Bat PNPD: zahteve za delovanje, vrste napak in načelo delovanja

V zadnjem času je vedno več ljudi začelo uporabljati dizelska vozila. In za to obstajajo razlogi. Da, to je visoko kompresijsko razmerje, nizka poraba goriva, dober oprijem pri nizkih vrtljajih. Ena glavnih komponent dizelskega sistema za gorivo je črpalka. V svoji zasnovi je vključen tudi bat črpalke za vbrizgavanje goriva. Kaj je ta podrobnost in zakaj je potrebna? Pogovorimo se o tem v našem trenutnem članku.

Značilnosti

Osnova visokotlačne črpalke za gorivo je posebna črpalka. Vsebuje bat (bat) in valj z majhno obliko rokavov. Ta par delov je izdelan iz jekel visoke trdnosti, saj deluje pod visokim tlakom.
Par črpalk za gorivo opravlja funkcijo ustvarjanja tlaka goriva, ki je potreben za nadaljnje škropljenje v zgorevalni komori. Upoštevajte, da je ta mehanizem zelo natančen. Glavna značilnost para PNVT (vključno z Zexel) - je natančna doza goriva in regulacija njenega tlaka.


Naprava

Ta vozel je sestavljen iz dveh utorov:
 • Spirala.
 • Vzdolžni.
 • Par vključuje 4 rokavov in 5 batov. V prvem delu sta 2 kanala - obvoznica in podvodna. Oba sta skupaj povezana z zgorevalno komoro. Nad parom je priključek s podložnim stožcem. Zaradi visoke natančnosti notranje obdelave jeklenke lahko bat PNVD deluje pri tlaku do 200 MPa.Značilnosti takšnih črpalk presegajo stopnje običajnih črpalk za gorivo z batom.
  Doziranje goriva poteka na račun giba bata. Torej se lahko količina mešanice spreminja v večji ali manjši smeri, odvisno od načina delovanja motorja. Zahteve za sestavo teh elementov so precej visoke - povezava med notranjo in zunanjo površino jeklenke ne sme presegati 3 mikronov.


  Bat v črpalki za gorivo ima v ohišju tirnico. Vozi zobati sektor. Zaradi tega se sam upravljata cev (valj). Premakne rotor motorne gredi. To se doseže z doziranjem cikličnega dovoda brez spreminjanja giba bata.

  Načelo delovanja

  Algoritem mehanizma temelji na izmeničnih gibanjih dveh glavnih delov. To je valjast bat in rokav. Med izmeničnimi gibi je v črpalki sesanje goriva. Vbrizgavanje poteka skozi posebne odprtine na rokavu. Upoštevajte, da je glavna naloga takšnega mehanizma kot bata, da odlaga gorivo in ga napaja v valje. Razen za točen volumen, naj bi to gorivo prišlo v valje samo v določenem trenutku. Za delo mehanizem izvaja brez okvare, da ta par mehanizmov so visoke tehnične zahteve.
  Tako pri delu PNVD obstaja strop kanalov visokega tlaka med batom in cevjo za gorivo. To se doseže z zmanjšanjem tlaka goriva, ki je potreben za hitro in natančno zapiranje razpršilnih šob. To je delo mehanizmovpreprečuje pojav kapljic goriva. Ko se cikel vbrizga, se stožec tlačnega ventila dvigne navzgor. Nadalje se gorivo pod visokim tlakom dovaja v razpršilnik, ki prehaja skozi držalo ventila in cev za gorivo. Pri odpiranju drenažnega kanala se tlak v komori zmanjšuje. Vzmet na sesalnem ventilu potiska telo bata na sedlo. Ta proces je cikličen. To se zgodi do trenutka, ko bat ponovno ne začne z delom.

  Zahteve za delovanje

  Par PWB-jev bata Bosch je mehanizem, ki med delovanjem zahteva posebno pozornost. Zlasti to zadeva kakovost uporabljenega goriva. Pri delu na paru bata je potrebno izključiti prisotnost delcev vode in prahu v gorivu. Zakaj za ta mehanizem veljajo tako visoke zahteve? Vse je zelo preprosto. Ko voda vstopi v delovno površino čepa bata in mazalni film izgubi svojo celovitost. Posledično se poveča trenje sile par elementov. Posledica tega je segrevanje in nadaljnja deformacija delov.
  Kar se tiče prašnih delcev, lahko povzročijo zagozdenje mehanizma para bata. Navsezadnje je delovni razmik med valjem in batom 00018 milimetrov. Čas je za izvedbo diagnostike delov, da se prepreči njihova prezgodnja odpoved. Ugotavljamo tudi, da se par bata TNDD 4d56 razlikuje po kompleksnosti. To je posledica visoke natančnosti izdelave delov.

  Podrobnosti o motnjah v delovanju

  Pogoste napake - blokiranje bata v valju. Kako diagnosticirati mehanizem? Za to preverite pretok batapri namestitvi para pod kotom 45 stopinj. Prisotnost korozijskih sledi na delovni površini vodi do izgube tesnosti. Takšna napaka se odpravi s ponovno montažo mehanizma. Kako to delajo? Puša in bat se drgne do hrapavosti 0,01 mikronov. Dovoljena koničnost ne sme presegati 04 mikronov, ovalnost pa je 02 mikronov. Nato pa je bat TNVD razdeljen na velikostne skupine s presledkom 4 mikronov. Podrobnosti se izberejo glede na ustrezne pušo. Po čiščenju se mehanizem opere z bencinom in zbere nazaj.
  Naslednja napaka je inkrustacija ali razpok v odprtinah. Lahko jih spremljajo praske, praske in povečanje premera dovoda. V tem primeru se izmeri obraba delovne površine rokava. Določite stožčasto in ovalno odprtino. Če parameter ne ustreza normi, se predmet lahko spremeni. Kovinski odklon ali razpoke so pomanjkljivosti, ki jih ni mogoče obnoviti.
  Kakšne so napake na parih bata TNVD? To se lahko določi z zmanjšanjem moči motorja in povečano porabo goriva. V prostem teku je tudi nestabilno delovanje motorja.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, da gre za par batov. To je sestavni del črpalk za gorivo dizelskih motorjev, ki delujejo pod visokim tlakom in z visoko natančnostjo. Osnovne zahteve za delovanje so visokokakovostno gorivo. Delo bata ima škodljiv vpliv na vodo in umazanijo, ki pospešuje korozijske procese in vodi do pojava zadrivov.

  Sorodne publikacije