Push sporočilo: kaj je to in kako ga onemogočiti

Vsak tako imenovani pametni telefon, tablični računalnik, prenosni računalnik in računalnik je znak s tako imenovanimi "pištolami". Nekdo je zelo potreben za določeno dejavnost, nekdo zmede in moti, nekdo igra pomembno vlogo pri promociji. Tako ali drugače je vredno razumeti bistvo, sorte in seveda metode za odpravljanje teh dolgočasnih oken.

Kaj so potisna obvestila

Opredelitev obvestil, ki nas zanimajo, je lahko naslednja:
 • kratka sporočila, ki na zaslonu pripomočka opozarjajo uporabnika na pomemben dogodek, posodobitev ene od aplikacij, nameščenih na pametnem telefonu;
 • priljubljeno marketinško orodje - te pasice in ikone ne samo, da uporabniku ne omogočajo, da pozabijo na aplikacijo, ki je bila prenesena na napravo, temveč tudi obvešča osebo o vseh novicah, promocijah, osebnih sporočilih itd.;
 • vrsto tehnologije, ki distribuira informacije od strežnika do uporabnikov;
 • posebej za mobilne naprave - okna s kratkimi informacijami se pojavijo na vrhu zaslona na zaklenjenem zaslonu;
 • za osebne računalnike in prenosne računalnike (web-push je razmeroma nov pojav) so opozorila brskalnika pojavna okna na namizju, ki jih usmerja spletna stran, na katere "pištole" je uporabnik naročen. • Kaj so potisna obvestila? To vprašanje je postalo zelo razširjeno po uvedbi storitve prenosa iOS 3, ki jo je uvedel AppleAppleova storitev potisnega obveščanja (APNS). Treba je omeniti, da je pred "Apple" tehnologijo že uvedla Google za naprave Android - skoraj leto prej.

  Mobilna push-prijava

  Tako za pametne telefone različnih korporacij delujejo njihove posebne storitve obveščanja. Na kratko se dotaknite vseh. Kot smo že omenili, se storitev iz "Epl" imenuje APNS. Deluje tudi za brskalnik Safari in OS X. Push obvestila za iPhone in iPad so na voljo v naslednjih vrstah:
 • značke - ikona aplikacije v meniju prikazuje krog s številnimi novimi obvestili ali drugimi informacijami. ;
 • pasice - na vrhu zaslona ali na utripajočem zaslonu v načinu spanja se pojavi zavesa z nekaj informacijami (navadne pasice izginejo avtomatsko in nekatera dejanja je treba sprejeti z opozorili);
 • avdio, avdio /pasice - novo obvestilo uporabnika opozori zvočno obvestilo (njegov videz lahko prilagodite tako, da se poveže s pasico).
 • Prvi (2008) razvoj takih Google opozoril za Android se je imenoval C2DM (Oblak za sporočanje naprav). Leta 2012 je zamenjala GCM (Google Cloud Messaging). Prav to omogoča, da se push-obvestilo prikaže v aplikacijah iz Chroma. V dobro znani odprtosti operacijskega sistema Android ni standardnih obrazcev za "pištole" - s soglasjem tega uporabnika se pojavijo, kot so jih načrtovali razvijalci te ali tiste aplikacije - banner, kot je Iphone, vrstica na vrhu zaslona, ​​okno v padajoči "zavesi" "in tako naprej. Na pametnih telefonih avtorjev deluje MicrosoftSistem MPNS je na voljo na napravah Windows Phone od 7. izdaje. V zvezi z telefoni iPhone in iPads so na voljo tri možnosti za potiskanje:
 • toast - 10 sekund banner na vrhu zaslona;
 • live title - ikona s številom obvestil na ikoni aplikacije;
 • surove - poljubne informacije iz določenega (najpogosteje igre) mobilnega programa.
 • Potisna obvestila v brskalniku

  Razlika med potisnimi obvestili za stacionarne računalnike in prenosne računalnike iz posameznih sporočil za mobilne naprave se ne pošlje iz aplikacije, temveč iz spletnega mesta. Odgovorni so za pošiljanje storitev GCM in APN (od Googla oz. Epl).


  Majhno okno na namizju se pojavi na vrhu drugih oken z nekaj besedila - ko uporabnik klikne nanj, se uporabnik premakne na naslovnika tega "pištole". Standardna računalniška potisna obvestila so sestavljena iz glave, besedila, majhne slike in povezave. Če se želite naročiti na takšno opozorilo, je preprosto - ko brskalnik odpre spletno mesto, ki ponuja takšna obvestila, se prikaže pojavno sporočilo, ki prosi za dovoljenje za pošiljanje »pušk«. Naročite se lahko na naročnino v razdelku »Naroči se na novice«.

  Onemogoči potisne pasice v iPhoneu

  Če se želite znebiti vseh dolgočasnih »pušk« takoj, morate v drsniku »Nastavitve« aktivirati način »Ne moti«. Vendar v tem primeru ne boste slišali dohodnega klica in SMS obvestila. Če želite onemogočiti potisna obvestila iz posamezne aplikacije, boste potrebovali naslednjo shemo: "Nastavitve" - ​​"Obvestila" - izbira želenega programa. At"Dopustnost obvestil" onemogoča drsnik.

  Onemogočanje Androidovih potisnih obvestil

  Izklop pištol Android tudi sploh ni težaven: pojdite v Nastavitve, nato pa v Upravitelja aplikacij poiščite program, od katerega ne potrebujete obvestil. Počistite potrditveno polje »Obvestila o tiskanju«. Potrdite rešitev v pojavnem oknu.

  Onemogočanje "pištol" v brskalniku

  Zdaj pa se dotaknemo, kako onemogočiti potisna obvestila na stacionarnih računalnikih. Oglejmo si tri priljubljene brskalnike: v Google Chromu lahko to storite:
 • Pojdite v razdelek »Nastavitve« in nato »Pokaži dodatne«.
 • Tukaj v "Osebni podatki" morate klikniti na "Nastavitve vsebine".
 • Pomaknite se na razdelek »Obvestila«. Tukaj morate potrditi polje poleg možnosti »Ne prikaži opozoril na spletnih mestih« in nato »Dokončaj«. Izberete lahko tudi izjeme za "pištole" iz priljubljenih spletnih mest.

 • Druga možnost je, da z desno miškino tipko kliknete obvestilo, ki ste ga prejeli, in izberete »Onemogoči opozorila od ...« V »Yandex.Brauser« lahko potisna obvestila »Vkontakte« in »Yandex.Poschty« odstranite na glavni strani » Nastavitve "v razdelku" Obvestila "-" Prilagodi ". Tukaj morate samo počistiti "Omogočena obvestila". Za druge strani v »Nastavitvah« morate najti »Napredne nastavitve«, nato »Osebni podatki« in »Nastavitev vsebine«. V obvestilih lahko onemogočite vse »pištole« in naredite izjeme za nekatera spletna mesta. V "Safariju" pojdite na "Nastavitve" - ​​"Obvestila". Nato poiščite zanimivo mesto in označite polje"Zavrni." Push obvestila so hkrati uporaben mehanizem za vedno na tekočem z novicami in novicami ter s sistemom nadležnih nadležnih spominov na nepomembne dogodke. S pomočjo preprostih navodil, omenjenih v tem članku, enkrat za vselej, se lahko znebite "pištol" na vaši napravi.

  Sorodne publikacije