Najnovejša različica Mac OS X Snow Leopard (snežni leopard) leta 2009: namestitev, prilagoditev, primerjava

Najnovejša različica operacijskega sistema Mac OS velja za najnaprednejši operacijski sistem na svetu. Na tem je Apple končno končal prehod na 64-bitno tehnologijo. Glavna razlika med tem OS je visoka hitrost namestitve in delovanja. Ta različica zahteva manj prostega prostora na trdem disku. In, presenetljivo, je cena Snow Leoparda veliko nižja od prejšnjih bratov in sester.

Vzajemno koristno sodelovanje

V nekem trenutku so se morali tekmeci ustaviti. In zgodilo se je točno takrat, ko je bil Snow Leopard sproščen. Apple in Microsoft sta spoznala, da se lahko popolnoma dopolnjujeta in začela sodelovati. V zadnjem času je to stanje postalo trend in v prihodnosti se ne bo zdelo kot nekaj nenavadnega. Podjetja, ki se ukvarjajo z informacijsko tehnologijo, so začela združevati in proizvajati skupne izdelke, pridobivati ​​dobiček, širiti paleto izdelkov in pridobivati ​​nove trge.


Sprostitev paketa, ki združuje MS Office in Mac OS, nikogar ne preseneča. Najnovejša različica operacijskega sistema Apple podpira Microsoft Exchange. Poleg tega so razvijalci zagotovili njihovo največjo interakcijo, tako da zdaj ne bo treba namestiti dodatne aplikacije.

Zgodovina sprostitve

Prvi operacijski sistem te serije podjetja Apple je izšel leta 2001 in se je imenoval Cheetah. V naslednjih osmih letih je svet videl še pet različic. Vse so simbolično imenovane pasme divjih mačk - gepard, puma,jaguar, panter, leopard in snežni leopard.


Prvih pet let od izdaje prve različice Applea je vsako leto predstavil Mac OS. Izvedbe v preteklih letih je nadomestila nova "divja mačka". Bila je dirka funkcionalnosti. Vsak izdelek Apple postaja vse bolj napreden. Podjetje je poudarilo podobo in glasno napovedalo svoje izdaje. Prvič z zamudo je prišel Mac OS X Tiger. Razvijalci so izdali različico eno leto in pol po prejšnjem. Različica Mac OS 4 X Tiger 10.5 se je spremenila četrto le v dveh letih in pol. Zadnji "Snow Bars" je leta 2009 zamenjal "Leopard". Njegova bistvena razlika pa je v tem, da če je bila predstavitev operacijskega sistema že prej grozota priložnosti in tehnologij, potem je bila tokrat povsem mirna. V prejšnjih paketih so se razvijalci osredotočili na nadgradnjo vmesnika in razširitev funkcionalnosti. Ta izdelek kaže, da je Apple izdelal več napak, izboljšal dogajanje. Ampak, kljub pomanjkanju hype, Snow Leopard popolnoma upravičeno kot najsodobnejši OS.

Pogledi potrošnikov

Vsi uporabniki Apple Macintosh niso ocenili novega operacijskega sistema. Mnogi se sprašujejo, kaj se je spremenilo. Reči, da je podjetje naredilo preskok naprej, seveda ne more. Vendar pa so razvijalci naredili takšne spremembe, ki na prvi pogled niso na voljo za preprosto vrednotenje s preprostimi uporabniki, vendar bi moral v procesu dela slednji čutiti nekaj izboljšav. Apple je optimiziral naslednje točke:
 • Zmanjšajte hitrost namestitve. Ne morem rečida je bistvenega pomena za uporabnika, saj se operacijski sistem ne namesti tako pogosto.
 • Zmanjšanje teže za sedem gigabajtov. Najnovejša različica Mac OS-a pušča več prostora na trdem disku.
 • Povečati hitrost vključevanja in izključevanja.
 • Hitro nalaganje, takojšnje iskanje najbližjega brezžičnega omrežja.
 • Samodejna posodobitev programske opreme za tiskalnike.
 • Povečanje ločljivosti video toka v programu iChat.
 • Izvajanje tehnologije Expose. Izboljšana je navigacija med okni.
 • Nadgradnja QuickTime X.
 • Uporaba tehnologije Finder v upravitelju datotek Mac OS X. To je vplivalo na podporo za večnitnost.
 • Vsi srečni ustvarjalci Makbooka niso čakali na izdajo novega izdelka. Torej lastniki tehnologije, ki deluje na procesorjih PowerPC, niso v najboljšem položaju, saj zdaj Appleovi operacijski sistemi ne podpirajo te generacije. V samo enem letu, v obdobju 2005-2006, se je podjetje preselilo iz procesorja Intel. Zdaj lahko novi operacijski sistem namestite na stari Mac. Tako se je podjetje odločilo, da bo svoje kupce spodbudilo k nakupu novih prenosnikov Apple. Microsoftova integracija z integracijo strežnika Exchange Server je postala sestavni del Microsofta. To pomeni, da so zdaj različne aplikacije (pošta, koledar, beležnica itd.) Del integrirane strukture mnogih podjetij, ki imajo poštno dejavnost, povezano z Microsoftovimi izdelki. Prej je bilo za takšno združenje potrebno kupiti paket Microsoft Office za Mac. Kot del tega izdelka je bil analog Outlook - aplikacija Entourage. Od zdaj naprej so potrebni dodatkideluje v povezavi s strežnikom Exchange Server (od različice 2007).

  Specifikacije

  Najnovejša različica operacijskega sistema Mac OS se razlikuje natančno s svojimi izboljšavami polnjenja. Glavni tehnični dosežki razvijalcev v Snowboardingu so:
 • popolna podpora za 64-bitno računalništvo;
 • Grand Central Dispatch - sistem za večkratno navijanje;
 • OpenCL je funkcija, s katero lahko grafični procesor pretvori intenzivne izračune;
 • QuickTime X je popolnoma integriran multimedijski sistem za operacijski sistem Macintosh X.
 • 64-bitno računalništvo

  Po mnenju razvijalcev je ta dosežek v tej različici najpomembnejši. Prvi namigi za to kategorijo so se pojavili v različici 10.4. Vse razširitve trenutno niso ponovno zapisane in vam omogočajo zagon jedra v 64-bitnem načinu. To je na primer programska oprema, ki upravlja gonilnike nekaterih naprav.
  Apple je ostal 32-bitni, vendar je postal bolj prilagodljiv in združljiv. Uporabniki lahko delajo z 32-bitnimi programi in 64-bitnimi programi. In vse zahvaljujoč operacijskemu sistemu Snow Leopard. Večina aplikacij na Macbooku deluje natanko na 64 bitov in ima dostop do šestnajst milijard gigabajtov pomnilnika. Razvoj omogoča zagotavljanje visoke ravni produktivnosti. Slednji je na voljo le, če ima prenosni računalnik dober pomnilnik in 64-bitni način.

  Grand Central Dispatch

  Kot je navedeno zgoraj, se najnovejša različica Mac OS razlikuje po svoji relativni enostavnosti in skromnosti inovacij.Razvijalci Apple so prišli do zaključka, da bi moralo biti glavno delo usmerjeno v produktivnost, porabo energije in odvajanje toplote. Priključki morajo biti večnamenski - delujejo na različnih jedrih in v nenavadnih pogojih. Ampak za to je potrebno uresničiti funkcijo večnitnosti. To je točno tisto, kar je bilo narejeno v najnovejši različici operacijskega sistema. Življenje razvijalcev aplikacij je postalo lažje, saj zdaj delo na distribuciji toka prevzame sistem Grand Central Dispatch. Zahvaljujoč njenim programom so postali bolj produktivni.

  OpenCL

  Da bi Apple Macintosh lahko izvajal resne računalniške operacije, je bila zasnovana funkcija Open Computing Language. Moč računalnika, ki je bila prej zapravljena, je prejela dodatno obremenitev. To je specializiran grafični koprocesor. V ta namen so strokovnjaki (z uporabo OpenCL) spremenili nekatere svoje aplikacije. Te tehnologije so že priznale NVIDIA, ATI in Intel.

  QuickTime X

  Tehnologija je bila uvedena v devetdesetih letih. Glavni namen - je podpora in obdelava večpredstavnostnih datotek. Izboljšana je najnovejša različica operacijskega sistema QuickTime - pojavil se je posodobljen vmesnik in podpora za posodobljene kode. Izboljšane funkcije omogočajo uporabniku nove funkcije. Vse Apple tehnologije so oblikovane za izboljšanje udobja blagovne znamke.

  Namestitev nove različice operacijskega sistema

  Če želite nadgraditi različico operacijskega sistema Mac OS, morate med nameščanjem sistema z zagonske diskete pritisniti tipko Alt. Nato izberite možnostzagon z diska in namestitvenega jezika. Namestitveni zaganjalnik mora izbrati HDD in klikniti gumb "Nadaljuj". Program bo predlagal nameščene objekte, med drugim:
 • operacijski sistem sam;
 • podpora tiskalnika (če izberete to možnost, bo sistem po namestitvi sam naložil gonilnik, ki ga ni mogoče zagnati, ko bo tiskalnik kasneje povezan);
 • dodatne pisave;
 • jezikovni paketi (odstranitev potrditvenega polja iz te možnosti lahko shrani vsaj 162 GB prostora na disku);
 • Х11 (predmet je bolje prepustiti izbranemu);
 • ​​
 • Rosetta (omogoča zagon aplikacij, razvitih za PowerPC na platformi Intel);
 • Hitri čas 7.
 • Ko je namestitev končana, vas bo računalnik pozval, da ga znova zaženete. Po ponovnem zagonu morate izbrati državo prebivališča, razporeditev tipkovnice, nastaviti omrežno povezavo, vnesti podatke za prijavo in tako naprej. Na tej namestitvi bo Snow Leopard uspešno zaključen.

  Sorodne publikacije