MSI N1996 - opis in funkcije

Ta članek bo opisal MSI N1996 - matično ploščo. Opis in značilnosti so opisane spodaj. Ta naprava je odlična za izdelavo računalniškega sistema, ki temelji na Socket 754.

Niša

MSI N1996 vključuje različne vrste slotov, ki vam omogočajo uporabo zastarelih komponent skupaj z novejšimi spremembami strojne opreme. Opisane zmožnosti nam omogočajo optimalno konfiguracijo osebnega računalnika v vsakem posameznem primeru. MSI N1996 vam omogoča, da sistemsko enoto dobite primarno in sekundarno. "Socket 754" je namenjen tej niši. Glavna omejitev je majhen seznam procesorjev, ki je bil razvit za to platformo. Ta seznam vključuje naslednje rešitve: Athlon 64 in Septron. Za segment visoko zmogljivih rešitev je bil ustvarjen "Socket 939". Slednja možnost ima izboljšan OCP krmilnik, podpira produktivnejše modele CPU in relativno visoke hitrosti polprevodniških čipov.

Lokacija elementov

Torej, pred nami MSI N1996. Opis, značilnosti in lokacija posameznih elementov bodo navedeni spodaj. Naprava tega modela temelji na enem samem čipu, ki služi kot južni most. Druga komponenta je integrirana v CPU. Desni rob matične plošče je dodeljen integriranim vhodnim vratom. Na levi strani so vrata za pogone SATA in IDE, kot tudi priključki za napajanje in pomnilniške reže OPERATING. Priključek procesorja je strogo v sredini. Pod njim je južni most. Spodajskupine celic za namestitev zunanjih krmilnikov. V spodnjem desnem kotu so priključki za povezovanje krmilnih elementov, kot tudi zaslon na sprednji plošči.

Chipset

Matična plošča MSI N1996 temelji na nizu sistemske logike NForce 4. Razvil jo je NVidia. Ta čipov vključuje en sam čip, ki omogoča interakcijo s krmilniki. Socket 754 je priključek za procesor, ki služi kot osnova za ustvarjanje naprave, ki nas zanima. Ta platforma ne podpira dvojedrnih procesorjev.

Druge funkcije

MSI N1996 ima dve PS /2 priključki. Omogočajo priključitev tipkovnice in manipulatorja. Oblika vključuje tudi štiri vrata USB 2.0. S temi komponentami je vmesnik s perifernimi napravami. Takšna sredstva so lahko skenerji, tiskalniki in druga oprema. S priključkom RJ-45 lahko v računalnik priključite osebni računalnik. Nudi nabor avdio vrat, ki vam omogočajo ustvarjanje akustičnega sistema. COM zagotavlja interoperabilnost z zunanjimi napravami ustreznega standarda. Tudi tiskalnike lahko povežete z zastarelimi spremembami. V ta namen je na voljo priključek LPT. Obstajata dve reži za delovanje pomnilnika. Podpira standard pomnilnika, katerega delovna frekvenca doseže 400 MHz. Enokanalni OCP krmilnik. Seznam razširitvenih rež je sledeč: trije PCI-ji za priključitev zunanjih krmilnikov, 16X PCI-Express za povezovanje z diskretnim grafičnim pospeševalnikom.

Ocene

Podrobno smo opisali matično ploščo MSI N1996. Pregledi so navedeni spodaj. V času lansiranja na trg te naprave uporabniki in strokovnjaki v svojih ocenah ni mogel pokazati nobenih napak na matični plošči. V pregledih se ta rešitev imenuje optimalna za Socket 754 ob upoštevanju razmerja med stroški in koristmi. Vendar ne smemo pozabiti, da je od izdaje naprave, ki nas zanima, minilo že veliko let, tako da jo danes vse pogosteje razpravljajo ljubitelji moderne tehnologije. Socket 754 je zdaj zastarel. Za povečanje produktivnosti morate izvesti večjo nadgradnjo elementov računalniškega sistema. Še danes lahko kupite opisano napravo. Poenostavite oglase drugih ljudi. Matična plošča v okvarjenem stanju, ki pa ima možnost okrevanja in uspešnega popravila, je mogoče kupiti za približno 150 rubljev. Če govorimo o popolnoma delujoče opreme, bo moral plačati do 500 rubljev. Nakup te rešitve je smiseln, če nujno potrebujete obnovitev delovanja osebnega računalnika, ki temelji na platformi, in zato nimate dodatnih orodij za preklop na produktivnejši procesorski priključek.
Do leta 2006 se je ohranila največja ustreznost opisane naprave. Po tem se je pojavil AM2. Govorimo o produktivnejših rešitvah v primerjavi s Soketom 754. Tip procesorskega priključka AMD je bil bistveno spremenjen. Zato lahko govorimo o zgoraj opisani opremi koto zastareli fizični strani. Računalniki, ki temeljijo na takšni napravi za izvajanje številnih nalog, zahtevajo nadgradnje. Možnosti takšne tehnične rešitve zadostujejo za izvedbo najmanj zahtevnih nalog. Mimogrede, podvojitev pomnilniških plošč z zmanjšano zmogljivostjo ne bo prinesla učinka takšni konfiguraciji opreme.

Sorodne publikacije