Kako odpreti EQ v operacijskem sistemu Windows 7: vgrajena sistemska orodja, upravitelji zvočnih kartic in programska oprema drugih proizvajalcev

Očitno je, da večina uporabnikov, ki uporabljajo sodobne računalnike ne le kot orodje za delo s pisarniškimi programi, ampak tudi kot medijsko središče, vedo, da se pogosto uporabljajo posebna orodja, imenovana izenačevalniki, za izboljšanje zvoka. Načelo njihovega dela je precej preprosto: zaradi ojačanja ali oslabitve nekaterih frekvenc se spremeni celoten zvok skladbe. Tukaj je samo, kako odpreti izenačevalnik v Windows 7, ugibati ni vse. Poleg tega je to vprašanje skoraj prava panika, saj je takšno orodje daleč od vsakega sistema. Zato morate pred kakršnimi koli nastavitvami zagotoviti, da je računalnik opremljen z ustrezno zvočno kartico, ki vključuje uporabo namenske virtualne mešalne nadzorne plošče z vgrajenim izenačevalnikom. V nasprotnem primeru bodo nastavitve samega sistema avtomatizirane in bodo vplivale samo na spremembo nastavitev glasnosti.

Splošna načela za uporabo izenačevalnika v sistemu Windows?

Začenši s pregledom skupnih uporabniških dejanj, ker lahko napačna nastavitev parametrov zvoka povzroči obratni učinek, in namesto izboljšanja kakovosti dobite izkrivljanja in blokade. Tu je treba jasno razumeti, da ojačanje določene frekvence zvoka samodejno pomeni povečanje glasnosti. TakoTudi z uporabo uveljavljenih predlogih shem je včasih priporočljivo nekoliko zmanjšati splošno raven zvoka. Na poti, bodite pozorni na vaš sistem zvočnikov, ker če zvočniki ne podpirajo reprodukcije previsokih ali zelo nizkih frekvenc, bo njihovo uglaševanje popolnoma absurdno.

Kako odpreti EQ v operacijskem sistemu Windows 7 za aktiviranje in konfiguracijo?

Oglejmo zdaj praktične ukrepe. Najprej lahko uporabite avtomatsko orodje v obliki izenačevalnika, ki je na voljo v vseh operacijskih sistemih te družine.
Če jo želite aktivirati, pojdite na nadzorno ploščo, izberite razdelek za zvok, kliknite gumb lastnosti na privzeti napravi za predvajanje, pojdite na zavihek okolje (izboljšave), ki jih lahko označite kot izboljšave, nato potrdite polje na spodnjem seznamu Izenačevalna točka. V angleščini je ta nastavitev najbolje opisana z oznako Izenačevanje glasnosti. To vam v bistvu omogoča uporabo samodejne izboljšave zvoka glede na obseg reprodukcije zvoka. Nekateri uporabniki poskušajo najti nastavitve izenačevalnika v upravitelju naprav. Takoj bi moral reči, da takih parametrov ni! Opomba: če postavljate vprašanja o tem, kje se v napravi Windows 7 nahaja upravitelj naprav, je lažje priti do njega prek iste "nadzorne plošče" ali prek upravnega dela "računalniške kontrolne točke v meniju PCM na ikoni terminala) ali pokličite s Run ConsoleUkaz devmgmt.msc itd. V tem krmilniku lahko nadzorujete samo gonilnike in pripadajoči parametri in nastavitve v njem niso zastopani.

Nastavitve izenačevalnika v parametrih zvočne kartice Relatek

Kje je izenačevalnik sistema Windows 7 v obliki vgrajenega samodejnega programčka, je bil urejen. Zdaj pa si poglejmo nekatere nastavitve in možnosti, ki temeljijo na dejstvu, da je v računalniku nameščena zvočna kartica Realtek. Za integrirane čipe Intel HD Audio ne morete niti najti nastavitev izenačevalnika - še vedno jih ne boste našli, ker ni zagona).
Prepričajte se, da je to lahko popolnoma osnovno, tako da odprete mešalnik glasnosti iz sistemskega pladnja (tam bodo prikazani samo parametri nivojev signala). Toda nazaj do kartic Realtek. Kako odpreti EQ v Windows 7 za takšne čipe? Preprosto! V sistemski vrstici lahko pokličete zaslon mešalnika ali pa zaženete poseben "Realtek Manager" standardne "Nadzorne plošče".
Če želite prilagoditi zvok, pojdite na zavihek zvočne učinke in nato izberite vrsto izenačevalnika, saj je privzeto onemogočen (polje je nastavljeno na »Manjka«). Seznam vsebuje več osnovnih predlog, iz katerih lahko izberete nastavitve, na primer določen stil glasbe (rock, pop, disco itd.). Če želite, lahko glavni krog spremenite s premikanjem drsnika, da nastavite frekvenco, nato shranite svoje nastavitve,nastavitev uporabniškega imena sheme.

Dodatni programi za glasbo na računalniku

To so bile najenostavnejše rešitve in splošno razumevanje uporabe orodij za prilagajanje frekvenčnih značilnosti reprodukcije zvoka na računalniku. Kje je EQ operacijskega sistema Windows 7 in Realtek zvočnih kartic. Kaj pa uporabniki z vgrajenimi zvočnimi karticami, za katere ni standardnega EQ? Načeloma in v tem primeru je rezultat. Očitno mnogi uporabljajo za poslušanje glasbe ali gledanje videoposnetkov ter vgrajenega predvajalnika predstavnosti in predvajalnikov drugih ponudnikov. Skoraj vsi takšni programi imajo svoje izenačevalnike. Samo poglejte nastavitve istega VLC, JetAudio, AIMP, WinAmp in podobno.
Izenačevalnik z vsemi parametri in vzorci je brez težav (običajno ga lahko dosežete s pritiskom na poseben gumb neposredno na glavni plošči predvajalnika).
Če potrebujete ločen izenačevalnik, ki se lahko uporablja brez predvajalnika za predvajanje vseh zvokov v sistemu, je najbolje namestiti dodatne programe, kot so SoundMax, Pushtec EQ VS, EasyQ, PC Equalizer, Equalizer APO, programska oprema Voxendo veliko drugih. Običajno so taki programčki po namestitvi naloženi v operacijski sistem Windows in lahko nadomestijo manjkajoče orodje za nastavitev frekvence za celoten zvočni sistem glede na celoten sistem, in ne samo za izbranega predvajalnika.

Epilog

Gre za preučevanje vprašanj, povezanih z odprtjem EQ v operacijskem sistemu Windows7. V zaključku je treba povedati, da v primeru uporabe ločenih dodatnih izenačevalnikov poleg obstoječih aktivnih orodij ne pretiravajte nastavitev in pretirano ojačanje določenih pogosto povzroči ne le pojav popačenja, ampak tudi dejstvo, da so zvočniki vašega zvočnega sistemi zaradi prevelike obremenitve preprosto ne bodo uspeli.

Sorodne publikacije