

En realni objekt lahko definira "jabolko" in potem ima lahko objekt drugačno funkcionalnost. Za kmeta - to je ukrepe za optimizacijo donosov, in lastnosti - kakovost žetve. Za trgovca - to so pogoji dobave, sorte, okusne lastnosti, interes potrošnikov. Za kupca gre za podatke o videzu, uporabnosti izdelka in krajih nakupa. Ko gre za ne samo en izdelek (objekt), temveč več - je primerno uporabiti matriko in tukaj je PHP array_push () preprosta rešitev in ni potrebe po ključih. Zaporedje vesoljskih objektov v matriki ni zelo pomembno. Kmet "v zanki" lahko pregleda svoj celoten obseg in izvede potrebne ukrepe ob pravem času, tako na predmetu jabolka, in med drugim: "hruška", "šljiva", Podobno bo prišel trgovec in kupec.
Obstaja problem, vendar je rešitev tega problema primerna za prevajanje v sam predmet v aplikaciji, ki je pomemben na določenem področju, da doseže določen cilj. Z dodajanjem funkcije PHP array_push () številnim objektom lahko preprosto uporabite matriko tako, da predmetom omogočite možnostsamostojno uresničujejo svojo funkcionalnost.

Sorodne publikacije