Čistilec registra: Kaj je to in kako deluje?

Če kdorkoli ne ve, je sistemski register Windows eden od glavnih elementov, zaradi katerega deluje celoten sistem. Eden od pomembnih kazalnikov za register je njegova velikost in število zapisov (ključev). Ko se izvede zagon sistema Windows, sistem najprej dostopa do registra in ga pregleda. Večji kot je, več je nepravilnih ali zastarelih ključev, več časa bo potrebnega za prenos. Zato je treba, da bi vsaj pospešili zagon sistema, preučiti nezaželene zapise. Ampak kako to storiti? Tukaj lahko uporabite kateri koli program za popravljanje in čiščenje registra. Jasno je, da povprečni uporabnik ne bo sam odstranil zastarelih ali nepravilnih ključev. Kakšno dobro, lahko naredite takšne spremembe, da bo celoten sistem prenehal delovati.


Program čiščenja registra: kaj je to?

Začnimo z dejstvom, da bo, če poznaš primer, specialist za fine nastavitve sistema Windows sam sposoben sprejeti potrebne ukrepe, ne da bi uporabil programsko opremo tretjih oseb.
Toda kako biti navaden uporabnik? Nekateri ljudje takoj poskušajo najti odgovor v sistemu pomoči sistema Windows ali postavljajo vprašanja na spletnih forumih o tem, kako jih očistiti. Ne pozabite! Samodejna orodja Windows ne popravijo napak ali optimizirajo sistemskega registra!

Vrste programov

Kar zadeva program za čiščenje registra, morate najprej razumeti, katero aplikacijo imate.Primer, ker je mogoče vse tovrstne programe razdeliti v dve kategoriji:
 • programi, register za čiščenje;
 • aplikacije, ki lahko očistijo defragmentacijo registra.
 • Prva vrsta programa je zmožna ustvariti samo iskanje ključev, ki so nepravilni, prazni ali zastareli, s poznejšim brisanjem. Druga kategorija vključuje tudi defragmentacijo, ki je nekoliko podobna tistemu, kar je storjeno s trdim diskom, vendar je v tem primeru prednost dana hitrejši obdelavi ključev, namesto prenosu zapisov na najhitrejša področja trdega diska.

  Program Registry Error Cleaner: kaj lahko stori?

  Na splošno, če razvrstite, so skoraj vse vrste tovrstnih aplikacij avtomatizirane (z redko izjemo, ko je uporabniku na voljo, da izbere med nekaj predlaganimi ukrepi).

  Vsak program je na svoj način primeren za skeniranje registra. Vendar je rezultat običajno enak. Popravek napak je predvsem posledica odstranitve ključev. Noben najlažji program za čiščenje registra Windows 7 ali katerega koli drugega operacijskega sistema v tej družini ne spremeni parametrov obstoječih zapisov (to bi bilo, milo rečeno, precej čudno, saj lahko spremenite tako sistemske kot tudi nastavitve po meri) . Slaba stran takih programov je, da končni rezultat predvajajo le v procesu skeniranja in popravljanja napak, pravijo, da je zdaj vse v redu. Toda sam proces ne odraža, poleg tega - ne izdajajo podrobnega poročila o tem, kaj točnoukrepi.

  Optimizatorji

  Optimizatorji se štejejo za bolj napredne, v orodjih katerih obstajajo ustrezni moduli. Praviloma sta dva: orodje za iskanje in odpravljanje napak ter modul za defragmentacijo. Vsak program za čiščenje registra in optimizacijo celotnega sistema, prav tako ne izda poročila, ampak, kot že omenjeno, defragmentira register, kar poveča hitrost prenosa celotnega sistema.
  Poleg tega je treba opozoriti, da optimizatorji uporabljajo načelo integrirane storitve. Zato, na primer, ko odstranite računalnik smeti (in ključ vsake datoteke v registru je prisotna) po zaključku operacije čiščenja trdega diska, ustrezni vnosi, kot je že razumljeno, so tudi izbrisati v registru.

  Vrhunski programi

  Toda poglejmo, kateri program za čiščenje registra v povprečnem uporabniku najbolj ustreza. Med stvarmi, ki jih lahko najdemo na internetu, lahko v glavni seznam najbolj priljubljenih in priljubljenih pripomočkov vključimo naslednje:
 • Wise Registry Cleaner;
 • RegCleaner;
 • Auslogic Redistry Cleaner;
 • CCleaner;
 • Advanced SystemCare;
 • Družba Glary Utilities in drugi.
 • Prve tri naprave so namenjene izključno čistilcem, preostale tri pa za kompleksne optimizatorje. Seveda, to je daleč od popolnega seznama različnih programov, ker je njihovo popoln seznam fizično nemogoče. Vendar pa je treba opozoriti, da v ocenah točno te aplikacije zasedajo najvišje položaje. Kaj je najboljše v praksi?Mislim, da je optimalna možnost še vedno namestitev Optimizerja, ne pa ozkega programa, ker kompleksno preverjanje in pospeševanje računalnika ni vplivalo na nikogar. In večina programov teh vrst je popolnoma brezplačna (čeprav včasih ponujajo nameščene plačane različice Pro, vendar je običajni uporabnik dovolj in kaj je).

  Sorodne publikacije