Kako samodejno obdržati vsebino v "Vardo" 2010: podrobna navodila

Mnogi od nas uporabljajo urejevalnike besedil. Eden od najbolj vsestranskih je Ward. Če je velikost besedilne datoteke dovolj velika, jo je težko krmariti. Da bi poenostavili ta proces, dokument ustvarja vsebino - neke vrste navigacijo v dokumentu. V tem članku bomo pregledali, kako lahko vsebino v programu Word 2010 samodejno ustvarite, saj je ta različica urejevalnika besedila najbolj priljubljena med uporabniki.

Številke strani

Da bi ustvarili vsebino, ni potrebno posebej klicati strani dokumenta, ker se "Ward" tudi brez tega prikaže v vsebini številk strani. Če pa tiskamo dokument, bo bolj priročno, če bodo strani oštevilčene. Oštevilčenje je zelo preprosto. To storite tako, da odprete zavihek Vstavi in ​​v razdelku »Število strani« izberete lokacijo in obliko prihodnjega oštevilčenja. Po tem se na vsaki strani dokumenta prikaže številka strani.


Naslovi

Oštevilčevanje smo uredili, zdaj pa si poglejmo, kako lahko vsebino v programu Word 2010 samodejno ustvarite. Da bi to naredili, moramo poudariti fraze, besede ali stavke, ki so naslovi, in jih oblikovati slogovno. To storite tako, da v zavihku »Domov« v stolpcu »Slogi« izberete želeni slog. Običajno se za naslove uporablja naslov 1, podnapisi pa so splošno sprejeti.uporabite "Naslov 2", vendar vam "Ward" omogoča, da po lastni presoji uporabite katerokoli drugo. Lahko celo ustvarite svoj lastni slog in ga uporabite ali spremenite že obstoječega.

Spreminjanje glave

Če vam iz nekega razloga ni všeč privzeti slog glave, ga lahko spremenite. Poskrbite, da bo vsebina v "Vardo 2010" avtomatsko preprosta. To morate storiti tako, da z desno tipko miške kliknete na slog, ki ga želite spremeniti, in izberete vrstico »Uredi«.
Videli boste okno, ki spreminja slog. Tukaj lahko spremenite ime sloga, pisave, velikost, izbor, barvo besedila, celo lahko dodate okvir. Po spremembah kliknite gumb »V redu«.
Vse narejene spremembe bodo uporabljene za naslove, ki jih ustvarite, in za tiste, ki že obstajajo.

Vsebina

Tukaj smo prišli do glavnega: kako samodejno doseči "Ward" v letu 2010. Ko zaključimo oštevilčenje in naslove, pojdite na zavihek povezave in izberite element »Vsebina«. V oknu, ki se prikaže, morate izbrati potreben slog vsebine.

Oblikovanje vsebine

V meniju Vsebina je na voljo majhna količina vsebine. Če želite izbrati zahtevano obliko vsebine, kliknite na meni »Vsebina« v vrstici »Vsebina«.
Videli bomo škatlo s štirimi zavihki, od katerih je eden aktiven, potrebujemo ga. Tukaj lahko oblikujemo vsebino po lastni presoji.

Odtegljaj odštevilke strani

Vprašanje, kako ohraniti vsebino v "Vardo 2010" samodejno s številkami strani, je enostavno rešiti. To storite tako, da v prejšnjem oknu »Vsebina« pustite kljukico poleg vrstice »Pokaži številke strani«.
Takoj ko ga vzamemo, številke strani ne bodo prikazane in vsebina bo imela samo naslov naslovov. Preprosto je, da vsebino v »Vardo 2010« samodejno shranite s številkami strani, številke strani pa lahko uredite poleg naslova naslovov in ne na drugem koncu strani. To storite tako, da odstranite kljukico poleg možnosti »Strani na desni strani strani«.

Odbitne točke

Preučili smo, kako narediti vsebino z različnim oblikovanjem za številčenje in umestitev. Vendar, kako ohraniti vsebino v "Vardo 2010" samodejno s pikami? Izberete jih lahko v elementu "Polnilo". Privzeto obstajajo le pike, vendar lahko izberete drugo predstavitev mesta.
To je lahko ločilna črta, neprekinjeno tanko črto, poleg tega pa lahko izberete tudi odsotnost polnil. Izberete lahko tudi druge možnosti oblikovanja.

Posodobitev vsebine

V nekaterih primerih, ko smo ustvarili vsebino, obstaja potreba po njenem oblikovanju. Razlog za to je lahko sprememba naslova naslovov ali pa se spremeni oblikovanje strani, na katerem so ti naslovi. Samodejna vsebina vam omogoča, da težavo rešite zelo enostavno. To storite tako, da odprete zavihek »Povezave« in izberete element"Posodobi tabelo". Ko kliknete gumb, se prikaže meni, kjer lahko izberete obliko osveževanja vsebine.

Da, številke strani lahko posodobimo samo, če besedilo formatiramo samo brez spreminjanja naslova glave. Če pa so naslovi spremenjeni, je najbolje uporabiti možnost Osveži. Z izbiro želenega elementa in klikom na gumb "Ok" bo vsebina popolnoma posodobljena v skladu s prejšnjimi spremembami.

Odstranjevanje vsebine

Ugotovili smo, kako lahko vsebino v Vardo 2010 obdržimo samodejno s številkami in brez njih, kot tudi z različnimi ogradami, toda kaj, če vsebine ne potrebujemo več? Enostavno ga je odstraniti. To storite tako, da odprete zavihek »Povezave«, da odprete meni »Vsebina« in izberete vrstico »Izbriši vsebino«.
Po teh ukrepih bo vsebina izbrisana.

Na koncu

Vsebina je zelo uporabna funkcija, ki je v Vardo. Omogoča vam popolno krmarjenje v dokumentu, ne glede na velikost. Torej nehajte delati vsebino ročno, avtomatizirajte ta proces in uživajte v preprostosti.

Sorodne publikacije