Push vsebine: Kako v celoti in popolnoma odstraniti virus?

Danes lahko na internetu najdete veliko virusov. V zadnjem času je virus postal bolj aktiven v oglaševanju, ki je večinoma opredeljeno kot Adware. Ampak, kljub dejstvu, da je velika večina od njih odstrani iz računalnika preprosto, med njimi so zelo nevarne in nestandardne grožnje. Eden od teh je virus Content Push. Kako ga odstraniti, se bo štelo za čim bolj podrobno. Kmalu se pogovorimo o tem, kaj ta aplet predstavlja.

Push vsebine: Kaj je ta program?

Pravzaprav tega virusa ni mogoče imenovati apleta ali dodatka. Dejstvo je, da je nameščen v računalniškem sistemu v obliki enega programa in več komponent (Google Search, Save in Mediapass). Včasih se lahko programi, kot so AdClick, HP Defender, HandlerService, Content Defender itd.


, namestijo kot dodatne grožnje programske opreme,
Učinek virusa na sistem je videti tudi nestandarden. Težava ni niti v tem, da je v brskalnikih nameščena kot nadgradnja, ob obisku strani pa objavlja ogromno oglaševanja ali namesti lastne preusmeritve na oglaševalske ali virusne vire. Tudi v zaprtih brskalnikih se na namizju ali v sistemskem pladnju prikaže oglas (pasice, pop-up oglasi itd.). Seveda, vse to vodi k dejstvu, da je sistem, ki se imenuje, prenatrpan z začasnimi datotekami, in povečuje obremenitev sistemskih virov. Na koncu aplikacija začne ukrastiuporabniški podatki (prijave, gesla, podatki o bančni kartici).


In če se ugotovijo prvi znaki takšnega vpliva, morate nemudoma razrešiti vprašanje, kako odstraniti Push vsebine. To ni zelo težko narediti, vendar, da se znebite virusa za vedno, morate upoštevati nekatere nianse.

Kako odstraniti vsebino Push News z optičnimi čitalniki

Torej, če imate na dosegu prstov zaščitno programsko opremo za preprečevanje oglaševanja (po možnosti prenosno in ne stacionarno), je najbolje, da takoj dokončate celoten pregled sistema. Na podlagi praktičnih razlogov je mogoče priporočiti ustrezne skenerje iz Malwarebytes ali istega Dr. Web CureIt !, ki v večini primerov pomaga pri nevtralizaciji grožnje. Kaj pa, če taki programi niso na voljo in se virus ne opira na sistem? V tem primeru je vprašanje, kako se znebiti vsebine Push, mogoče rešiti z ročnim odstranjevanjem virusnih komponent.

Odstranjevanje virusa s pomočjo sistema

Najprej morate poklicati "Upravitelja opravil" in dokončati vse aktivne procese v njem, ki ustrezajo imenam komponent virusa, ki so bile navedene zgoraj. Nato se morate prijaviti v razdelek Samodejno varnostno kopiranje in onemogočiti nevarnost AutoStart skupaj s sistemom. Poiščite jeziček na sistemih Windows pod deseto možnostjo v konfiguratorju (msconfig v ukazni vrstici za zagon) in v sistemu Windows 10 - neposredno v upravitelju opravil.
Po tem, lahko nadaljujete neposredno z vprašanjem, kako odstraniti Push vsebine. Najprej uporabite standardni oddelek programov in komponent, ki se nahajajov "Nadzorni plošči", s seznama katerih so izbrisani vsi zgoraj omenjeni programčki. Za udobje je seznam najbolje razvrščen po datumu namestitve in se znebite vseh programov, ki so bili nameščeni na dan nevarnosti prodora v sistem (prav tako je zaželeno, da odstranite vse sumljive programe, ki jih uporabnik trenutno ne namesti).
Nato morate poiskati sam virus in imena oddaljenih programov v registru (regedit, Ctrl + F) in v Raziskovalcu poiskati in odstraniti ostanke. V upravitelju datotek opravilo olajšuje dejstvo, da so v večini primerov vse datoteke programčkov virusa v istem imeniku. Naslednji korak pri reševanju vprašanja, kako odstraniti Push News, je odstraniti virusne dodatke (plošče, razširitve) v spletnih brskalnikih s poznejšimi spremembami v zagonskih straneh in iskalnikih. Za poenostavitev dejanja lahko uporabite sredstva za popolno ponastavitev nastavitev na tovarniško stanje.
Nazadnje, s pomočjo lastnosti bližnjic brskalnika, morate preveriti, ali obstaja vrstica vrste objekta za imenom brskalnika z razširitvijo EXE nekaj drugega. Če so registri zaznani, jih je treba odstraniti in shraniti. Šele takrat lahko znova zaženete računalniški sistem.

Odstranitev s specializiranimi sredstvi

Kot močno orodje za popolno odpravo tega virusa z avtomatskim iskanjem in odstranjevanjem ostankov, je mogoče svetovati deinstalacijske programe, kot je iObit Uninstaller, ki je zdaj na voljo v različici 7.1.Kako odstraniti vsebino Push s to aplikacijo? Za začetek postavite paketno brisanje, izberite vse želene programčke, naredite standardno odstranitev, omogočite napredno skeniranje in odstranite najdene preostale komponente, tako da aktivirate vrstico za uničenje datoteke.
Kaj je pri roki, ko ga odstranite samodejno po vnovičnem zagonu sistema, v primeru, da skenirate antivirusno ali anti-oglasno aplikacijo.

Namesto rezultata

Še vedno je treba dodati, da je opisani virus preprosto odstranjen, vendar ni viden v sistemu, ko je glavni applet nameščen, vendar je razdeljen na več delov, zato je treba prednost dati programom, ki so bili opisani zgoraj. Če jih ne izbrišete, se lahko nevarnost ponovno aktivira.

Sorodne publikacije