Digitalni klavir Yamaha P 35: navodila, opis

Digitalna pianina P-serije Yamaha vključuje najboljše sintetizatorje tega proizvajalca. Mnogi pianisti so zadovoljni, da imajo celo kratek sestanek s takšnimi modeli, kot so P-155 P-95 in P-105. Vsi so resnična umetniška dela, in od klavirja Yamaha P-35 samo ne raztrga oči. Ta sintetizator naredi ljubezen od prvega pogleda in je pripravljen postati njen lastnik prej. Glasbeniki, ki iščejo cenovno ugoden, eleganten in kakovosten instrument, bodo brez dvoma našli utelešenje vseh svojih želja v tem modelu. Dovolj je, da nekaj časa preživite z elektronskim klavirskim podjetjem "Yamaha" in da ga ne bo mogoče ločiti. Značilno je, da se pregledi digitalnih klavirjev začnejo z oceno njihovega oblikovanja in stila, vendar je v tem primeru bolje začeti s tem, kar najbolj ujame ta model - njegov zvok. Včasih je nemogoče kar najbolje izkoristiti elektronski glasbeni instrument preprosto zato, ker je njegova funkcionalnost neznana. Potreben je čas, da se z njimi seznanite. Po mnenju uporabnikov so prvič slišali, da je Yamaha P-35 drugi volumen električnih klavirskih zvokov zelo podoben Fender-Rhodesu.

Tehnologija sondiranja

Elektronski klavir - ni edini ton sintetizatorja. Naprava omogoča predvajanje 10 različnih glasbenih instrumentov. Zvok "Royal 1" je popolnoma neverjeten. Natančno prenaša zvok akustičnega klavirja, ki ga Yamaha reproducira na posnetkih pristnih koncertnih glasbil. Obstaja tudi alternativni klavirski ton zjasnejši in sodobnejši zvok. Prvi električni klavir se odlikuje s sodobno sintezo frekvenčne modulacije, drugi pa je podoben starinskemu rodezijskemu klavirskem zvoku. Obstajajo tudi 2 čudovita organa, prostorni šivasti del, 2 čembali in vibrafon.
Naprava nima veliko funkcionalnosti, vendar ponuja več učinkovitih učinkov. Obstajajo 4 različne vrste reverb, na žalost, brez chorus - s funkcijo nalaganja dveh glasov, ki prenašajo višino zvoka, občutljivost na silo pritiska na tipke in nadzor metronoma. Po mnenju uporabnikov so zelo zadovoljni s poskusi s prekrivanjem električnega klavirja nad strunami, kar omogoča, da se za trenutek počutim kot Herbie Hancock.

Zvok naprave je podprt z lastno Yamahino rešitvijo - tehnologijo za stereo ojačanje z naprednim valovnim pomnilnikom (AWM). Ta sistem vključuje 3 ravni velikega koncertnega klavirja in jim zagotavlja pianist. Kdorkoli je igral na sintetizatorju, klavirju ali trdnjavi, sistem AWM omogoča napravi, da se ustrezno odzove, da zagotovi najboljši zvok. Elektronski klavir Yamaha P-35 ponuja samo 32-tonsko polifonijo, čeprav se uporabniki ne pritožujejo zaradi izgube glasbe.

Oblikovanje

Preprosti in jasni toni Yamahe P-35 odlično ponazarjajo čisto in elegantno obliko. Digitalni klavir je narejen v minimalistični tradiciji mnogih sintetizatorjev, z majhnim številom kontrol in maksimalno uporabo kombinacij gumbov. Na vrhu napravenameščeno stikalo za vklop, nadzor glasnosti, funkcijski gumb, dolge reže dveh 12-cm 6-vatnih zvočnikov in logotip proizvajalca. Morda za nekatere to ni dovolj, vendar se večina strinja, da je takšna izvedba odlična za ta model.

Standard stopnjevanega kladiva

Tipkovnica P-35 je podprta s sistemom Graded Hammer Standard (GHS), ki pianistom omogoča, da obdržijo veščine igranja pravega glasbila, ne da bi se pri tem zatekali k njemu. Čeprav se to izvajanje ne nanaša na vrhunski sistem GH3, GHS zagotavlja več kot uravnoteženo ravnotežje ključev pri reprodukciji dejanske zmogljivosti akustičnega kladiva za klavir. Gradacija poteka po vsej tipkovnici - težja kot bas in lažja v smeri visokih tonov. Digitalni klavir Yamaha P-35 ima standardno 88-ključno tipkovnico dolžine 1326 mm in širino 295 mm, naprava tehta 115 kg, tako da pri izbiri kraja v hiši ali potovanju v drugo mesto ne bi smelo biti težav.

Dodatek

Proizvajalec proizvaja številne povezane dodatke, od katerih so nekateri namenjeni izboljšanju zasnove modela. P-35 prihaja izključno v čudoviti črni barvi, zato je Yamaha L-85 stojalo idealna dopolnilna možnost. Za Sustain lahko kupite pedal v stilu klavirskega modela FC4 ali FC5. Oba Yamaha P-35 dodatki se imenujejo uporabniški pregledi kot odlične možnosti. Elektronski klavir ima standardno vtičnico za slušalke, zato boste za najboljšo kakovost poslušanja morali kupiti nekaj studijskih slušalk.

Vmesnik

Na žalost Yamaha P-35 nima priključka USB. Vendar pa obstajajo vhodna in izhodna vrata MIDI, tako da se lahko uporabnik poveže s sintetizatorjem iz katerega koli računalnika ali tabličnega računalnika ali celo druge MIDM naprave. Elektronski klavir se lahko uporablja tudi kot midi krmilnik s 16 različnimi bakrenimi kanali.

Yamaha P-35: Priročnik za priključitev

Za pripravo klavirja na priključek DC IN priključite napajalnik in napajalnik. Napajanje lahko vklopite s pritiskom na gumb Stanje pripravljenosti /Vklop na nadzorni plošči. Lučka omrežja bo zasvetila. Prilagajanje glasnosti omogoča drsnik Master Volume. Slušalke so priključene v telefonski priključek na zadnji strani. Na voljo je tudi priključek Sustain za priključitev kabla pedala. V tem primeru model FC3 omogoča uporabo funkcije za pritiskanje na polovico za jasnejši zvok nizkih tonov.

Nastavitev instrumenta

Z gumbom Grand Piano /Function lahko izberete barvo. V tem sintetizatorju reproducira zvok "Royal 1". Če želite nastaviti drug ton, držite gumb, pritisnite eno od tipk C0-A0 ali dva, da prekrijete različne instrumente. Odmik oktave se izvede s kombinacijo funkcije in F5 (-1), F # 5

, G5 (+1) za prvi ton in G # 5 (-1), A5

, A # 5 (+1) za drugo. .
Ravnotežje med obema orodjema se prilagodi s kombinacijo Fn + B5 za zmanjšanje in Fn + C6 za povečanje višine zvoka za 1 korak v območju od -6 do +6 ali Fn + C # 6 za izenačenje. Način Duo omogoča možnost za dva umetnikaNe igrajte nobenega instrumenta hkrati v območju ene oktave. Vzrok je kombinacija tipk Fn + D3. Tipkovnica se nato razdeli na točko E3. Izhod se izvede s ponovnim pritiskom na Fn + D3. Izberete lahko reverb način s kombinacijo funkcijskega gumba in C5 (soba), C # 5 (dvorana), D5 (velika koncertna dvorana), D # 5 (scena) in E5 (brez učinka) tipk. Prilagoditev občutljivosti tipkovnice na silo pritiska od šibke do močne omogoča kombinacijo Fn + A2-C3. Model omogoča povečanje ali znižanje frekvence vseh beležk, zaradi česar je lažje igrati v kompleksnih tonih ali prilagoditi zvok sintetizatorja glasu izvajalca ali drugih instrumentov. Kombinacija Fn + F6 zmanjša ton za 1 polton, Fn + F # 6 pa ga dvigne. Prvotno višino zvoka lahko ponastavite s kombinacijo tipk Fn + G6. Zvok celotnega instrumenta lahko nastavite na natančnost do 02 Hz, tako da kombinirate Fn + G # 6 s tonom navzdol in Fn + A6 ga povečate. Sočasno pritiskanje funkcijskega gumba in tipke C1-A1 omogoča poslušanje demo posnetkov in A # 1-G2 - vgrajene pesmi.

Metronom

Metronom se zažene in ustavi s kombinacijo tipk Fn + E3. Časovno razmerje lahko zmanjšate s kombinacijo tipk Fn + E4 in povečanja - Fn + F4. Nastavitev tempa od 32 do 280 se izvede s pritiskom funkcijske tipke in tipk F3-D4, ki ustrezajo številskim vrednostim od 0 do 9. Če želite nastaviti tempo «90», morate pritisniti F3

, D4
in nato večkrat pritisniti Fn. in F3

. Obnovi privzeto vrednost 120 s kombinacijotipke Fn + D # 4. Obseg metronoma se spreminja v smeri zmanjševanja s kombinacijo Fn + F # 4 in povečanjem - Fn + G4. Privzeta vrednost za tipke Fn + G # 4 je obnovljena.

Sklep

Seveda se ne bodo vsi uporabniki občudovali na Yamahi P-35. Lepota glasbila je, da se navdih in komunikacija z njim lahko zgodi kadarkoli hočete in nikoli ne veste, kaj točno povzroča združitev človeka in klavirja. Tudi če se to ne zgodi, bi morala biti presenetljivo nizka cena digitalnega klavirja te kakovosti, enaka $ 450, odločilni argument v njeno korist.

Sorodne publikacije