Prilagajanje predvajalnika kasete: navodila in priporočila

Preden ugotovite, kako nastaviti kasetni snemalnik, bi želel opozoriti na dejstvo, da so vsa dejanja, ki bodo razkrita v članku, namenjena samo uporabnikom, ki so prvič uporabili to avdio napravo. Vodnik je zelo preprost in v njem ni nič nadnaravnega. Prav tako je pomemben pogoj za dobro nastavljen zvok pravilna nastavitev komponent. Pomembno je razumeti namestitev opreme in ustrezno delovanje zvočnega sistema. Da bi olajšali navigacijo v težkih časih, bomo v članku prilagodili nastavitve Pioneerja, enega najpreprostejših avdio sistemov. Model ima dolgo ime Pioneer DEH-1900UB in je bil izdan pred kratkim - leta 2017. Ne bojte se, če se ime ne ujema z zgoraj navedenim. Vprašanja o namestitvi snemalnika "Pioneer" ne bi smela nastati, ker so vsi modeli podobni in imajo enak meni. Problem lahko nastane le pri procesorjih, ki se razlikujejo od njihovih predhodnikov.


Izenačevalnik

Najprej bi želel razmisliti o EQ. Omogoča vam, da glasbo naredite bolj enako, povečate in znižate nizke frekvence ter vam pomagajo pri nastavljanju srednjih ali visokih radijskih valov. Toda pri prilagajanju zvoka na kaseti je pomemben pogoj, da ga na začetku ne ureja celotno območje, ampak le nekateri frekvenčni pasovi. Sprejemniki se razlikujejo po teh lastnostih in so lahko petih vrst: 80250800 25008000 Hz.

Nastavitve izenačevalnika

Za prilagoditevIzenačevalnik, pojdite v glavni meni in v razdelku »Zvok« poiščite postavko EQ. Mimogrede, v njej lahko izberete tudi standardno nastavitev, če ne želite več razumeti. Za tiste, ki so trdno odločili, da gredo do konca, znotraj te postavke je niz načinov. Preklapljanje iz enega v drugega je mogoče preko menija in preko krmilne palice, ki je nameščena poleg EQ.


Najprej morate nastaviti frekvenčne parametre tako, da najprej izberete to možnost v meniju. Nato z vrtenjem krmilne palice izberite frekvenco izenačevalnika. Nato znova pritisnite krmilno palčko in prilagodite položaj, ki je bolj primeren za dušo. Vrednosti bodo od -6, kar pomeni slabljenje, in do 6, kar pomeni pridobitev. Če strogo ravnamo v zgornjih odstavkih, lahko eno izmed frekvenc glasneje, drugo pa tišje. Obstajajo tudi kasetofoni z navigatorjem in zaslonom na dotik, ki ne bo samo prilagodil vseh funkcij izenačevalnika, temveč bo zagotovil tudi dodatno udobje pri potovanju.

Glasbene preference

Za določanje izenačevalnika ni dokončnega okusa. Vsaka oseba izbere določene načine na svoje uho, odvisno od glasbe ali zvrsti, ki mu je všeč. Toda, če obstajajo kakršni koli dvomi, bi rad dal nekaj nasvetov za prilagoditev določenega glasbenega stila:
 • Za težko glasbo je priporočljivo povečati frekvence nizkih tonov do 80 Hz. Ne pretiravajte, najbolje je pustiti v območju od +1 do +3. Ritmični ali tolkalni instrumenti naj zvok približno približno 250 Hz.
 • Za ljubitelje operne umetnosti je treba igralno palico na kaseti vrniti na 250-800 Hz. Prav tako je treba omeniti, da je priporočljivo, da so moški glasovi nižji, ženske pa zgoraj.
 • Za občudovalce elektronske glasbe bo ustrezala frekvenca 2500-5000 Hz.
 • Na koncu razdelka bi rad omenil, da je nastavitev izenačevalnika pomemben postopek, s tem orodjem pa lahko zvok fino nastavite tudi s šibko akustično opremo v avtu.

  Frekvenca filtra

  Nastavitve filtra niso nič manj pomembne kot nastavitev izenačevalnika. Če upoštevate visokoprepustni filter, bo lahko, če je pravilno konfiguriran, sposoben obrezati interferenčne frekvence zvoka, ki se vnašajo v vir zvoka. Filtriranje je izvedeno, ker ima večina naprav majhno zaslonko na ojačevalniku, zaradi česar je zvok zelo slab, tudi če se ne vklopi celotna glasnost. Če želite nastaviti visokoprepustni filter, pojdite na High-passFilter in nastavite frekvenco na 50 ali 63 Hz. Po namestitvi je priporočljivo, da greste na začetni meni in preverite rezultat. Preverjanje je najbolje opraviti na količini 30. Če kakovost glasbe ni zadovoljena, lahko omejitev povečate na 80-120 Hz. Toda te nastavitve je najbolje opraviti postopoma, sicer bo zvok še slabši, kot je bil. Pioneer-jevi sprejemniki imajo tudi način regulacije dušenja frekvence. Ima le dva položaja - 12 in 24 dB. Najbolje je, da se odločite za zadnjo.

  Nizkopasovni filter

  PoNastavitev Notranji zvočnik lahko začnete nastavitev zvočnika, ki sodeluje slab sprejemnik. Za naprave so potrebne nizke filtra, ki pomaga buffer nabrežje in zvočnike. Delovanje za vzpostavitev radia, ko je subwoofer potrebuje nego. Ko je bila odstranjena sistem zvočnikov z basom, je mogoče slišati glasen in visoko kakovost zvoka. Potem pa, kot smo že omenili, se morate povezati našo zvočnikov subwoofer. Da bi to naredili, pojdite v meni in izberite oddelek, ki je nastavitev Buffalo.
  V meniju obstajajo tri točke:
 • mejna frekvenca. Če pogledate, nič ni zapleteno. Nič posebno vrednost, vendar je priporočljivo, da namestite v razponu od 63 do 100 Hz.
 • volumen. Ta dodatna pojasnila ne, in človek sam ima pravico, da izbere katerega moč je prav za njega.
 • nagib atenuacija frekvenc. Malo je podobnost z izenačevalnik, ker imata dva načina - 12 ali 24. Tako kot v prejšnjem primeru, priporočene za 24.
 • Prilagoditev radijske

  Karkoli pravijo, ampak prenesli na palica glasbe lahko kmalu postane dolgčas in ne bo povzročila ta čustva so začeli uporabljati radio. Mnogi vozniki še vedno raje poslušati radio, medtem ko na potovanju. Če ste vzeli magnetofon "Pioneer", potem je radio nastavitve enostavno. Samo izberite ustrezno vrsto in nekaj postaj.

  Obstajajo trije načini za prilagoditev radio
 • Samodejno uglaševanje.Za izvedbo te preproste operacije je dovolj, da najdete točko menija BSM in izberete samodejno iskanje. V nekaj minutah bo sprejemnik našel najboljše postaje in ponudil, da jih izbere s seznama. Če seznam ni zadovoljen, lahko znižate zahteve, nato pa bo kasetofon zmanjšal frekvenco in izbral manj kakovostne radiodifuzijske kanale.
 • Polavtomatska namestitev. Medtem ko ste v načinu za nastavitev radia, morate pritisniti gumb "Desno" in počakati nekaj sekund. Nato se na zaslonu kasete izvede skeniranje in sistem bo naredil skoraj isto stvar kot pri samodejnem. Edina razlika je, da frekvence ni treba prilagajati.
 • Ročna nastavitev. V tem načinu je vredno večkrat pritisniti na znani gumb "Desno" in preklopiti na določeno frekvenco. Po tem bodo vse najdene postaje shranjene v pomnilniku.
 • Na kasetofon lahko shranite približno 18 radijskih postaj, ki se preklopijo z enim klikom na gumb.

  Demo način

  Po nakupu dolgo pričakovane naprave mora uporabnik vedeti, kako ponastaviti sprejemnik iz demo načina. Na splošno je namenjen za pred-prikazovanje naprave v trgovini, vendar ta način ni primeren za stabilno delovanje. Seveda ga lahko uporabimo, vendar nenehno bledi zaslon in tekoče informacije verjetno ne bodo prinesle zadovoljstva.
  Prekinitev načina delovanja temelji na naslednji tehnologiji:
 • morate vstopiti v skriti meni in izklopiti predvajalnik kasete, medtem ko pritiskateposeben gumb, imenovan SRC.
 • Premaknite krmilno palčko v točko DEMO in premaknite puščice v način izklopa.
 • Nastavitev datuma in ure

  V meniju nastavitev lahko nastavite tudi datum in čas. Obstaja posebna funkcija "Nastavitev ure", kjer lahko izberete priročno obliko prikaza iz krmilne palice in nastavite datum in leto.
  S sklepom o članku lahko rečemo, da je uglaševanje magnetofonskega traku mogoče izvesti samostojno, brez pomoči strokovnjakov. Pravilno izvedeni ukrepi bodo dali kakovosten zvok in odličen zvočni učinek, tudi na najcenejši opremi.

  Sorodne publikacije