Kako narediti virtualni ogled: potrebno programsko opremo, postopek akcije

Virtualna ekskurzija - zelo modna, obetavna smer realizacije ustvarjalnih načrtov tako amaterjev kot profesionalnih fotografov in videografov. V njem se lahko seznanite z objekti z miško, jo obračate v vse smeri, od tal do stropa, preklapljate iz ene sobe v drugo, povečujete sliko, berete informacije, gledate video in še veliko več, brez katerih bo spletna turneja slabše

Ta trend se razvija zelo hitro, saj je njegov proizvod povpraševanje v družbi, tudi zaradi njegove vzgojne funkcije. Mnogi uporabljajo te izdelke v izobraževalne namene, nekdo v oglaševanju, da bi zagotovil celovito predstavitev svojih izdelkov, in nekdo sanja o tem, kako narediti virtualni ogled morskih prebivalcev.


Večina uporabnikov meni, da je to delo izjemno težko, čeprav je to daleč od primera. Pravzaprav gre za snemanje nekaj fotografij s širokokotnim objektivom ali "ribjim očesom", ki se rahlo prekrivajo za sestavljanje panorame s posebno programsko opremo. Da bi dosegli bolj kakovostne učinke kot klasična panoramska fotografija, bo potrebna sferična leča, še posebej, če boste morali odstraniti celo sceno od tal do stropa.

Izbira objektiva za ustvarjanje ekskurzije

Pred virtualnim ogledom morate izbrati popoln objektiv. Prvič, določajo jih oblika optične kakovosti,upoštevati je treba druge točke. Takšni koncepti, kot sta kakovost in lepota žarkov, sta popolnoma subjektivni, drugi, kot je kakovost zbirke, pa so "objektivni". Vendar pa vse ravni niso enake temu merilu. Tukaj so najboljše ponudbe na trgu:


 • 8 in 75 mm Fisheye Samyang.
 • 8-15 mm ribje oko.
 • Pentax 10-17 mm.
 • Canonovo ribje oko 8-15mm.
 • V nasprotju s splošnim prepričanjem, je Canonov 14-mm Nikkor veliko težje pravilno uporabiti za te namene, kot pri Ricoh Theta S in njegovem 075 mm F2.0 - so popolnoma primerni za te namene. Panoramski fotograf poskuša šivati ​​najslabše dele slike - njihov rob. To je osnovno načelo panorame z zlaganjem, toda tam so zbrane vse napake leče:
 • vinjetiranje;
 • kromatizem;
 • izguba ostrine v primerjavi s središčem fotografije.
 • Izkrivljanja na robu so bolj zapletena, niti jih ni mogoče popraviti s funkcijo "ribje oko".

  Optična kakovost in popačenje

  Pred virtualnim ogledom se posebna pozornost nameni kakovosti slike, ki lahko zagotovi dober objektiv. Skoraj vse leče na trgu, ki so primerne za povprečno fotografsko raven, lahko dobite za panoramsko fotografijo. Kar se tiče ustvarjanja virtualne ture, ni tako enostavno. Ricoh Theta SC s konceptom "vse v enem" je primeren za to fotografiranje. Google priporoča, na primer, svojim fotografom za Google Streetview. V večini primerov bo uporabnik delal z zelo zaprto odprtino, da bo imel največjo globino polja, in bo prejel manjšo izgubo. Preden naredite virtualni ogled, morateupoštevajte, da skoraj vsi objektivi izkrivljajo podobo, razen arhitekturne fotografije. Vendar, ko uporabnik skupaj zbira fotografije, je lahko razburjen, ker zbirka ne bo idealna. Ta okvara leče je materializirana zaradi nepopolne poravnave dveh fotografij in nastane zaradi napake, ki je skrita v izkrivljanju formule.
  Če ima objektiv veliko optičnih popačenj, je običajno videti risbo ravnih črt, ki so prisotne v večini panoramskih programov. Ravne črte se ne prekrivajo popolnoma. Po izdelavi bodo morali urediti Photoshop. To je pomembno pri ustvarjanju virtualnega ogleda, ker uporabnik zbira fotografije, posnete v različnih smereh. Manj kot je preostalo popačenje, ki ima lečo, boljši je od prvega poskusa, brez nadaljnjih sprememb.

  Sferične panoramske glave

  Pred virtualnim ogledom skrbno izberite panoramsko glavo. Sferične panoramske glave lahko razdelimo v dve kategoriji: ročni in motorizirani. Ročaji obstajajo v dveh podkategorijah: nastavljivi in ​​plavajoči za lečo "ribje oko". V večini primerov se uporablja ročna sferična glava ali pa je fiksna, cenejša in udobnejša, če potrebujete nekaj fotografij. Nove motorizirane panoramske glave, namenjene implementaciji gigapixelnih panoram, imajo večjezično podporo, kot je projekt paris-26-gigapixels.com.
  Za razliko od cilindričnih glav sferična panoramska glava kosi telo po vsemos vozlišča in s tem izvaja večrazsežne panorame in polno kroglo. Te glave so nastavljive in se lahko prilagajajo vsem vrstam kamer /objektivov. Večinoma so sestavljeni iz naslednjih delov:
 • Rotor - ne samo, da se premakne za 360 °, temveč še bolje, lahko zmanjša vsakih xx stopinj, odvisno od potreb, med dvema zaporednima fotografijama, kar vam omogoča, da se kot virtualni pro narekujete sami.
 • Vodoravno spodnje vodilo - premakne središče leče, tako da je os vrtenja vidna spredaj.
 • Navpična ročica - podpira enakomerne tirnice.
 • Manfrotto 303 SPH, vertikalni ročaj je lahko prepognjen za transport. Kamera je neposredno priključena na to skladbo.
 • Vpenjalni vijak nagibne tirnice - vodnik nagiba je nastavljiv na ± 180 ° in vam omogoča, da se usmerite v zenit in nadir.
 • Panoramske motorizirane glave - to so sferične glave vrtenja, katerih nagib je motoriziran. Imajo lahko dve navpični ročici, tako kot pri Gigapan Epic Pro, nosita gigapikselne panorame in virtualne ture z zelo visoko ločljivostjo. Imajo neverjetno povečanje moči, kar bo koristno, če bi fotograf razmišljal o tem, kako narediti virtualni izlet skozi šolo.

  Parametri objektiva

  Ko fotograf poskuša snemati polno kroglo, sta na objektivu zelo pomembni dve stvari: fokusiranje in izbiranje globinske ostrine. Pri fokusiranju v panoramski fotografiji morate biti zelo previdni. Dejansko, čeprav je skoraj neopazno s prostim očesom, je velikopri spreminjanju točke rahlo goriščno odstopanje. Ta možnost ponuja le nekaj slikovnih pik, vendar je to bistveno.

  Panoramska programska oprema ne bo mogla najti istih podrobnosti, ki pripadajo dvema zaporednima fotografijama, in ju ne more popolnoma šivati, kar je treba upoštevati, preden se opravi virtualni ogled. Torej, takoj ko je poudarek opravljen, se ne izvajajo druge nastavitve, razen za nekatere umetniške projekte. Edina izjema je izvajanje projektov z uporabo gigapikslov. Tukaj morate spremeniti nekje med dvema fotogalerijama, ker je glava nagnjena, bližje predmetu, še posebej s poudarkom 300 ali 600 mm, kar je treba upoštevati tudi pred virtualnim ogledom morskih prebivalcev. Ker morajo biti vse slike narejene z istim fokusom, ni mogoče spremeniti globine polja na eni fotografiji. Če želite izbrati območje, morate uporabiti globinsko ostrino leče in včasih hiperfokalno, da bi dobili največjo globino polja. Z objektivom "ribje oko" morate narediti poteg, preden naredite virtualni ogled mesta in določite hiperfokalno vrednost z goriščno razdaljo približno 8 m F11.0 /F16.0. Zahvaljujoč objektivu "ribje oko" se ostrina in globina ostrine polja hitro rešita. Skoraj vedno lahko uporabite enak fokus in zaslonko, kar je priročno, tudi če to lahko povzroči izgubo ostrine zaradi difrakcije. Ko poteka virtualni ogledV muzeju bi morale vse fotografije prejeti enak čas osvetlitve, saj so vse vertikalne fotografije skupne za zenit in madrid.

  Programska oprema za turnejo

  Različna orodja lahko ustvarijo virtualno okolje, ki uporabniku omogoča preprosto krmarjenje po straneh. Če potrebujete takšno orodje za računalnik z operacijskim sistemom Windows 7810 - bogat trg s podobnimi ponudbami, tako plačanimi kot prostimi možnostmi. Kar precej uporabnikov jih je že poskušalo v snemanju in izrazilo svoje mnenje o svojem delu, pri čemer so poudarili najboljše.
  Največ fotografov je izbralo optimalni program - Tourweaver. To je profesionalna programska oprema, ki vam omogoča ustvarjanje realističnih 360-stopinjskih predstavitev, virtualnega ogleda Flash-a ali HTML5. Še posebej obetavno je ustvarjanje virtualnih izletov za predšolske otroke zaradi razpoložljivosti zemljevida Google /Bing, ki prikazuje lokacijo in poti med brskanjem. Opozoriti je treba, da kartica Bing deluje samo z bliskovnimi turami, medtem ko Google Zemljevidi delajo s turnejo HTML5. Aplikacija omogoča dodajanje večpredstavnostnih elementov, kot so glasovna pripoved in besedilo, v vse ture. Tourweaver podpira tudi interaktivnost in lahko dodaja gumbe in vroče točke. Aplikacija podpira tudi več prizorov in vsaka je predstavljena s sličico. Posledično lahko enostavno odidete na želeno sceno. Če želite med obiskom prikazati več informacij, aplikacija podpira tudi pojavna okna, ki prikazujejo dodatne informacije. V zvezi z pojavno vsebino lahko dodajate slike,besedila in povezav. Tourweaver podpira tudi 3D modele, ki jih lahko enostavno dodate v virtualni svet. Obstaja več omejitev - lahko uporabljate samo modele 3ds. Poleg tega so 3D modeli na voljo le v Flash turah, za virtualni ogled galerij pa jih je mogoče objaviti na spletu in deliti na Facebooku. Poleg tega lahko turnejo shranite na lokalni ravni kot datoteko exe in jo pošljete nekomu, ki jo potrebuje. Prav tako lahko shranite ogled HTML5 formata, ki bo deloval na kateri koli mobilni napravi. Če želite, lahko ustvarite lokalno aplikacijo in obiščete napravo Android ali iOS.

  3DVista Professional Excursion

  Če fotograf išče profesionalno programsko opremo za ture, je 3DVista zelo priporočljiva. Ta aplikacija vam omogoča ustvarjanje interaktivnih ogledov s preprosto uporabo niza slik, ponuja odlično združljivost s katerim koli računalnikom, tabličnim računalnikom in napravo Android ali iOS. Na voljo sta dve različici tega orodja. Standardna različica je idealna za ljubitelje ali uporabnike prvič. Za napredne uporabnike ali strokovnjake morate uporabiti različico Pro.
  Orodje vam omogoča ustvarjanje ogledov, ki jih je mogoče zlahka izvajati na obstoječih spletnih straneh, kar je zelo koristno. Opozoriti je treba, da ustvarjeni projekti ne zahtevajo upoštevanja dodatnih vtičnikov ali dela, na primer pred virtualnim ogledom morskih prebivalcev. Poleg tega lahko svojo turnejo izvozite na lokalni trdi disk. To vam omogoča kopiranje na pogon USB ali pošiljanje po elektronski pošti. To je toAplikacija je enostavna za uporabo, fotograf pa ne potrebuje programskih veščin za ustvarjanje impresivnih postavitev. Program ima preprost uporabniški vmesnik, zato je idealna izbira za začetnike. Treba je omeniti, da lahko 3DVista Virtual Tour optimizira tudi ture za mobilne naprave. Z uporabo te funkcije ustvarite manjšo različico projekta, ki bo prihranila pasovno širino mobilnih uporabnikov. Aplikacija deluje z vsemi vrstami kamer in objektivov, kar je velik plus. Če pa želite doseči najboljše rezultate, priporočamo uporabo širokokotnega objektiva in "ribjega očesa". Za ustvarjanje interaktivnih ogledov bo aplikacija uporabila funkcijo samodejnega zaznavanja kontrolnih točk. Ta funkcija vam bo zlahka pokazala, kako narediti virtualni ogled fotografij in jih združiti samodejno. Poleg tega lahko uredite in ustvarite lastne kontrolne točke, da dobite najboljše rezultate. Aplikacija podpira tudi niz HDR, lahko združite več slik HDR in ustvarite panorame z enim klikom.

  Navzkrižno platformo Panotour

  Če fotograf išče navzkrižno platformo Od virtualnega obiska, mu lahko priporočite Panotour. Ta aplikacija ustvarja projekte, ki so popolnoma združljivi s katero koli platformo ali napravami. Pantour ima 6 različnih prednastavitev, lahko pa tudi ustvarite svoje edinstvene prednastavitve in jih shranite za kasnejšo uporabo. Spreminjanje prejšnje nastavitve je preprosto in se izvede z enim klikom. Interaktivnost je pomemben del vsake postavitve in to je toomogoča tudi ustvarjanje vročih točk. Za to aplikacijo je na voljo napredni urejevalnik hotspot. Z vročimi točkami jih lahko uporabite za preprosto pomikanje po različnih prizorih ali prikazovanje več informacij. Aplikacija ima čist in preprost uporabniški vmesnik, tako da fotograf ne bo imel težav z njegovo uporabo. Popolnoma podpira metodo povleci-in-spusti in jo lahko po meri prilagodite. Projekt lahko izvozite lokalno, da ga preverite ali ga delite z drugimi. Vse virtualne ture so shranjene v formatu .ptv na osebnem računalniku. Aplikacija podpira tudi zemljevide, talne načrte, kompas, podporo za podatke GPS v slikah in Google maps, Bing Maps in OpenStreetMap, kar je zelo potrebno za ustvarjanje, na primer, obsežnih virtualnih ogledov Hermitageja. Če želite ustvariti impresivne ture, lahko to storite z vtičnikom Livepano. Ta vtičnik dodaja video cone projektom in ustvarja osupljive rezultate. V zvezi s podprtimi formati ta aplikacija deluje v formatih JPG, PNG, PSD /PSB, KRO, TIFF, MP4 M4V, OGG in WEBM. Ni omejitev glede števila prizorov, ki jih lahko imate v vašem virtualnem obisku. Za panorame so na voljo polne sferične postavitve ali delne panorame. Poleg tega ta aplikacija v celoti podpira stereoskopske videoposnetke, velike panorame in panoramske skupine. Panotour vam omogoča dodajanje svetovnega zvoka za postavitev. Dodate ga lahko tudi za vsako panoramo. Aplikacija podpira tudi prilagajanje in lahko izboljšate njene zmogljivosti z dodajanjem vtičnikov drugih ponudnikov. Prav tako je treba omeniti, da je ta vlogaima 124 različnih vročih točk. Podpira tudi samodejno vrtenje in samodejno obračanje. Če je potrebno, lahko za vsako panoramo nastavite tudi poljubno samodejno vrtenje. Treba je omeniti, da lahko izvozite projekte v formatu HTML5 in dodate podporo za Adobe Flash. Če je fotograf ljubitelj virtualne resničnosti, lahko postavitev postavi v VR način. Aplikacija podpira tudi FTP strežnike, kar vam omogoča, da z lahkoto prenesete spletne ture. Pantour je neverjetna virtualna potovalna programska oprema in je kot nalašč za profesionalce. V zvezi z dostopnostjo lahko prenesete brezplačno poskusno različico, če potrebujete dostop do vseh naprednih funkcij, priporočamo, da prenesete različico Pro.

  Pano2VR panorama

  Če želite ustvariti virtualne ture in panorame, je lahko zanimiv Pano2VR. Ta aplikacija je opremljena s posebnim načinom popravkov, ki vam omogoča, da popravite sliko. Na primer, če fotograf za izdelavo panorame uporabi stojalo, lahko s tem orodjem odstranite stojalo ali kateri koli drug element panorame. To storite tako, da preprosto izberete območje, ki ga želite odstraniti. Po tem odprite v urejevalniku slike in opravite potrebne spremembe. Aplikacija ima tudi orodje za izravnavo, ki vam omogoča enostavno poravnavo obzorja s panoramami. Pano2VR omogoča preprosto ustvarjanje virtualnih potovanj, zahvaljujoč funkciji samodejnega povezovanja. Če želite spremeniti povezavo ali lokacijo, lahko to storite s funkcijo Zemljevid ogleda.Svoje slike lahko filtrirate z oznakami. Aplikacija ima funkcijo »Glavna stran«, ki omogoča dodajanje informacij ali popravkov vsem vozliščem. Programska oprema podpira tudi interaktivnost in v panoramo lahko dodate vroče točke. Poleg tega je mogoče dodati usmerjen zvok, video, besedilo ali sliko. Obstaja tudi ohranjevalnik zaslona, ​​ki ustvarja gumbe po meri in krmilnike za predstavitve. Pano2VR podpira samodejno virtualno potovanje. To je idealno, če ne želite, da uporabniki medsebojno delujejo ali motijo ​​predstavitve, lahko kadarkoli ustavite samodejno potovanje in se prosto premikate. Avtomatizirano videoprevoz lahko izvozite in ga delite z drugimi. Kar zadeva izvažanje datotek, jih program shrani v format HTML5 Flash in QuickTime VR. Orodje podpira širok nabor vtičnikov, tako da lahko svoj projekt preprosto naložite v WordPress, Joomla ali Drupal. Pano2VR je zanesljiva virtualna programska oprema. Na voljo v dveh različicah, in če želite dostopati do vseh funkcij, vam ponujamo možnost nakupa različice Pro.

  Vtility mobilna aplikacija

  Če potrebujete mobilnik za virtualne ture, je to tudi dobra izbira. Aplikacija je mobilna in je prilagojena velikosti zaslona in naprave. Vtility ponuja tudi preprost in intuitiven vmesnik, tako da lahko preprosto ustvarjate projekte. Popolnoma je vgrajen v HTML5, zato za delo ni potreben vtičnik tretjih oseb. S tehnologijo HTML5 lahko predstavitev predstavite na katerem koli mestu. Ta spletna aplikacija nizahteva posebno orodje za streljanje, kar je velik plus. Program ponuja preprost vmesnik, lahko dodate vroče točke za preprosto navigacijo po različnih prizorih. Ta storitev ni brezplačna, morate kupiti paket. Glavna razlika med paketi je število podprtih navideznih potovanj, ki jih je mogoče ustvariti naenkrat. Najenostavnejši osnovni paket ponuja samo eno postavitev, kar je dovolj za navadne uporabnike. Nekateri paketi imajo oglas, zato morate skrbno izbrati svoj paket. Vtility - vredna aplikacija za virtualno spletno potovanje in cenovno ugodnejša rešitev v primerjavi z drugimi. Ker je to spletna aplikacija, ji manjkajo nekatere funkcije, vendar je idealna za mnoge uporabnike.

  Sferično-valjaste spletne izdelovalce MakeVT

  To je še ena spletna aplikacija za virtualna potovanja po svetu. Podobno kot katera koli druga, nosi sferične ali cilindrične panorame. Ta aplikacija deluje samo s panoramami v formatu .jpg. Po nalaganju panorame lahko urejate in preprosto preklapljate med panoramami z uporabo vročih točk. Poleg tega se dodajajo pop-up slike, besedilo in zunanje povezave. MakeVT podpira tudi izmenjavo, ki jo je treba upoštevati pred virtualnim izletom za predšolske otroke. Izobraževalci bodo lahko na spletu objavili svoje ture ali jih delili na družabnih omrežjih, jih vdelali na katero koli spletno mesto in potem bo z njimi enostavno deliti povezavo z učenci ali starši. Ta storitev ima več plačanih paketov. Če potrebujete izletedelal na mobilnih napravah in uporabljal lastne sloge ali ikone, potem pa potrebujete Ultimate načrt. Vsak načrt ponuja različne funkcije, zato je priporočljivo pred izbiro določenega predogledati seznam razpoložljivih funkcij. MakeVT izgleda kot dostojna aplikacija za virtualno spletno potovanje in jo lahko poskusite brezplačno.

  Primer izvajanja projekta

  Na primer, oblikovanje virtualnega projekta potovanja v Moskvi bo izvedeno v strukturi ReactJS. Tehnične zahteve za projekt:
 • Če želite izdelati aplikacijo React VR, morate najprej namestiti Node.js. To javascript okolje zagotavlja zbiranje kode in zagon lokalnega strežnika. Potrebujete tudi NPM, upravljalnik paketov iz Node.js z veliko knjižnicami in več kodami.
 • Pred virtualnim ogledom muzeja boste potrebovali dodatno 3D-knjižnico Three.js.
 • API-ji WebVR in WebGL prikazujejo 3D slike v spletnem brskalniku.
 • Če želite ustvariti ali pregledati aplikacije VR, v Win ne potrebujete posebnih naprav VR ali slušalk z računalnikom ali prenosnikom.
 • Potrebovali boste tudi združljiv brskalnik, najnovejšo različico slušalke VR Node.js (izbirno).
 • Pred virtualnim ogledom muzeja določite okvir: React VR & gt; React runtime & gt; OVRUI & gt; Three.js & gt; WebVR in brskalnik. OVRUI je knjižnica, ki pomaga geometrijskim tipom in objektom ustvariti uporabniške vmesnike za aplikacije.
  Da bi program postal delavec, izvedite majhno prilagoditev z orodji, ki jih ponuja Oculus. Za začeteknastavite orodje REAL VR CLI z NPM.
  Nato v spletnem brskalniku odprite naslednji URL: //localhost: 8081 /vr. Za inicializacijo aplikacije je potrebno nekaj minut, nato pa se prikaže animirano okolje VR. Zdaj bo uporabnik lahko ustvaril lastne virtualne aplikacije React VR.
  Preprost ljubimec, učitelj, študent, študent, nepremičninski posrednik ali samo popotnik lahko svetu pokaže, kako izgleda z uporabo virtualne programske opreme. Ta orodja ustvarjajo okolje, v katerem lahko gledalec z lahkoto navigira v virtualnem prostoru, tako v sedanjosti kot v preteklosti.

  Sorodne publikacije