Kaj storiti, če je bil zaslon prenosnega računalnika pokvarjen

Na moje veliko obžalovanje, absolutno nobena tehnika ni večna. Nekaj ​​se hitro zlomi, vendar nekaj kasneje, vendar je enako. Zdaj na internetu lahko zlahka najdete na stotine fotografij zlomljenega zaslona laptopa. Toda kaj je narobe, zakaj se to dogaja tako pogosto? Obstaja veliko odtenkov, zato bi morali o vsem govoriti podrobneje. V tem članku bomo izvedeli, kaj storiti, če ste zlomili zaslon prenosnega računalnika. Poleg tega se pogovorimo o tem, kako preprečiti te težave.

Kako se izogniti okvari monitorja

V 100 odstotkih primerov, ko uporabnik kupi nov prenosnik, je popolnoma prepričan, da se mu ne bo nič zgodilo. Navsezadnje ga bo čuval, kot ga nihče ni ohranil. To ni tako kot vsi drugi, in prenosniki se razbijejo samo brezskrbnim ljudem. Vendar pa je, kot bi bilo zaželeno, tveganje za lomljenje monitorja zelo veliko in kar je najpomembnejše, najpogosteje izhaja iz malomarnosti.


Preden se odločite, kaj storiti, ko je bil prenosni računalnik pokvarjen, morate biti pozorni na razloge za to. Konec koncev, če sledite preprostim pravilom, ki bo podan malo nižje, potem bo mogoče povečati življenjsko dobo vaše naprave. Preprosta pravila bodo zdaj razstavljena, kar lahko bistveno zmanjša tveganje neuspeha.
 • Ko delate za prenosni računalnik, zavrnite jesti. To ne bo samo zmanjšalo možnosti za razbijanje monitorja, temveč tudi preprečilo, da bi delci hrane padli pod ključe.
 • Prepričajte se, da ne pustite peresa ali svinčnika po uporabi prenosnika na tipkovnici. Če so tamso nameščeni, potem je pri zapiranju pokrova velika verjetnost, da se monitor pokanja.
 • Pazi na mizo. Če se prenosni računalnik skriva za hribovjem papirja ali kaj drugega, ga lahko z neprevidnostjo zmešate iz mize.
 • Poskusite se izogniti množicam. Nekdo vas lahko nenamerno poškoduje ali potisne, prenosnik pa bo padel iz rok.
 • To seveda ni popoln seznam pravil, ampak glavni. Če se jih držite, zmanjšate verjetnost okvare monitorja.


  Kaj storiti, ko je zaslon že zlomljen

  Če opazite, da je zaslon prenosnega računalnika pokvarjen in ne veste, kaj storiti, je to normalno. Vsi tukaj bodo izgubljeni. Vendar moramo nekaj storiti. Mnogi bodo takoj razmišljali o zamenjavi. Uporabite prenosni računalnik - in dobite nov zaslon. Ampak ne mudi, da to stori, ker zamenjava laptop zaslon je resno, in stane veliko denarja.
  Najprej preverite, ali garancija za strojno opremo poteče. V nasprotnem primeru se takoj obrnite na servisni center in popravite napravo pod garancijo. Lahko se obrnete tudi neposredno na proizvajalca in od vas zahtevate, da plačate popravila. Ampak, če garancija ni končana, potem je samo ena stvar - pojdite na storitev in vzemite laptop za popravilo.

  Koliko stane popravilo

  Govorimo zdaj o tem, kaj je zanimivo za vsako osebo, ki je zlomila zaslon prenosnika. Koliko bo strošek popravila? Takoj morate povedati, da v tem članku ne boste našli natančnega zneska, vendar boste našli približno številko. Končna cena je odvisna od vaše blagovne znamkeprenosni računalnik Na primer, če ste zlomili zaslon MacBook, potem bo vsaj 500 $ plačilo za popravilo, in to je pod najboljšimi pogoji. Mimogrede, na podlagi tega se mnogi zatekajo k prodaji zlomljenega računalnika za dele in nakupu novega. Do neke mere so prav, saj je najpogosteje strošek zamenjave zaslona omejen s stroški samega prenosnika.
  Na splošno, da bi ugotovili, koliko stane zamenjava zlomljenega zaslona na prenosnem računalniku, pojdite na storitev in dajte napravi na analizo. Tam boste povedali, koliko popravil je. Vendar pa obstajajo alternative, o katerih bomo zdaj govorili.

  Alternative

  Mnogi ljudje, ko vidijo, da imajo zlomljen zaslon za prenosni računalnik, ne začnejo takoj delovati, ampak gredo na različne spletne dražbe, spletne dnevnike in forume. Tam iščejo monitor, ki ustreza parametrom za njihovo opremo. Kot je preprosto uganiti, bodo takšni monitorji stali veliko manj kot zamenjave v storitvah. V tem primeru jo lahko popravite sami in s tem prihranite.

  Sorodne publikacije