Audi Q5 (Audi Q5): opis, specifikacije, pregledi

"Audi K5" je nemški crossover s pogonom na vsa kolesa. Nanaša se na kompaktni SUV segment. Avtomobil je serijsko izdelan od leta 2008. Audi K5 je razširjen ne samo v evropskem, ampak tudi na ruskem trgu. Kaj je ta kompaktni crossover? Za več informacij si oglejte naš današnji članek.

Oblikovanje

Kljub skoraj desetletni obletnici je avtomobil videti zelo svež in zaostren. Spredaj je avtomobil "preganjan" z blagovno znamko "Audi" rešetke s kromiranimi obrobami, kot tudi z moderno lečasto optiko z vgrajenimi diodnimi tipkami.
Spodaj je niša za meglenke. Videz stroja ni agresiven. Audi K5 je vsestranski - avtomobil za moško in žensko polovico. Crossover ima svetlo obliko telesa. Zelo impresivni so ogromni liti diski loka na Audiju.

Mere, zračnost

V svoji konfiguraciji je Audi Ku5 bolj kot velika petvratna hatchback. Ampak v okviru crossover, je malo verjetno, da se prilega. Torej, dolžina telesa je 463 metrov, širina - 189 metrov in višina - 165 metrov. Na standardnih kolesih ima avtomobil dobro zračnost. Njegova vrednost je 20 centimetrov. S takšnimi lastnostmi in polnim pogonom lahko ta avtomobil brez težav premaga gozdne ceste in premaz.

Salon

"Audi Ku5" ima skromno, vendar kakovostno in funkcionalno notranjost. Ocene so dobreergonomija - sedeži so precej udobni, vidljivost na višini. Volan je kompakten in ima lep oprijem. Kljub temu, da je Audi Ku5 kompaktni crossover, je tukaj dovolj prostora. Ampak tukaj sta samo dve odrasli osebi zadaj s udobjem. Sprednja plošča ima vgrajen digitalni multimedijski zaslon z navigacijskim sistemom. Instrumentna plošča je precej informativna in enostavna za zaznavanje. Priročno nameščen in prestavni gumb. Na kompaktnem križišču je tudi fotelj z rahlim prilagajanjem. Skupaj z njim - dve priročno podkisnitelya. Kljub svoji preprostosti, notranjost izgleda zelo dobro in ne povzroča negativnih čustev, upoštevajte ocene.
Odvisno od konfiguracije vozila Audi Q5, lahko gre tako z lahkoto kot s temno notranjostjo. Sedeži so pokriti z visokokakovostnim usnjem (z izjemo proračuna - tukaj notranjost tkanine). Plastika je mehka in prijetna na otip. Kar zadeva prtljažni prostor, je njegova prostornina 540 litrov. Lahko se razširi, tako da zadnja stran sedeža postane sorazmerna s 60 na 40. Tako se skupni volumen poveča na neverjetnih 1560 litrov. Poleg tega je prtljažnik opremljen s posebnimi mobilnimi ključavnicami, rešetkami in ograjami. Pod podom je "veslo" in osnovno orodje. V dragih enotah v prtljažniku je lahko standardni subwoofer.

Tehnične značilnosti

Na ruskem trgu je na voljo več bencinskih motorjev iz serije TFSI. Eden od njih si lahko ogledate na spodnji fotografiji.
Obstaja osnovnodvolitrski štirivaljni turbopolnilni pogon in kombinirano vbrizgavanje. Največja moč tega motorja je 180 konjskih moči. Navor - 320 Nm. Zanimivo je, da ima ta motor zelo širok spekter vleke. Navor je na voljo pri 15-38 tisoč vrtljajih. Dvo-litrski motor je opremljen brez nadomestne mehanike v šestih korakih. Pospešek do sto traja 8 in pol sekunde. Največja hitrost je omejena na 210 kilometrov na uro. V tem primeru je motor zadovoljen z nizkimi stroški. Za sto v kombiniranem načinu porabi približno 76 litrov bencina. Tudi dražje različice so opremljene z dvolitarskim štirivaljnim turbinskim motorjem. Toda za razliko od prejšnjega, se tukaj uporabljajo rotatorji faz za vstavljanje in spuščanje. To je omogočilo povečanje moči na 230 konjskih moči. Navor je narasel na 350 Nm. Prav tako povečan razpon vleke. Zdaj je na voljo pri 15-46 tisoč vrtljajih. Kot kontrolna točka se tukaj uporablja šeststopenjska mehanika ali osemstopenjski avtomat. V prvem primeru pospešek na sto traja 69 sekund, v drugem - 72. Največja hitrost je enaka in znaša 228 kilometrov na uro. Poraba goriva v mehaniki je v mešanem ciklu 73 litrov, na stroju - 76.

Vrhunske različice Audi Ku5 so opremljene s šestvaljnim motorjem v obliki črke V s prostornino 3 litre. Omenjeni motor odlikujejo neposredna oskrba z gorivom, sistem za nastavljanje faz distribucije plina in nastavljivi zasuni na dovodu. Največja moč motorja je 272 konjskih moči in navor -natančno 400 Nm Res je, da je vleka na voljo samo s 47 tisoč zavoji. Testna vožnja "Audi K5" je pokazala, da ima ta motor dober potencial. Pospešek do sto traja le 59 sekund. Največja hitrost je 234 kilometrov na uro. V tem primeru tri-litrska enota ne zaostaja veliko v smislu stroškovne učinkovitosti. Za sto porabi 8 in pol litrov. A dopolnjuje to enoto brez nadomestnega avtomatskega stroja pri 8 stopinjah.

Podvozje

Sprednja stran križišča uporablja vzmetenje s 5 ročicami. Od zadaj - tudi neodvisno, na trapeznih vzvodih. Proizvajalec predlaga, da se avtomobil opremi z elektronsko nadzorovanimi amortizerji.
Tako lahko voznik na poti spremeni togost nosilca na daljavo. Pogon je popoln in v vseh delih. To je vsekakor plus za crossover. Električni servo volan, zavore - disk, ABS in drugi varnostni sistemi.

Cene, kompleti

Na ruskem trgu se ta avtomobil prodaja v več sklopih. Osnova se prodaja po ceni 2 milijona 420 tisoč rubljev. Ta cena vključuje klimatsko napravo z dvojnim pasom, salon za tkiva, električna okna, biksenonske žaromete, 8 zračnih blazin, električna ogledala in prtljažnik, ogrevanje sedežev ter akustiko z blagovno znamko.
Povprečna oprema "Comfort" je na voljo po ceni 2 milijona 540 tisoč rubljev. In največ "Sport" s tri-litrski motor in 19-palčni diski na nizko profil gume stane od 2 milijonov 660 tisoč rubljev. Kot je za cene na sekundarnem trgu, prviosebki so v območju enega milijona rubljev. Večina jih gre z dvolitrskim bencinskim motorjem. Tako smo ugotovili, kakšne so ocene in specifikacije za Audi Q5.

Sorodne publikacije