Otroški avtomobilski sedeži od 0 do 18 kg: pregled modelov, rating

Varnost otroka se lahko zagotovi samo s posebnim avtomobilskim sedežem. Izdelani so v skladu s potrebami ene ali druge starostne skupine. Kaj kvalitativne in zanesljive avtomobilske sedeže od 0 do 18 kg so v prodaji, bo pomagalo razvrstiti oceno. Sestavljen je na podlagi strokovnih pregledov in izvedenih crash testov.

Potreba po avtomobilskih sedežih

Otroški avtomobilski sedež 0-18 kg danes proizvaja veliko število proizvajalcev. Nekateri starši pa zanemarjajo podobne izdelke. Menijo, da je nakup stola za otroka drag. Otrok hitro raste. Hkrati pa je nakup poceni avto sedeža, po mnenju nekaterih staršev, je neupravičeno zapravljanje denarja.
Zelo velika napaka je zamisel, da je držanje otroka v rokah lažje in varnejše kot v posebnem zibelki ali naslanjaču. Upoštevati je treba, da je v trenutku trka s hitrostjo 50 km /h moč matere, ki ima otroka, približno 120-150 kg


V tem trenutku ženska ne bo mogla obdržati svojega otroka. Nepričakovan udarec ga preprosto potegne iz rok. V tem primeru je še en izredno nevaren dejavnik dejstvo, da mati udarja po otroku v njenem telesu. Možnosti za preživetje otroka v takšni situaciji se zmanjšajo na nič. Zato je varnost vašega otroka nemogoče prihraniti. Stol je potrebno pravilno izbrati.

Skupine teže

Kategorija avtomobilskih sedežev za otroke od 0 do 18 kg vključuje 3 skupine izdelkov. Prva je oblikovana za težo do 10 kg, ta skupina je 0. Stol spominja na zunanjo stran zibelke. Nameščen je pravokotnoglavni fotelj. Njena pritrditev se izvaja s pomočjo dveh pasov. Ta model se uporablja v obdobju 7-8 mesecev. Tudi zelo drage, profesionalne blagovne znamke ne morejo zagotoviti visoke zanesljivosti takih foteljev, saj so nameščeni čez avtomobil.
Fotelji skupine 0+ so veliko bolj varni. Omogočajo vam, da posadite otroka. To so dragi modeli, ki so precej veliki. Takšni naslanjači se lahko uporabljajo za otroke do 12 mesecev. Zasnovani so za težo od 0 do 13 kg
.
Če fotelj vključuje prevoz otroka, ki tehta od 13 do 18 kg, spada v skupino 1. Takšni modeli se uporabljajo za otroka, mlajšega od 4 let. Zaradi visokih stroškov predstavljenih izdelkov starši raje kupujejo naslanjače-transformatorje. To so univerzalni modeli, ki so primerni tako za dojenčka kot za otroka, ki tehta do 18 kg.

Značilnosti foteljev v skupini 0/1

Avtomobilski sedeži od 0 do 18 kg imajo med delovanjem več funkcij. Starši jih morajo upoštevati. Danes izdani modeli predlagane kategorije vključujejo namestitev stola kot osebe na progi in proti toku avtomobila. Pri izbiri položaja otroka morate upoštevati značilnosti otroške fiziologije. Otroke, mlajše od 1 leta, je treba prevažati osebno. To je posledica pomanjkanja močnih mišic hrbta in hrbtenice otroka. V primeru nenadnega zaviranja lahko pride do velike obremenitve. Proizvajalci trdijo, da je prevoz dojenčkov v skupinah 0/1 možen že od samega začetka. Vendar pani ravno tako. Ni vedno paket vsebuje poseben vložek, namenjen za prevoz novorojenčkov. Če je, obrazec ni vedno primeren. Zato je bolje uporabiti avtomobilske tabletke do 6 mesecev. Ko se otrok nauči sedeti, lahko uporabite fotelje 0/1.

Stroški

Pri izbiri ustreznega tipa oblikovanja je treba upoštevati oceno avtošole od 0 do 18 kg in vključuje izdelke znanih svetovnih blagovnih znamk. Ustreza sodobnim standardom kakovosti, ki so jih razvili svetovni proizvajalci avtomobilov.
Poceni modeli vključujejo izdelke Lorelly, Nania I-MAX SP Luxe. Te fotelje lahko kupite po ceni 3 tisoč rubljev. To je kitajska proizvodnja. Cenejši, a bolj kakovostni naslanjači Happy Baby Taurus Deluxe. Lahko jih kupite po ceni 85 tisoč rubljev. V srednji cenovni kategoriji je bolj priljubljenih tipov sedežev. To so na primer Inglesina Marco Polo, Chicco Eletta, ki jih je mogoče kupiti po ceni 20 tisoč rubljev. Vrhunska kategorija izdelkov je SimpleParenting Doona +, Concorde Reverso Plus. Lahko jih kupite po ceni 25 tisoč rubljev.

Pregledi kitajskih proizvajalcev

V predstavljeni kategoriji priljubljeni avtomobilski sedeži 0-18 kg Lorelli, pa tudi Nania. To so izdelki kitajskih proizvajalcev. Na voljo za prodajo sedežev, ki jih je mogoče kupiti po ceni 35 tisoč rubljev. Takšni avtomobilski sedeži so priljubljeni le zaradi njihove vrednosti.
Po mnenju strokovnjakov kitajska proizvodnja ni kakovostna. Ni sposoben zagotovitiZadostna varnost otrok v primeru trka. Danes obstaja poseben standard kakovosti I-Size, ki ureja zahteve za avtomobilske sedeže za otroke.

Proizvodnja samo dragih, preverjenih blagovnih znamk ustreza predstavljenim standardom. Pri vodenju testov trčenja cenejši kitajski modeli ne morejo v celoti izvesti zaščitne funkcije. Ne morete varčevati z varnostjo svojega otroka. V primeru nepredvidene nevarne situacije lahko le kakovosten naslanjač zaščiti otroka pred poškodbami in drugimi težavami.

Visokokakovostni poceni modeli

Strokovnjaki priporočajo nakup Lorelli, Nania avtomobilskih sedežev 0-18 kg iz Happy Baby Taurus Deluxe. Ta izdelek ima številne prednosti pred poceni kitajskimi izdelki. Avtomobilski sedež, ki ga priskrbi blagovna znamka, omogoča, da otroka nosite do višine 98 cm. Tudi to je poceni model, vendar ima nekoliko višji indeks varnosti. Pokal lahko namestite v eno od 5 določil proizvajalca. To vam omogoča, da otroku zagotovite udobje. To je zelo pomemben kazalnik, zlasti pri potovanju na dolge razdalje.
Prikazani naslanjač se pritrdi z običajnimi trakovi. Oblazinjenje je lahko izdelano iz tkanine ali eko-kože. Prva možnost je bolj udobna za kožo, druga pa je lažja za nego. Pomanjkljivost modela je pomanjkanje naslona za glavo. Pasove je treba tudi ročno preurediti.

Pregledi stolov srednje cenovne kategorije

Najbolj priljubljeni modeli v srednji cenovni kategoriji so avtomobilski sedeži 0-18 kg Inglesina Marco Polo, Chicco Eletta, Cybex Juno 2-Fix.Predstavljeni modeli so sposobni zagotoviti visoko varnost otroka med prevozom. S to vrednostjo ostaja sprejemljiva za večino kupcev. Predstavljeni modeli se lahko uporabljajo za otroke različne teže.
Na primer, model avtomobilskega sedeža Marco Polo ima povprečno težo (88 kg). Omogoča vam, da jo premaknete v hišo, posadite otroka in nato pripeljete otroka v avto. Model Chicco Eletta bo nekoliko šibkejši. Prav tako je zanesljiv dizajn, ki ga lahko uporabimo za prevoz zelo majhnih otrok. Teža stola je 78 kg, najlažje v tej seriji je stol Cybex Juno 2-Fix. Model ima tabelo. Če je gostota bolj pritisnjena na otroka, je varnejši prevoz. Če je miza v bližini otrokovega telesa ni dovolj tesna, lahko zdrsne navzdol, medtem ko se nenadoma upočasni. Zgornji modeli so varnejši v transportu.

Značilnosti fotelja Marco Polo

Car Polo Car Seat 0-18 kg se odlikuje po visoki varnosti pri prevozu dojenčkov. Nameščen je v avtomobil s pomočjo običajnih pasov. Nekateri kupci opozarjajo, da je montaža zelo težka. To je posledica prisotnosti samodejnega stekla v napenjalniku. Za pravilno namestitev modela se morate naučiti navodil proizvajalca.
Kljub dejstvu, da je namestitev precej zapletena, lahko snemalnik čvrsto pritrdi izdelek v vozilu. To poveča varnost otroka med prevozom. V kompletu je vzglavnik. Ima visoko raven udobja. Vendar, odpremljeno vPraktično je nemogoče zgraditi tako novorojenčka. Za najmlajše se ta fotelj odlično prilega. Nagib konstrukcije je v veliki meri odvisen od stanja avtomobilskih sedežev. Otroški sedež na stolu je precej visok. Pregled tega okna je odprt.

Značilnosti stola Chicco Eletta

Avtomobilski sedež 0-18 kg Chicco Eletta spada tudi v kategorijo povprečij za stroške modelov. Predstavljeni dizajn prejme veliko pozitivnih ocen strokovnjakov in staršev. Vendar pa pri tem modelu obstajajo določene pomanjkljivosti.
Fotelj ima komplet za novorojenčke. Vendar pa ta del zasnove ni sposoben obvladati dodeljene funkcije. Koti notranjih stolov niso dovolj gladki. Vendar pa bo ta podrobnost pomagala nekoliko zmanjšati razdaljo med stranicami. To vam omogoča, da dobro držite na stolu celo zelo majhnega otroka. Visokokakovostna obloga na trakovih. So široke in zanesljive. Obseg pasov vam omogoča, da otroka držite do 98 cm na stolu. Vendar starši trdijo, da je predstavljeni model precej ozek. V vseh primerih se lahko otroka, mlajšega od 4 let, namesti v takšno obliko. Kljub nekaterim pomanjkljivostim, predstavljeni fotelj dokazuje visoko zanesljivost in udobje med prevozom.

Ocene za SimpleParenting Doona +

Pridobite veliko pozitivnih ocen iz avtomobilskega sedeža od 0 do 18 kg SimpleParenting Doona +. Ta izdelek je izdelan iz okoljskih materialov. Ne povzročajo alergij, draženja kože. Nositi otroka v takem fotelju ni le udobno, ampak tudi varno. Predstavljen je modelnaslanjači se lahko spremenijo v voziček. Lahko se uporablja tudi kot gugalnica. Na sedežne sedeže je mogoče namestiti naslanjač z avtomobilom nazaj. Zasnova ima dodatno zaščito pred udarci s strani. Če je potrebno, je oblazinjenje fotelja enostavno odstraniti in oprati. Obstaja tudi senčnik in ročaj za nošenje.

Ocene Concorde Reverso Plus

Avtomobilski sedež Concorde Reverso Plus je strokovnjakom priznan kot najvarnejši izdelek v skupini. Ta model je bil sposoben prenesti najstrožji test VTI, ki ga izvajajo sodobni proizvajalci vozil. Zasnova je izdelana iz varnih, okolju prijaznih materialov. Okvir ima trikotno obliko. To močno poveča njegovo trdnost in vzdržljivost. Model kaže, da je prikazana pravilna namestitev. Obstajajo kakovostne podloge, ki vam omogočajo, da nosite tudi novorojenčke v tem stolu. Na voljo je naslon za glavo. Lahko se prilagodi glede na otrokovo višino. Prilagodite lahko tudi naklon hrbta. To je zelo priročna značilnost, zlasti na dolgih potovanjih. Prefinjena zaščita stopal. Pokrov je odstranljiv. Narejena je iz dobro prezračene tkanine. Fotelj lahko pritrdite s hrbtom naprej. Predvidena je prisotnost počitka na tleh. To je najbolj kakovostna, zanesljiva zasnova. Glede na značilnosti in pravila za izbiro avtomobilskega sedeža od 0 do 18 kg lahko kupite zanesljivo in funkcionalno napravo, ki jo lahko upravljate od rojstva do otrokovega starosti 4 let.

Sorodne publikacije