Prenosni računalnik Apple MacBook Air 13: pregled, opisi, funkcije, pregledi

Ni skrivnost, da je Apple zavezan k pridobivanju nespornega vodstva na trgu pripomočkov. Če bi prej sprostitev prve generacije prenosnih računalnikov lahko bila nekaj nenavadnega in seveda individualnega, potem bi do leta 2012 prišlo do velike konkurence, ki bi lahko nadomestila novi Apple MacBook Air 13. "Do pete generacije prenosnih računalnikov ni prišlo do uporabnikov in zmagalo je veliko Ustvariti moramo napravo, ki bi lahko tekmovala za prvenstvo ne le med svojimi "brati", ampak tudi med drugimi proizvajalci.

Paket

Podjetje "Apple" ni začelo izumljati novega, da bi predstavilo svoj prenosni računalnik. Paket izgleda običajno. Blagovna znamka je izdelana v beli barvi. Sprednji del prenosnika je sam model. Poleg tega je marketinški oddelek poskušal samo eno fotografijo, da bi pritegnil kupce k ultra tankim pripomočkom. Navedeni model je tu, logotip podjetja.
Sama škatla je dovolj kompaktna v primerjavi s prejšnjimi modeli, kar ponovno nakazuje zasnovo modela. V notranjosti, poleg naprave, je tudi polnjenje s podaljškom. In tudi nekaj "knjige" z vodstvom in nekaj nalepk.

Videz

Apple MacBook Air 13 "ne izstopa s prvotno zasnovo, izdelan je v korporativnem slogu in ohranja klasiko prejšnjih modelov, ki so bili uvedeni leta 2010. Glavni material ohišja je aluminijasta zlitina tukajedini list, ki je bil s pomočjo mletja prinesen v pravo obliko. To pomeni, da je primer prejel dobro znano tehnologijo Unibody. Material je lahek, kakovosten, prijeten na otip, z dobro prevodnostjo in dolgo življenjsko dobo. Dimenzije novosti so 33x22 cm. Debelina prenosnika je drugačna, saj ima klinasto obliko. Zato je v nekaterih delih 17 mm, v nekaterih pa se zmanjša na 3 mm. Ker model velja za mobilnega, je njegova teža samo 1300 gramov brez napajanja. Skupaj z njim - 15 kilogramov.
Primer Apple MacBook Air 13 je bolje kupiti takoj, kljub dejstvu, da je površina aluminijeve zlitine visokokakovostna, zaradi imitacije sijaja, na njej se lahko oblikujejo praske, na splošno pa je pokrov lakoničen, na njem je prikazan logotip podjetja. Elementarna osnova
Ko gledamo na velikost telesa, postane jasno, da je vsak element, priključek ali konektor mogoče najti na sprednji strani. doseže le 3-5 mm, čeprav je zadnja stran veliko debelejša, je tudi odšla Jaz sem prazen, samo okrašen s črnim vstavkom, na levi strani je priključek za napajanje MagSafe 2. Mimogrede, druga različica je nekoliko drugačna od prve, poleg USB priključka pa tudi priključek za priključitev slušalk ali akustike. na desni strani Apple MacBook Air 13 je blagovna znamka Thunderbolt, drugi priključek USB 3.0 pa je tudi bralnik kartic. In tukaj je tisto, kar res ne najdete - to je pogon. Da bi zadovoljil tanko telo, ni postalv model. Tisti, ki potrebujejo pogon, lahko kupijo dodatni zunanji disketni pogon.
Glavna značilnost tega modela je pomanjkanje toplotne moči in omrežij za reprodukcijo zvoka. Natančneje, na prvi pogled se zdi, da niso, a če odprete prenosni računalnik, jih lahko najdete pod tipkovnico.

Pod pokrovom

Če odpremo prenosni računalnik Apple MacBook Air 13, takoj pritisnemo na zaslon in tipkovnico s sledilno ploščico. Med tipkami je povečana za udobno uporabo.Površina, na kateri se nahajajo ključi, je združena z drugo površino ohišja, vendar nekoliko globoko v notranjosti. v temi Serija, tako kot mnogi modeli prenosnih računalnikov, zasedajo standardne tipke F1-F12, ki jih lahko delno nadzorujejo funkcije naprave: spreminjanje svetlosti zaslona, ​​glasnost, tipka za luč itd. jih morate klikniti v kombinaciji s Fn.
Sledilna ploščica se ni spremenila v primerjavi s prejšnjimi modeli. Deluje v multitouch načinu, ima udobne dimenzije in se lahko tudi onemogoči v primeru nepotrebnega.

Zaslon

Kot že ime pove, je Apple MacBook Air 13 "prejel 13-palčni zaslon, ki ga je prvotno izdelal Samsung, ima osvetlitev ozadja inDobra ločljivost 1440x900 slikovnih pik. Pokrov je sijajen. Senzor ni prejel zaslona. Ko je bil leta 2015 ta model prenosnega računalnika nadgrajen, je bilo pričakovati, da bo uporabljena mrežnica, vendar se to ni zgodilo. Samsungov zaslon je bil uporabljen tudi tukaj.


Zaslon se je izkazal za zelo kakovostnega. Kljub dejstvu, da je oblikovana iz plastike, je odporna na praske in je prekrita z zrcalno gladko površino, ki je podobna oleofobnemu premazu. Mimogrede, zaslon je prejel odlične lastnosti proti bleščanju. Tudi z neposrednim udarcem žarkov delajte z napravo udobno. Vidni koti niso zelo dobri. Če nagibanje na levo ali desno od barve ni močno popačeno, potem se s spremembo navzgor ali navzdol opazno poslabša. V prvem primeru slika postane zelo lahka, v drugem primeru pa je nasprotno temna, skoraj črna.
Na splošno je svetlost zaslona dobra, lastnosti proti bleščanju so dobre. V popolni temi se zaslon lahko prilagodi udobnemu odsevu. Prav tako zadovoljen s pomanjkanjem utripanja. V nasprotnem primeru obstajajo negativne strani zaslona. Ima grozljive kote gledanja, pokritost je ozka in ravnovesje odtenkov sive je nizko.

Učinkovitost

Delovanje Apple MacBook Air 13 se je razlikovalo, odvisno od leta izdaje, na primer, ko je bil trg uveden, je bil prenosni računalnik opremljen z dvojedrnim procesorjem Intel Core i5-3427U z jedrno frekvenco 1800 MHz , in vrh dosegel 2800 MHz.Ta čip je treba pripisati mobilne rešitve, saj je maksimalna toplotni paket doseže 17 W. Tam je bila tudi možnost z dvojedrnim Intel Core i7-3667U, ki je veljalo veliko \ tmočnejši. Termični paket je enak, vendar se pogostost spreminja. Največja lahko doseže 3200 MHz. Grafični pospeševalnik tega modela je postal video jedro Intel HD Graphics 4000 je imel tudi različico 5000. Njegova osnovna frekvenca je 350 MHz in vrh - 1150 MHz. RAM je bil naenkrat 4GB, DDR3. Čipi RAM so bili razstavljeni na matični plošči. Obstaja možnost naročanja modela z 8 GB. Trdi disk je bil trdno stanje SSD-jev. Ponujena je bila z zmogljivostjo 128 ali 256 GB. Po predhodnem naročilu lahko izberete 512 GB.
Po nekaj letih, ko je bila nadgrajena peta generacija Apple MacBook Air 13, so ocene zmogljivosti postale boljše. postaja DDR3L-1600.

Baterija

Model Apple MacBook Air 13 "A1466 2014 je postal nekoliko močnejši. Sprva je bil laptop opremljen z različico 6700 čarovnik, in po nekaj letih - na 7150 čarovnik. Posledično bo gledanje video posnetkov brez polnjenja trajalo nekaj več kot 5 ur, običajno delo z besedilom in slikami pa je do 10 ur. Ta test je bil izveden v operacijskem sistemu Windows 8. Če uporabljate Appleov Apple Mac OS X, lahko samostojno delovanje traja do 12 ur. Kar zadeva model 2013, so opazne tudi izboljšave avtonomije prenosnika.

Zvoki

Kot sem že povedal, ko delate Apple MacBook Air 13 "pregled, je težko opaziti zunanje zvočnike takoj, se skrijejo pod pokrovom naprave.
Glasnost je precej dobra, maksimalna in najmanjša. Kakovost zvoka je dobra tudi za slušalke in zunanje zvočnike. Dinamični razpon je okoli 92 dB, odstotek popačenja je zanemarljiv pri 00019%. Dobre lastnosti in druge lastnosti.

Ocene

Model tega prenosnega računalnika pogosteje kupijo ljubitelji znamke. Pogosto prenosniki v tej cenovni kategoriji izgubijo pri izvajanju modelov drugih podjetij. In vendar lastniki Apple MacBook Air pustijo pozitivne povratne informacije. Glavna prednost teh naprav ostaja njihovo stabilno delo. Kupce privlači videz. Veliko jih je všeč korporativnemu slogu, ki ga spoštuje podjetje "jabolko". Uživa v delu operacijskega sistema z blagovno znamko. Edino, kar kupcem tega modela zagotovo ni bilo všeč, je zaslon. Izkazalo se je, da ni bil zelo uspešen. Kljub kakovostnim materialom in dobri pokritosti, bodo vidni koti in ločljivost opazno izgubljeni zaradi drugih možnosti.

Sklepi

Model Apple MacBook Air 13 se je izkazal za dobro, o katerem lahko govorimo že v nekaj letih, peta generacija prenosnih računalnikov pa ni prinesla nič posebnega in čudovitega, vendar je podjetje uspelo ustvariti odličen prenosnik, ki je v svoji ceni segment je postal boljši.
Cenovni model leta 2014 je bil približno 50 tisoč rubljev. Po eni strani je to upravičen strošek, po drugi strani pa moramo razumeti, da veliko denarja, ki ga proizvajalec porabi za promocijo blagovne znamke. Sprva ni bilo priporočljivo vzeti tega prenosnika na podlagi operacijskega sistema Windows. Opazna jeizgubi korporativno lupino ne samo v uspešnosti, ampak tudi v avtonomiji. Poleg tega bi za ta denar na podlagi sistema Windows lahko močneje kupili model. Seveda, kljub dejstvu, da je Apple MacBook Air 13 "postal hkrati predhodnik ultrabookov, ni idealen, ampak za tiste, ki želijo kupiti napravo v Mac OS X, bo ta model najboljša možnost.

Sorodne publikacije