Prenosni računalnik ASUS N56VZ: opis

Leta 2012 je Asus predstavil posodobljeno linijo prenosnikov, ki temeljijo na modelu Ivy Bridge, od serije Intel Core i7-3610QM do ASUS N56V. V skladu s časovnim načrtom je ta preizkušena rešitev, ki temelji na Nvidiji, v tandemu z vgrajeno grafiko podjetja Intel in zaklene ta krog "železa" 8 GB pomnilnika. V prizadevanju za popolno potopitev v igre in filme računalniški razvijalci vse bolj sodelujejo z dobro znanimi digitalnimi avdio znamkami. ASUS izdelki niso izjema. Videz prenosnika je prav tako doživel veliko sprememb. V poskusu, da bi pripomoček dobil bonus pogled, se je ASUS odločil, da bo pri oblikovanju uporabil več kovine. Ali je ASUS, ki je vložil toliko truda, ustvaril vrednega konkurenta na trgu multimedijskih prenosnih računalnikov? Poskusimo izvedeti v pregledu spodaj.


Stanovanja in komunikacije

Kakovost gradnje računalnika se je znatno povečala v primerjavi z ASUS N55, ki je bila ponujena v prejšnji generaciji. Kot glavni material se uporablja kovina, ki ugodno vpliva tako na vidno komponento kot na otipne občutke. Delovni prostor je izdelan iz podobnega materiala. Ohišje je precej trdno, deli so tesno nameščeni drug z drugim, ni vrzeli. Squeaks, crack in backlash so popolnoma izključeni. Tečaji pokrova so kompaktni, vendar so videti precej varni, pokrov je stabilen za spremembo položaja računalnika. Prenosni računalnik je opremljen s celotnim nizom vrat. Na sprednji strani je le reža za pomnilniško kartico. Na levi strani so vrata VGA, Ethenet, HDMI in dva USB-A priključkageneracije Na desni strani je avdio vhod in avdio izhod - dva USB-A vrata drugih proizvajalcev, pogon DVD in priključek za polnilnik. Brezžični vmesniki vključujejo Wi-Fi, ki deluje na b /g /n in Bluetooth 4.0, ki zagotavlja brezžično zunanjo povezavo za ASUS N56V.


Tipkovnica in sledilna ploščica

V prejšnjih modelih je proizvajalec eksperimentiral s postavitvijo tipkovnice, ki so jo uporabniki pogosto kritizirali. Tokrat se je ASUS odločil, da opusti nepotrebne spremembe in vrne klasično postavitev, na katero so vsi navajeni. Najbolj kakovostna tipkovnica, stabilna, ne upogiba. Ploski ključi med njimi se vzdržujejo na zadostni razdalji, ki je potrebna za udobno delovanje brez napačnih klikov. Napredek tipk je povprečen, precej oster, kar je precej nenavadno za oblikovanje tipkovnice, ki jo uporablja ASUS N56V. Osvetlitev tipkovnice vam omogoča, da jo brez težav uporabljate v temi. Sledilna ploščica je nenaravno velika v primerjavi s tistimi, ki se pogosto uporabljajo v prenosnih računalnikih Windows s svojimi majhnimi zasloni na dotik. Odlično prepozna vsak dotik in gesto. Geste, mimogrede, lahko prilagodite po vaših željah.

SpecifikacijeProcesorIntel Core i7-3619QM, 2.3 - 3.3 GHz) OZP8 GBNvidia GeForce GT650M

15.6 palcev, 1920 x 1080baterija56 vatov *Operacijski sistem ASUS N56VWindows 7 (privzeto)

Zaslon in zvok

Prenosni računalnik je opremljen s 15,6-palčnim zaslonom in ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, kar je standardno za videoposnetke Full HD. Ta gostota slikovnih pik bo pozitivno vplivala ne samo na gledanje filma, ampak tudi na kakovost slike kot celote. Fino besedilo bo videti bolj jasno, podrobni elementi vmesnika pa ne bodo zabrisani. Visoka ločljivost omogoča prikaz na zaslonu velikega števila predmetov, kar olajša udobno delo z več aplikacijami "ob bok".
Največja svetlost zaslona je 310 cd /m2. Grobo rečeno, ta številka je višja od tiste pri vsakem povprečnem prenosniku, zato bo zadostovala za absolutno večino uporabnikov. Nosijo barve na dostojni ravni. Matrika se brez težav sooča s široko paleto barv, slika je svetla in bogata. Le v odsotnosti polarizirajočega premaza se vtis poškoduje. Pod nagibom monitorja slika izgleda kot negativna podoba, zato bo moral prenosni računalnik izgledati strogo naravnost.
Zvok ustreza vgrajenemu sistemu zvočnikov. Kot v večini drugih primerov zagotavlja čiste, ostre in nasičene visoke frekvence, lahko pa igra nizke in srednje frekvence. Da bi to popravili, je ASUS ustvaril mini subwoofer, ki naj se uglasi na nizkih frekvencah, bas in doda nekakšno občutljivost na zvok. Vse skupaj zveni povsem vredno. Zvok postane globlji.

Produktivnost in avtonomija

Kot lastnik multimedijskega zvezka se vedno zanašate na visokeučinkovitost in pomanjkanje omejitev. Tukaj so razveselila ASUS N56V. Srce računalnika je Intel Core i7-3610QM, katerega največja frekvenca je 3300 GHz, kar je tudi današnji standard odličen rezultat. Sistem deluje gladko, odgovorno in se takoj odzove na dejanja uporabnikov. Grafična zmogljivost se ujema z: Intelovim vgrajenim modulom, diskretno grafiko Nvidia GeForce GT650M, ki se uporablja pri uporabi zahtevnih aplikacij in iger s kompleksno 3D grafiko. Video kartica podpira delo z knjižnicami DirectX 11, kar pomeni, da je odlična za igralce.
Dopolni procesor, 8 GB pomnilnika RAM in trdi disk z zmogljivostjo 500 GB s hitrostjo vrtenja 5400 vrt /min. Količina RAM-a v kombinaciji z drugimi funkcijami bo dovolj za udobno delo z operacijskim sistemom Windows 10 in sprožitev sodobnih projektov igre z udobno igro na sekundo. V testu, vgrajenem v operacijski sistem Windows 7 (nameščen OS), je računalnik pokazal naslednje rezultate:
 • procesor - 7,6;
 • pomnilnik (RAM) - 7,7;
 • grafika - 7.1;
 • grafika za igre - 7.1;
 • Glavni trdi disk je 5,9.
 • Na podlagi rezultatov lahko rečemo, da je edina komponenta, ki zmanjšuje zmogljivost naprave, trdi disk, ki ga je treba zamenjati z modernejšim pogonom SSD. Takšna nadgradnja bo podvojila hitrost prenosnega računalnika. Obstaja še eno vprašanje: koliko energije porabijo tako močne komponente? Odgovor je veliko. Pod obremenitvijo lahko prenosni računalnik ne živi več kot 2 uri, v stanju mirovanja pa do 6 ur. Ko delate v spontanem načinu (brskanje po spletu,dela z besedilom) lahko računajo na več kot 3 ure.

  Povzetek

  Prvi vtis o prenosniku je prijeten in obetaven. Visokokakovostna montaža, skoraj neobčutljiva na odtise in manjše poškodbe ohišja. Tipkovnica je precej stabilna in udobna. Številni vmesniki in zmogljive komponente govorijo v prid preučevani napravi. Težava je v njegovi vrednosti, ASUS N56V bo lastniku stala najmanj 1.250 $, kar je resen razlog za razmišljanje. Ali je vredno računalnika takšnega denarja? Da, vredno je. Vprašanje ostaja samo, koliko ste pripravljeni porabiti. Pros: kakovost montaže; visoka zmogljivost; odličen zvok. Manj kot ena - visoki stroški.

  Sorodne publikacije