Push žarometi: kaj storiti, kako popraviti?

Žarometi so sestavni del ne le videza avtomobila, ampak tudi vaše varnosti. Kakovost osvetlitve cestišča je odvisna od časa dneva. Vsako leto postane zasnova optike bolj zapletena. Vendar pa se vedno več avtomobilistov sooča s problemom umiranja žarometov. Kaj storiti v takšni situaciji in kaj povzroča? O tem bomo govorili v našem današnjem članku.

Kateri avtomobili so nagnjeni k tej slabosti?

Na žalost ta problem velja za vse avtomobile. Ja, znojenje luči na "Kalina" (kaj storiti, menijo kasneje), na "Priori", "Grant", in tudi na avtomobile tujih proizvodnje.
Ne izključuje se tudi svež avto s hitrostjo manj kot 30 tisoč kilometrov (na primer "Kia Optima"). Če se na novem avtomobilu znojijo luči, kaj storiti? V tem primeru je težavo mogoče rešiti z garancijo. Toda na starejših strojih bo treba to vprašanje odpraviti sam. Če žaromet na Solarissi znoja, kaj naj naredim? Najprej razmislite o oblikovanju optike na splošno.

O razporeditvi žarometov

V vseh sodobnih avtomobilih gre za ločljiv monoblok. Združuje naslednje komponente:
 • svetloba na dolge razdalje.
 • Zaprite svetlobo (halogenska žarnica ali ksenon in objektiv).
 • Dimenzijske luči.
 • Vgrajeni smerniki (ne na vsakem avtomobilu).
 • Potovalne luči (najpogosteje določene kot možnost, za plačilo).
 • Ohišje in difuzor sta izdelana iz plastike. Kot je za sprednji "steklo", na mnogih avtomobilih tudiiz plastike. Vendar pa obstajajo stekleni modeli. So, mimogrede, se ne motijo ​​sčasoma, kot njihovi kolegi - upoštevajte ocene motoristov. Ne glede na to, kaj je bilo uporabljeno na površini (plastika ali steklo), ima vsak žaromet prezračevalne odprtine. Imajo posebne ventile z zapornicami. Skozi njih se preusmerijo vse usedline, ki se sčasoma kopičijo v telesu. Glavni razlog za meglenje žarometov je proces premikanja enega stanja tekočine v drugo pod določenimi pogoji (v tem primeru gre za znižanje temperature). V tem primeru vlaga prehaja v tekoče stanje in ostane na površini z najnižjo temperaturo. Takšna površina je steklo žarometov.

  Kje se pojavi kondenzacija?

  Nastane v telesu zaradi temperaturnih nihanj. Vlaga v zraku se začne umirjati na površini zaradi nizke temperature okolice in visoko znotraj žarometa. To še posebej velja za halogensko optiko. Te žarnice se segrejejo veliko več kot ksenon ali LED. Zato se na steklenih stenah pojavijo kapljice. To je naraven proces in z dobrim prezračevalnim sistemom ne sme biti nobenih posledic. Če pa obstaja problem z optiko (kar je natančno - poglejmo še naprej), bo žaromet neizogibno potil in uničil.

  Vzroki

  Strokovnjaki poudarjajo več razlogov za nastanek kondenzata:
 • Kršitev zasnove optike. To se lahko zgodi kot posledica nesreče. Celovitost žarometov še vedno ne zagotavlja tesnosti. Kot rezultat, avtomobili so potenje žarometiod znotraj Kaj storiti v tem primeru? Obstaja več možnosti - popravilo ali zamenjava. Ker pa je moderna optika zelo draga, lahko poskusite obnoviti staro. Vendar to ne zagotavlja 100% jamstva - morda boste morali v celoti zamenjati enoto. Ugotavljamo tudi, da so žarometi slab znak pri nakupu avtomobila "izven roke". Morda je bilo "utopitev", ali je bil avto vpleten v hude nesreče, kjer geometrije telesa ni bilo mogoče izključiti.
 • Tuning ni tehnologija. V zadnjem času, vedno več avtomobilistov, ki ksenon in "angel oči". Toda naslednji dan je rezultat razočaranje - glava se začne potiti in popačiti svetlobo. To je posledica napačnega razčlenjevanja optike. Pri vgradnji stekla je pomembno, da se sklepi iz starega tesnila popolnoma očistijo. Tudi najmanjša razpoka bo razlog za kopičenje kondenzata v notranjosti. Nekatere okvare mehansko poškodujejo napravo. Če ga želite izklopiti, se žaromet postavi v pečico. To je potrebno za mehčanje tesnilne mase. Pri sobni temperaturi je tovarniški šiv zelo gost in ga je skoraj nemogoče odstraniti.
 • Slabo nameščanje čebulic. V primeru nestandardne namestitve ksenona je to lahko odprtina na višini bloka. Ta banalni pojav lahko postane priložnost za kopičenje vlage na stenah žarometov.
 • Prezračevalni kanali. Sčasoma dobijo klic. Zaradi tega vlaga ne more zapustiti robov bloka in se kondenzirati na stenah stekla. Posebej trpi zaradi te "Priore".
 • Kaj storiti, če se na Priori znojiš luč, bomo povedaliposebej na koncu članka, toda za zdaj vam bomo dali priporočila o tem, kako se rešiti tega problema na splošno.

  Kakšne so posledice?

  Prvi problem je videz. Topli žarometi bistveno poslabšajo estetiko. Toda to ni edina težava. Ko svetloba pade na padec, je žarek popačen. Osvetlitev postane šibka in neenakomerna, s posledicami, ki ogrožajo okolje. Če se problem ne upošteva dolgo, bo vlaga erodirala trosilnik. V primeru plastike postane črna. Metal je samo škandal.
  In če je steklo izdelano iz plastike, se bo muffled. In popravljanje tega problema poliranje ne bo delovalo. Utišajte žaromet z notranje strani. Prav tako vlaga izzove oksidacijo kontaktov na svetilki. V nekem trenutku se optika ne prižge ali ugasne na poti.

  Swept lights - kaj storiti?

  Kot smo že omenili, obstajajo le dva načina - popravilo ali zamenjava. Prva možnost je bolj ekonomična, vendar ne vedno učinkovita. Vendar, kot kaže praksa, je problem mogoče rešiti brez zamenjave v 70 odstotkih primerov. Vse kar potrebujemo je domači sušilnik za lase, zaščitne rokavice in tesnilo. Slednji mora biti nujno v obliki silikona. Barva ni osnovna (toda črna bo najmanj izstopala).

  Priprava

  Torej smo potenje žarometov. Kaj storiti? Popravilo delo je zaželeno, da imajo v zaprtem prostoru (na primer, v garaži) z dobro svetlobo. Tako lahko enostavno določimo kraj "razčlenitve". Torej, odprite pokrov in preglejte šiv na površini. Običajno se tlak nastane zaradi ohlapnega pritrditve stekla ali pokrova.
  Slednji je na zadnji strani bloka. Odpremo ga in vklopimo sušilnik za lase. Na ta način bomo odstranili vso vlago. Bodite previdni - v primeru plastičnega stekla lahko oblikujete. Občasno preizkusite površino z roko. Če se žarometov ni mogoče dotakniti, si vzemite odmor. V nasprotnem primeru se plastika lahko topi. Glede na obseg "tragedije" bo ta operacija trajala od 3 do 15 minut. Nekateri svetujejo, da pustite svetlobo vključeno ponoči in tako posušite votlino žarometa. Ampak ne delajte tega - zelo boste izpuščeni in velike kapljice ne bodo izginile. Poleg tega bo v sodobnih avtomobilih v kabini dobil siten zvok, če vklopite optiko brez vžiga.

  Kako uporabiti tesnilno maso? Popravila na kraju samem

  Če uporabljate silikonski izdelek, je zaželeno, da izdelek kupite pod pištolo s fino šobo. To bo pomagalo narediti gladko in enakomerno plast.
  Pred nanašanjem tesnilne mase območje obdelajte s sredstvom za razmaščevanje. Bodite pozorni na skrite votline. V bloku ne sme biti nobenih razpok - tudi če se ne križajo, je zaželeno, da se z njimi ravna. V primeru, da je vaš avto opremljen s ksenonskim samostojnim podjetjem, izmerite lokacije enote za zagon. Pri težkih območjih se tesnilno maso lahko nanaša s pomočjo fleksibilne cevi (v skrajnem primeru - z gumijastimi rokavicami se razmaže po sklepu).

  Če to ne pomaga

  Po opravljenem delu se žaromet še vedno znoja. Kaj storiti? V tem primeru jo bo moral v celoti razstaviti. Morda je prišlo do puščanja na dnu,skriti del optike. Morali bomo odstraniti rešetko in odbijač. V zadnjem trenutku se odklopi kos žice - drugače lahko žaromet pade na asfalt.
  Sledi tesnilna masa v krogu. V idealnem primeru odstranite steklo in ga obdelajte z novim tesnilnim elementom. Toda v večini primerov je problem rešen že po površinski obdelavi. Nato namestimo žaromet na mesto, priključimo žično vrvico in popravimo celotno oblogo. To popravilo se lahko šteje za dokončano. Bolj ne boste postavljali vprašanja "zakaj se glava znoja od znotraj, kaj narediti in kako biti".

  O načinih dedka

  V ZSSR je bil odstranjen kondenzat iz žarometov z dodajanjem zavorne tekočine. Je zelo higroskopičen in dobro vpija vlago. Vendar sodobni avtomobili te metode ne uporabljajo. Žaromet lahko oblači, kondenz pa zaradi kompleksne geometrije optike ne bo v celoti.

  Kateri pečat je boljši?

  Za tesnjenje avtomobilske optike se uporablja več vrst tesnil:
 • silikoni. Najbolj priljubljena in poceni. Uporablja se na avtomobilih proračunskega in srednjega razreda. Narejene v obliki cevi, pogosto gredo "pod pištolo." Sestava ima visoko temperaturno območje (-50 do +250 stopinj), moč in elastičnost. Nanaša se lahko z eno plastjo debeline do šest milimetrov.
 • Anaerobna. Velja za drage avtomobile. Izdelek je nekakšen trak, ki v stiku z zrakom utrdi in zagotavlja dobre tesnilne lastnosti. Vendar pa anaerobna tesnilna masa ne ustrezaza reliefne površine.
 • Odzračite luknje na Priori

  Če se žaromet na Priori znoji, kaj storiti? Pred polnjenjem tesnilne mase preverite stanje prezračevalne odprtine. Na Priori izgleda tako.
  V notranjosti je še vedno nameščena prozorna kartuša. Nekateri bodo namerno mazali z lepilom, vendar tega ne bi smeli narediti. Lahko se očisti z razdeljenim izvijačem s kosom čiste krpe.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, zakaj potiti svetlobe, kaj storiti v tem primeru in kakšne vrste tesnilnih mas za uporabo. Kot lahko vidite, je problem mogoče rešiti brez popolne zamenjave optike. S tem boste prihranili veliko denarja in se trajno znebili kondenzata v žarometih.

  Sorodne publikacije