Python je razvojno okolje. Python 3 za začetnike

Python je eden najbolj obetavnih sodobnih programskih jezikov. Je prilagodljiv in preprost, njegova koda je pregledna in zelo razumljiva: zakaj mnogi programerji izberejo ta jezik. Usposabljanje bo razmeroma enostavno, tudi za tiste, ki nimajo nobenih programskih izkušenj, ampak vse se mora začeti z osnovami - od preprostih do zapletenih.

Razvojno okolje

IDR (IDE) je integrirano razvojno okolje. Tako imenovani številni programi, ki jih v kompleksu uporabljajo programerji. Preprosto povedano, to je program za pisanje programov. Značilno je, da IIS vključuje vse urejevalnike besedil (čeprav lahko programer to počne v aplikaciji tretje osebe in celo na krogu), tolmač in prevajalnik (lahko uporabi eno ali obe komponenti), razhroščevalnik, orodje za avtomatizacijo za sestavljanje.


Sreda lahko včasih vključuje orodja, ki omogočajo integracijo s sistemi za nadzor različic, in različna orodja, ki poenostavljajo izdelavo grafičnega vmesnika.

Določitev SRC

Torej, zakaj potrebujete razvojno okolje, če obstajajo diskretne aplikacije? V bistvu gre za optimizacijo dela programerja, saj se pri uporabi ISP-ja zmanjša čas, potreben za preklapljanje med načini. Vendar pa obstaja tudi negativna stran: ker je razvojno okolje kompleksen programski kompleks, ki ne bo pospešil dela in ga celo upočasnil, če programer ni bil vnaprej usposobljen.

Namestitev

Zato so vse potrebne datoteke na voljo na uradni spletni strani PythonČe želite začeti, morate iti na portal in jih prenesti - program je popolnoma brezplačen. Na domači strani izberite meni Prenos. Tu lahko izberete katero koli zahtevano različico Pythona, vse do izvirne. Če točno veste, katero različico želite, jo poiščite na seznamu, če to ni pomembno, nato prenesite najnovejšo: trenutno je 361. Možno je tudi izbrati različico, ki je usmerjena na določen operacijski sistem.


Težko je izdelati statistične podatke, ki jih uporabljajo programerji Pythona. Razvojno okolje za Linux, Mac OS, Ubuntu in Windows - vse so na voljo na strani "Prenos". Poleg tega obstaja Python za specializirane ali starejše platforme, kot so BeOS, MS-DOS in drugi. Po namestitvi Pythona 3 lahko zaženete namestitveno okolje. Odprite datoteko IDLE, "vstavite" v paket z distribucijo in sledite navodilom.

Druge možnosti

Ko namestite Python, je razvojno okolje opremljeno s kompletom, programer pa lahko uporabi drugo, odvisno od njihovih nastavitev v vmesniku ali za drug namen. Prednosti številnih drugih razvojnih okolij so, da so vse platforme - to pomeni, da lahko delajo na skoraj vsakem operacijskem sistemu in pri prehodu na drugo napravo ni treba "skakati" iz enega v drugega. Zelo priljubljen je Eclipce (poleg PyDev plugin), ki se pogosto ne uporablja samo za Python. Razvojno okolje je priljubljeno za Javo in druge jezike, programer pa po obvladovanju prejme praktično univerzalno aplikacijo. Vendar pa obstaja tudi povratna stran medalje: prilagoditeokolje za katero koli nalogo pomaga pluginom in njihovemu nizu. Pogosto postane to dejstvo predmet kritike tega okolja, poleg tega pa obstaja problem uporabe Eclipca na šibkem računalniku. Če želite delati na Pythonu 3, morate izbrati vtičnik PyDev, ki se distribuira skupaj z javno licenco Eclipce.

Dve priljubljeni

Tudi mnogi programerji so se odločili za delo Erica. Ta IDE je sestavljen iz več programov, ki so relativno neodvisni, kar pomeni, da lahko uporabnik izbere, katere komponente naj se namesti in katere ne. Obstaja podpora za vtičnike, ki jih je mogoče namestiti iz samega delovnega okolja. Ker ima Eric predogled obrazcev Qt, je to okolje priročno pri razvoju lupin aplikacij Qt. Pomanjkljivost je dokumentacija v razsutem stanju, ki je priložena datoteki PDF skupaj z distribucijo. Potrebno je nekaj časa, da se uporabnik seznani s pravili dela. Če so bili zgornji IDE prosti, je PyCharm komercialni izdelek, vendar ima tudi tako imenovano Community Edition, ki se lahko uporablja popolnoma brezplačno. V nobenem primeru ni slabša od svojih partnerjev in ponuja uporabniku analizator kode in veliko orodje za različne teste ter orodja za odpravljanje napak. Brezplačna različica programa nima nobenih dodatnih funkcij, zaradi česar je manj prostora, vendar mnogi uporabniki ne potrebujejo takšnih naprednih funkcij, zato je PyCharm primeren za številne naloge.

Drugi projekt

Med programerji programa Python je še en priljubljen. Razvojno okoljeimenovan Ninja IDE, je licenciran pod GPL - to pomeni, da je brezplačen. V svoji funkciji je močan urejevalnik kode in njegov lokator, ki vam omogoča hitro krmarjenje po projektnih datotekah in preklapljanje iz ene v drugo. Distribucija je kompaktna, z dodatkom ne namesti nič odveč, grafični vmesnik se izvaja v stilu minimalizma, razširi se na Python. Razvojno okolje pa ne ustreza vsem, saj funkcionalnost ni tako široka kot pri plačanem IDE.
Kljub temu ima IDE Ninja velik potencial, ga programerji priporočajo tistim, ki se še niso odločili za orodje. Tudi če se funkcionalnost programa izkaže za nezadostno, bo uporabnik v njenem primeru lahko razumel, kaj je potrebno za delo, potem pa bo lažje izbrati drugo IDE. To razvojno okolje Python za Windows, Lunix in nekatere druge operacijske sisteme.

Prilagodljivo in plačano

Podjetje Wingware je izdalo aplikacijo za Python. Razvojno okolje smo imenovali Wing IDE. Prenos distribucije je lahko na uradni strani Wingware, vendar poleg tega na portalu obstaja veliko informacij ne samo o samem izdelku, ampak tudi v programskem jeziku. Eden od najpomembnejših orodij katerega koli okolja je urejevalnik kod, v Wing IDE pa je zmogljiv. Poleg preprostih stvari, kot je poudarjanje sintakse, obstaja funkcija kode za zlaganje, ki vam omogoča, da zrušite posamezna področja, ki trenutno niso potrebna. Samodejno osvetli par oklepajev. Aplikacija vključuje številne bližnjice na tipkovnici, ki se ponavljajo podobno kot druga okolja, na primer Emacs. To omogoča hitro prilagajanje. Na voljo so vroče tipkenastavite ročno Izbira razvojnega okolja je pomembna naloga. S pravo izbiro bo delo s Pythonom udobno in priročno.

Sorodne publikacije