Ne vklopi MacBook - Kaj storiti? MacBook Notebook: pregled, funkcije, popravila

Včasih se zgodi, da tudi najboljši in najdražji prenosni računalniki niso na mestu. Zdi se, da je to lahko vzrok problema? Kljub stroškom, blagovni znamki, tehničnim značilnostim delovanja, katera koli tehnika ne uspe. To je neizogibno. Mnogi uporabniki prenosnih računalnikov Apple se sprašujejo: zakaj se MacBook ne vklopi? Vzroki tega pojava so različni. Vsi bodo obravnavani v članku.

Oblikovanje

MacBook Notebook je legendaren. Je lastnik enega najboljših zaslonov, vzdržljivih baterij in trajnega aluminijastega ohišja. Prenosnik je lahek in eleganten. Njegova glavna značilnost je kompaktnost. Videz "Macbuck" je prepoznaven, ga ni mogoče zamenjati z napravo druge blagovne znamke. Na naslovnici je znani logotip blagovne znamke Apple. Priključki se nahajata na levi in ​​desni strani ohišja. Na splošno se MacBookova zasnova ni spremenila, kot tudi materiali. Na kakovost zbirke ni pritožb: telo ne škripa, tipkovnica se med tipkanjem ne zvija. Vse je popolno. Vendar, kot vedno.Opis

MacBook funkcije so standardne. Tukaj je originalni niz vrat: čitalec kartic, USB, napajalni konektor, Thunderbolt. Kot procesor tukaj uporablja Intel Core i5 z dvema jedroma. RAM v MacBook Pro Retina 13 je 8 Gigabajtov. Trdi disk z 256 GB omogoča shranjevanje informacij, datotek, programov. MacBook procesor prikazuje povprečne rezultate pri delu, vendar še vedno obvladuje številne naloge. To je toApple applet je podvržen vsaki težki nalogi. Je odličen spremljevalec v pisarni in doma. Računalnik je pametno uporabljati ne samo za zabavo, ampak tudi delo.


Grafični sistem Intel HD Graphics 4000 je integriran. Prenosni računalnik odlično deluje z vsakodnevnimi nalogami: zlahka odprete več zavihkov brskalnika tako, da prenesete, pregledujete videoposnetke, urejate besedila in odpirate aplikacije. Avtonomno delo v McBukeju na višini. Baterija brez dodatne obremenitve pri največji obremenitvi lahko prenese več kot dve uri obratovanja. V standardnem načinu prenosni računalnik deluje šestnajst ur. Ohišje se ne segreva veliko, kar vpliva tudi na zmogljivost. Na splošno so specifikacije v celoti skladne z navedeno ceno. Ne moremo reči, da je MacBook popoln prenosni računalnik. Danes, za Apple, lahko kupite napravo ni slabše, in še bolje v smislu učinkovitosti.

Prednosti in slabosti

Apple prenosniki in pametni telefoni imajo veliko prednosti. Eleganten dizajn je glavni razlog, zakaj so izdelki tega podjetja tako priljubljeni. Vendar pa pravi poznavalci dobre tehnologije cenijo ne le videz, temveč tudi tehnično opremo, zmogljivosti naprav. MacBook tipkovnica in sledilna ploščica sta nesporni prednosti modela. Vhodno in krmilno napravo bodo cenili ljubitelji Photoshopa. Občutljiva sledilna ploščica omogoča delo v programu brez uporabe miške. Produktivnost, velik zaslon, odlična izdelava, vzdržljiva baterija, elegantna oblika, spletna kamera z visoko ločljivostjo, edinstvenaoperacijski sistem, majhna teža - za "Macbuck". Pomanjkljivosti so sijajni pokrov zaslona, ​​cena in potreba po namestitvi pretvornikov. Glede na ceno, je sijaj čudna izbira. Primerneje bi bilo videti mat zaslon. V drugem, MacBook je dostojno Apple predstavnik.

Zaslon

Če se MacBook ne vklopi, lahko v nekaterih primerih vzrok postane zaslon. Ampak več o vsem. V prenosnem računalniku Pro Retina 13 zaslon je narejen z IPS tehnologijo, z ločljivostjo 2560x1600 px. To je verjetno eden najboljših prikazov. Njegova edina pomanjkljivost je sijajni premaz. Na drugem zaslonu ima širok pogled, kar pomeni, da barva in slika nista popačeni, če pogledate sliko na strani. Zaslon je čim bolj svetel z odlično porazdelitvijo kontrasta. Samo zrcalni premaz zaslona lahko uniči vtis.

Tipkovnica

Prenosni računalnik MacBook se ponaša z idealno tipkovnico. Postal je merilo za mnoge proizvajalce. Njegova glavna prednost je udobje, visoko udobje med tipkanjem. Tip "ključev MacBooke" je otok. To pomeni, da uporabnik zmanjša število možnih napak. Lastniki bodo zagotovo cenili udobne mehke tipke za nastavitev hitrosti ali sleposti. Touchpad je idealen par tipkovnic. On lahko popolnoma zamenja miško. Senzor ima široko paleto funkcij, podpira multi-touch do pet hkratnih dotikov.

Razlogi

Če se Macbook ne vklopi, ne smete biti razburjeni. Vsaka tehnika bo propadla prej ali slej. Izdelki Apple se ne izvajajo, tudi če upoštevamoidealna oblika in cena. Glavni razlogi za napake v MacBooku so naslednje težave:
 • Polnilnik. Če se prenosni računalnik ne vklopi, preverite, ali je polnilnik priključen. Vaš računalnik morda ne bo deloval zaradi okvare vmesnika ali do razpada kabla.
 • Zaslon. Napaka na zaslonu je lahko razlog, da prenosnik ni vklopljen. Če želite to preveriti, vklopite napravo in poslušajte: če slišite melodijo prenosa, hrup pogonov in ventilatorjev, je napačen samo zaslon. Poskusite aktivirati gumb Caps Lock. Če je lučka vključena, težava ni na trdem disku, temveč na zaslonu. V tem primeru je treba obravnavati kot napravo v servisnem centru.
 • Povezane naprave. Če se MacBook ne vklopi, so lahko vzrok naprave, ki so priključene na prenosni računalnik. Sprostite vse priključke, nato vklopite polnjenje in prenosni računalnik. Ponastavite krmilnik, ko upravlja sistem. Priključite napajalnik v omrežje in MacBook, nato pritisnite tipko Shift-Control-Option in gumb za vklop /izklop na tipkovnici, hkrati spustite gumbe in tipke. Vklopite prenosni računalnik.
 • Tekočina je bila razlita na McBuk. Če pride do takšnih nevšečnosti, odklopite polnilnik, odstranite baterijo in prevrnite računalnik. Strokovnjaki svetujejo, da se laptop ne dotikajte več dni. Nato ga poskusite vključiti. Če ne boste imeli srečo, ga odnesite na storitev.
 • Združevanje prahu. Če se naprava samodejno izklopi, je čas za čiščenje vsebine iz prahu. Ventilator za umazanijo in preobremenitev smetinaprava se segreje in preneha vklopiti.
 • Preobremenitev. Številne nepotrebne aplikacije, ki jih prenesejo namizne datoteke, so vzrok za nestabilno delovanje naprave. Znebite se dodatnega.
 • Kaj storiti

  Popravilo MacBook-a ni poceni užitek. Ampak ne boste storili ničesar, če se pojavi potreba. Včasih prenosni računalnik ni vključen iz razlogov, ki jih je mogoče odpraviti sami. To je lahko težava s procesorjem, krmilnikom, operacijskim sistemom. Nedavne nameščene aplikacije in aplikacije vplivajo na njegovo delo. Če se naprava ne vklopi, poskusite odstraniti nepotrebne programe. Pogosto MacBook deluje nestabilno prek operacijskega sistema. Če se Apple ne vklopi, poskusite znova namestiti operacijski sistem.
  Prenesite prenosni računalnik v varnem načinu. Izklopite napravo in jo vklopite, pritisnite tipko Shift + Command + V. Izbirni način omogoča dostop do informacij o vozniku, operacijskem sistemu in programski opremi.
 • Zaženite pripomoček za disk. Vklopite MacBook, pritisnite Command + R. Prikaže se zaslon s pripomočkom, izberite Disk Utility, nato kliknite Repair Disk. Ne pozabite, če se MacBook pregreje, ga je treba očistiti, ne pa znova namestiti OS.
 • Vstopite v zunanji disk. Je edinstvena za MacBook. Uporabniku omogoča dostop do operacijskega sistema. Če želite vklopiti način, boste potrebovali še en MacBook. Dve enoti morata biti med seboj povezani s kablom, nato izklopite prenosni računalnik, držite gumb za vklop nekaj sekund.Nato pritisnite gumb "T" takoj po vklopu naprave. Držite jo, dokler se ne prikaže ikona Thunderbolt. Ta dejanja omogočajo prenos pomembnih datotek na drug prenosni računalnik.
 • Ponovno namestite operacijski sistem.
 • Cena

  Popravilo MacBook-a ni dražje od samega računalnika. Upoštevati je treba, da je cena odvisna od problema, ki ga bo specialist odpravil. Stroški prenosnega računalnika MacBook Pro 13 Retina je 108 tisoč rubljev, Apple MacBook Air 13 je cenejši - samo 63 tisoč. Kupite Macbuck ali ne, odvisno od vaših osebnih želja in materialnih sposobnosti. Glavna stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da visoka cena ni jamstvo večne uporabe.

  Mnenja

  MacBookov pregled je pokazal, da je ta prenosnik vreden predstavnika Apple. Sodeč po številnih pozitivnih ocenah, je resnično zanesljiv in produktiven. Uporabniki ugotavljajo, da so njegove glavne prednosti operacijski sistem, trpežna baterija, trdno ohišje, elegantna oblika, odzivna sledilna ploščica in osvetljena tipkovnica. Prenosni računalnik ima odlično zbirko, visoko zmogljivost, urejen videz. Nič ni odveč. Naprava podpira Windows, kljub dobremu vgrajenemu operacijskemu sistemu. Poleg tega je prenosni računalnik ergonomičen. Velik plus, po mnenju lastnikov Makbuka, je razpoložljivost visoko kakovostnih spletnih kamer. 13-palčni zaslon MacBook je več kot pomembna prednost te naprave. Prenosni računalnik deluje z veliko hitrostjo, ne "zamrzne". Stabilnost in hiter odziv - to je tisto, kar odlikuje dober laptop. V MacBooku še vedno obstajajo pomanjkljivosti.Najpomembnejši je sijajni zaslon in prisotnost bleščanja. Veliko ljudi misli, da je prenosnik pretežek. Visoki stroški izdelkov Apple bistveno spremenijo razpoloženje tistih, ki želijo kupiti napravo.

  Sorodne publikacije