Pametni telefon Lenovo A5000: ocene strank

Trg pametnih telefonov je danes poln številnih različnih rešitev različnih proizvajalcev. Njihova vrednost je odvisna od lastnosti in uspešnosti ter od preplačila za samo blagovno znamko. Resnica v tem primeru je, da lahko vsakdo najde pripomoček, ki izpolnjuje njegove zahteve in debelino denarnice. Najbolj zahtevan na trgu je proračunski razred pametnih telefonov. To ni presenetljivo, saj ne vsakdo ima priložnost, da postavi več deset tisoč naenkrat za napravo, ki se bo uporabljala predvsem za igre, dopisovanje in klice. Drugi ne postavljajo nobenih pripomočkov z nobeno drugo zahtevo, razen zanesljivosti. To je do tega razreda pametnih telefonov je Lenovo A5000. Povratne informacije uporabnikov tega telefona lahko izveste v članku. Za začetek si poglejmo podrobneje njene značilnosti.

Tovarniška konfiguracija in videz

Pripomoček Lenovo A5000 White je na voljo z različnimi odzivi v preprosti škatli iz belega kartona, ki vsebuje podobo samega pametnega telefona, njegov model in njegove kratke značilnosti. V njem je standardni paket za vsako državno podjetje. Skupaj s pametnim telefonom v škatli ležijo: polnilnik, baterija, USB kabel in poceni slušalke. Pametni telefon je na voljo le v dveh barvnih različicah - črni in beli. Če na kratko govorimo o videzu, potem je bolj blizu podjetju in uradniku, ki ga imapametni telefon je očitno dražji, kot je v resnici. Zadnji pokrov je prekrit z mehko plastiko, ki naredi težko napravo samozavestno ležati v roki in ne zdrsne ven. Priključek za slušalke in polnilnik sta na vrhu. To morda ni vedno priročno, toda v tem primeru se bodo morali uporabniki odločiti. V skladu s tem se spodnji rob nahaja le luknja za mikrofon, in s strani, ki zasedajo le desno, dajo na sebi vse fizične gumbe naprave.

Display Sensor

Gadget uporablja precej dobro matriko IPS z diagonalo 5 palcev in ločljivostjo 1280x720 slikovnih pik. Kot rezultat testov precej dobro prenaša barvno paleto, tako da se vse barve počutijo nasičene in žive. Pomaga pri tem visok kontrast slike. Kot rezultat, Lenovo A5000 Dual Smartphone prejme preglede uporabnikov, v katerem je zaslon opazno eden od prednosti, kljub pomanjkanju enega - svetlost osvetlitve ozadja. V primeru svetlosti, vse ni tako nedvoumno. Njena raven je zadostna za uporabo pametnega telefona v sobi ali v temnem dnevu na ulici, toda s svetlim soncem svetlost osvetlitve ozadja očitno ni dovolj. Na zaslon na dotik ni vprašanj. Kot večina proračunskih modelov ima multitouch, zasnovan za 5 dotikov. Pozicioniranje je precej natančno, pametno pa je uporabiti pametni telefon. Senzor ne "pritrdi", besedilo je mogoče narediti zelo hitro, zahvaljujoč kateremu je Lenovo A5000 prejel pozitivne ocene in ta parameter.

"Iron" značilnosti pametnega telefona

Nepričakovano za svoje oboževalce, Lenovo odločil, da leta 2015 zgraditi pametni telefon, ki temelji na zastarelih procesor. Kot rezultat, je model prejel kristal iz Mediatek MT6582, ki se uporablja v pametnih telefonih od leta 2013. Kljub temu, da je ta procesor mogoče imenovati moderno, je še vedno zelo pomemben. Predstavlja eno-kristalno rešitev, ki vključuje 4 jedra, ki delujejo na 13 GHz, in grafično jedro Mali-400MP. Te značilnosti so dovolj za delo s kurirji in brskanjem po internetu, toda za težke sodobne igre bodo očitno manjkale. Zato je gadget najprej mogoče kupiti kot delovno orodje, vendar ne več. Kar zadeva delovno orodje, je Lenovo A5000 precej dober. Pregledi pogosto potrjujejo ta aksiom. Med drugimi trenutki, ki omogočajo pametni telefon v proračunsko kategorijo, je spomin. Tu je samo 1 gigabajt. Podjetje lupine operacijskega sistema od proizvajalca je zelo zahtevno, tako da za zagon aplikacij po popolnem prenosu naprave, je uporabniku še vedno na voljo približno 400 MB prostega RAM-a.

Firmware in operacijski sistem

Ker je bil pripomoček razvit in lansiran leta 2015, je njegova različica Android 442 takrat precej pomembna, poleg tega pa je proizvajalec razvil trdno lupino. Kljub svoji iznajdljivosti teče gladko in lahko hitro spremeni tiste, ki jim je všečpogosto spreminjate videz naprave. Sintetični test, ki uporablja program Antutu, kaže oceno 18.000 točk in še višje - dober rezultat, celo po sodobnih standardih. Kasneje je proizvajalec izdal uradno nadgradnjo strojne programske opreme na najnovejšo različico Android Lollipop. Namestite ga lahko z zrakom ali z uporabo računalnika in posebne programske opreme za vdelano programsko opremo, vendar, kot pravi Lenovo A5000, ni vredno pohititi. Zakaj? Spregovorimo o tem na koncu članka.

Baterija in avtonomija

Glavni čip te naprave je kapacitivna baterija. Zaradi tega proizvajalec zagotavlja, da lahko pametni telefon traja tri dni ali celo več za aktivno uporabo. To je res mogoče, saj je dejanska zmogljivost baterije 4000 mAh. Glede na to, da železa ni preveč zahtevna, se raven napolnjenosti dolgo zadrži v zgornji oznaki Lenovo A5000. V povratnih informacijah lastnika je navedeno, da je ta zmogljivost lahko dovolj za 4-7-dnevno zmerno uporabo pripomočka. Za tako veliko baterijo je bila obvezna funkcija hitrega polnjenja. Zahvaljujoč temu lahko, če je potrebno, dobite 10% največje zmogljivosti v samo 15 minutah v vtičnici.

Kamere in kakovost fotografije

V tej številki pametni telefon poudarja svojo proračunsko komponento. Očitno je bila ena glavnih metod varčevanja le namestitev poceni modulov kamere. Osnovna ločljivost je 8 MP in dovolj je, da dobite bolj ali manj sprejemljive posnetke s svetlimiulična razsvetljava. Če naredite fotografijo v zaprtih prostorih ali v mraku, tudi samodejno ostrenje ne shrani. Vsako gibanje je izraženo z zamegljenimi robovi predmetov na fotografiji. Sprednja kamera ima ločljivost 2 milijona slikovnih pik, primerna za video komunikacijo. Nima samodejnega ostrenja, kot pravijo uporabniki, ni pa vredno eksplicitno računati na kakovostne sephafs. Bliskavica je dobra LED svetilka, vendar nič več. Po želji ga lahko uporabite med fotografiranjem, vendar bo to pomagalo le, če je motiv oddaljen največ 1 meter od kamere. Na splošno, kot je navedeno za preglede Lenovo A5000, ta pripomoček definitivno ni namenjen visokokakovostnemu fotografiranju in snemanju videa.

Brezžične funkcije

Pametni telefon lahko upravlja vse najnovejše brezžične standarde. V svojem arsenalu Wi-Fi modul z dostojno anteno, ki vam omogoča udobno uporabo interneta tudi na veliki razdalji od usmerjevalnika. Nameščeni modul Bluetooth različice 4.0 ne omogoča le prenosa velike količine podatkov v kratkem času, temveč tudi povezavo več naprav na pametni telefon hkrati. To so lahko slušalke, fitnes sledilci, tipkovnice in drugo. Ne pozabite na možnost uporabe satelitske navigacije z uporabo GPS-a. Sprejemnik prikazuje dokaj dober rezultat in se v nekaj sekundah začne z dobrim vremenom. Vendar pa, kot je videl v praksi, hiter začetek, čeprav je plus, vendar ne zagotavlja stabilno navigacijo za Lenovo A5000 Black. Pregledi so obilniizjave o periodičnem odlaganju satelitov in o obnovi navigatorja obstoječe poti zaradi te težave.

Mobilne komunikacije

Na pametni telefon lahko namestite dve SIM kartici. Kot pri večini zaposlenih v proračunu pa je v njem samo en radiomodul, kar pomeni, da bo med pogovorom na eni kartici izven dosega. Hkrati lahko za eno od kartic omogočite možnost dela v omrežjih 3G, če obstaja pokritost. Sodobnejši 4G omrežni pametni telefon ne podpira precej starega procesorja. Toda to ni tako velik problem, ker je še vedno proračunski pametni telefon Lenovo A5000 8Gb. Mnenja kažejo, da pogosto ni potrebe po podpori modernih omrežij.

Vgrajeni pomnilnik in razširitvene zmogljivosti

Ta parameter tudi ni presenetil pametnega telefona, vendar je zelo sprejemljiv za proračunsko rešitev. Za programske datoteke in uporabniške podatke je na voljo trajni pomnilnik z 8 GB. V stanju "box" bo prostih približno 5 GB, kar bi moralo biti dovolj, da namestite vse potrebne aplikacije. Glede na to, da zmogljivost ni previsoka, težke igre ne bodo nameščene. Torej je zaloga precejšnja in ne bi smelo biti težav. Če želite shraniti isto medijsko vsebino, kot so posnetki, posnetki, glasba, lahko namestite dodatno pomnilniško kartico microSD z zmogljivostjo do 32 GB. Ne pozabite, da pametni telefon deluje z datotečnim sistemom FAT32, kar pomeni, da ne more pisati na datotečno pomnilniško kartico, ki presega 2 GB.

Pozitivne strani

Glavna prednost tega modela je dejstvo, da je to zelo zmogljiva baterija. In res. Proizvajalec je sprva mislil na ta pripomoček kot sredstvo komunikacije, ki lahko traja dolgo časa brez vtičnice. In se s tem odlično spopada. Najbolj aktivni uporabniki praznujejo. Kaj če se zaslon na minuto ne izklopi, zadostuje en poln dan za ves dan. Tisti, ki pametno uporabljajo pametni telefon, se lahko zanašajo na plačilo vsakih 4-7 dni. Med prednostmi modela je bil tudi zaslon in senzor. Torej, morda nima tako velike ponudbe svetlosti, kot pri drugih modelih, vendar med delovanjem ni posebej prizadeta. Ampak svetle in bogate barve privlačijo številne uporabnike, in to je eden najpogostejših manjših pozitivnih dejavnikov, ki so omenjeni, kar predstavlja lastnike Lenovo A5000. Še en plus, ki so ga opazili uporabniki, je bil visokokakovosten in glasen zvok vgrajenega zvočnika. Frekvence se prenašajo pravilno. Obstaja celo nekakšen globok bas. Tisti, ki radi poslušajo glasbo iz telefona, na primer med delom ali vadbo, bodo cenili ta trenutek. Poleg tega uporabniki opazijo dovolj visok pametni telefon, ki je odporen proti udarcem, dober videz in udobne, prijetne materiale, iz katerih je izdelano telo.

Pomanjkljivosti pametnega telefona, ki temeljijo na ocenah

Kot pri vsaki digitalni napravi, pametni telefon nima pomanjkljivosti. Če jih podrobno obravnavamo, ni smiselno, ker če ta pomanjkljivost za vas ni kritična, boste zaprli njegove oči. Če je trenutek pomemben, potemTreba je razmisliti o izbiri drugega modela. Torej, slabosti tega pametnega telefona so:
  • Kamera (nedvoumno, zelo proračunska in ne dopušča sprejemljivih slik brez idealnih pogojev).
  • Neuporabna strojna programska oprema Android Lollipop, ki je odkrila veliko število hroščev. Priporočamo uporabo različice 4.4.
  • Nezmožnost zamenjave baterije sama.
  • Zelo nejasen sprejem signala satelitov GPS.
  • Izkazalo se je, da je sčasoma problem nestabilnosti signala mobilnega omrežja.
  • Za nekatere uporabnike te slabosti niso postale ovira in so popolnoma zadovoljne s svojo pridobitvijo. Kupite ta pametni telefon ali izberite drug model, odločite se za vas. In če ste že lastnik tega pametnega telefona, in če ste soočeni z eno od zgornjih napak, boste z lahkoto izvedeli, kako se ga lahko znebite. Glede na priljubljenost modela je večina rešitev že opisana s strani uporabnikov. Če želite več informacij o prednostih in slabostih, spoznajte preglede Lenovo A5000 Dual, vse podrobnosti pa lahko podrobneje opišete.

    Sorodne publikacije