Grafični pospeševalnik NVidia GeForce GT 640: funkcije, pregledi in funkcije

Vmesnik za grafiko srednjega razreda 2012 s cenovno ugodnimi cenami in cenovno ugodnimi tehničnimi specifikacijami se nanaša na NVidia GeForce GT 640. Specifikacije adapterja zagotovo niso vidne, vendar je bila njegova prisotnost v računalniku ob začetku prodaje v celoti dovolj, da bi v tem trenutku zagnali večino igrač. Gre za to grafično kartico in njene značilnosti bodo še v jeziku.

Grafični nišni adapter

Grafični pospeševalci kalifornijskega podjetja NVidia za stacionarne sistemske enote so običajno razdeljeni v dve veliki skupini:
 • odločitev na najvišji ravni z visoko hitrostjo, visoko porabo energije in visokimi stroški. Tudi tehnične specifikacije v zvezi s tem so dejansko zunaj konkurence. Video kartice te skupine imajo v naslovu kratico GTX.


 • Druga skupina grafičnih adapterjev v tem vodilnem proizvajalcu takih izdelkov je označena z oznako GT. V tem primeru je zmogljivost video podsistema veliko nižja, tehnične specifikacije - bolj skromne, cena pa je na voljo. Spada v to skupino naprav NVidia GeForce GT 640. Funkcije izdelka so ponovno potrjene.
 • Specifikacije adapterja

  Parametri NVidia GeForce GT 640 so bili dobri (kot leta 2012) Specifikacije te računalniške komponente so bile naslednje:
 • Kodno ime čipa je GK107. Arhitektura - Kepler.
 • Proizvodna tehnologija - 28 nm.Število tranzistorjev - 13 milijard kosov.
 • Delovna frekvenca jeder in jeder CUDA je 900 MHz.
 • Število blokov CUDA je 384.
 • Število TMU na tekoči trak je 32.
 • Število modulov ROP je 16.
 • Na ravni programske opreme sistema, tehnologije DirectX in OpenGL. Njihove različice so bile 11,0 in 4,3.
 • Število priključkov je 3. 2 digitalni DVI (največji format slike - 2560 x 1600) in 1 analogni - VGA (2048 x 1536). • Pospeševalnik pomnilnika RAM

  Leta 2012 je prišlo do postopne zamenjave enega tipa RAM drugega. Natančneje, GDDR3 je bil izrinjen iz trga GDDR5. Ta model grafičnega pospeševalnika se lahko zaključi kot prvi tip RAM-a in drugi. Najmanjša količina RAM-a v tem primeru je 1 GB, maksimalna velikost RAM-a za NVidia GeForce GT 640 - 2Gb. Značilnosti krmilnika videobufferja kažejo, da je bila usmerjena na mikrovezja pomnilnika z delovnimi frekvencami 1800 MHz. Kot rezultat je bil GDDR3 najbolj optimalen za take pospeševalnike. Toda uporaba GDDR5 za dodatno povečanje zmogljivosti je bila praktično nemogoča. Bitni pomnilnik tega grafičnega procesorja je bil 64 bitov.

  Način termičnega pospeševalnika

  49W ima termični paket za grafično kartico NVidia GeForce GT 640. Značilnosti večine podobnih grafičnih kartic kažejo, da se lahko s to vrednostjo tega parametra hladilni sistempasivno. Toda tukaj se je to kalifornijsko podjetje odločilo, da pozavarovanje in privzeto, kot pospeševalniki dopolnjeni sistemi z aktivno disipacijo toplote (to je, s hladilnikom). Po eni strani je ta pristop omogočil praktično v vsaki situaciji, da bi se izognili pregrevanju video analizatorja, na drugi strani pa so dodali dodatne decibelov na splošno raven hrupa računalnika. Najvišja dovoljena vrednost temperature za ta pospeševalnik je bila 95 ° C. Najmanjša moč sistema napajanja sistema pa je bila omejena na 300 vatov.

  Tekmovalci

  Glavni konkurenti junaka tega pregleda so vgrajeni video adapterji CPU. Tehnični parametri v njih so praktično enaki, kot tudi hitrost. Tudi največje število je enako kot pri NVidia GeForce GT 640 - 2 GB. Značilnosti samih grafičnih procesorjev na več načinov prav tako sovpadajo. Glavni plus vgrajenih pospeševalnikov je, da so prvotno v računalniku in da jih ni treba kupiti posebej. Toda tako diskreten urnik je treba dodatno kupiti za dodaten znesek. Zato je njegova pridobitev utemeljena le v primeru popravila sistemskega bloka zaradi okvare obstoječe grafične kartice v najkrajšem možnem času in z najmanjšimi možnimi stroški.

  Stroški. Recenzije

  V novi državi je takšna računalniška oprema že nemogoča za nakup: že dolgo je bila odstranjena iz proizvodnje in zaloge so uspešno prodane. V podprti državi lahko tako pospeševalnik kupite na različnih maloprodajnih platformah na internetu po ceni od 3000 do 3500rubljev Pregledi večine lastnikov takšne računalniške komponente, na prvem mestu, kažejo, da imajo enako raven zmogljivosti sodobne integrirane grafične podsisteme in NVidia GeForce GT 640. ASUS (značilnosti izdelkov pod to blagovno znamko so vedno bile nekaj posebnega, izstopajo pred konkurenti). 640 v posebni zmogljivosti z izboljšanim hladilnim sistemom. To je model GT 640-2GD3. Posledično se lahko takšni adapterji overclockirajo in na račun tega povečanja zmogljivosti glede na sodobno integrirano grafiko. V drugem, kot je bilo že omenjeno, tehnične specifikacije vgrajene grafične kartice podvajajo GT 640 in imajo podobno zmogljivost.

  Povzetek

  V času izdaje je bil spodoben pospeševalnik srednjega razreda NVidia GeForce GT 640. Njegove specifikacije so bile resnično aktualne in so omogočile lansiranje večine obstoječih igrač v tistem času. Zdaj je ta pospeševalnik postopoma padel v segment izdelkov vstopne ravni in zdaj mora vzdržati integrirane video podsisteme. Slednji ima eno pomembno prednost: prvič so vključeni v računalnik in za njih ni treba dodatno plačati.

  Sorodne publikacije